Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 9. 2020,
21.50

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

1

Natisni članek

HKMK Bled HK Triglav Kranj HK Olimpija HDD Jesenice pokal Slovenije

Petek, 18. 9. 2020, 21.50

3 leta, 6 mesecev

Pokal Slovenije, polfinale

Jeseničani po loteriji prek Olimpije v finale, kjer jih čaka Bled

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

1

ol jes | Hokejisti Jesenic so po kazenskih strelih še drugič v nekaj dneh premagali večnega tekmeca Olimpijo in se uvrstili v sobotni finale Pokala Slovenije, v katerem bodo proti Bledu izraziti favoriti. | Foto Aleš Fevžer

Hokejisti Jesenic so po kazenskih strelih še drugič v nekaj dneh premagali večnega tekmeca Olimpijo in se uvrstili v sobotni finale Pokala Slovenije, v katerem bodo proti Bledu izraziti favoriti.

Foto: Aleš Fevžer

Zmagovalci polfinalnega derbija Pokala Slovenije so hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice, ki so z borbeno igro po kazenskih strelih z 1:0 izločili neučinkovitega večnega tekmeca HK SŽ Olimpija. V sobotnem finalu se bodo pomerili s HKMK Bled, ki je – nekoliko presenetljivo – s 3:2 izločil HK Triglav Kranj. V vratih Bleda se je s 35 obrambami izkazala Pia Dukarič, pri Jeseničanih pa je Žan Us, ki je še lani branil za Olimpijo, zaklenil svoja vrata. Tekmovanje poteka brez prisotnosti gledalcev.

ol jes
Sportal Ivo Jan ni več trener Olimpije!

V večernem derbiju sta se še drugič v nekaj dneh pomerila večna tekmeca HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice in še drugič so tesno zmago slavili železarji. V soboto so na Bledu Ljubljančane strli z 2:1, tokrat po kazenskih strelih z 1:0.

Prireditelji pokalnega turnirja so se odločili, da v Tivoliju ne bo gledalcev, tako da sta se rivala merila v skorajda povsem prazni dvorani. Ni pa bilo niti zadetkov. V prvih dveh tretjinah so se Jeseničani in Ljubljančani izmenjavali pri pobudi na ledu, več so je imeli gostitelji, ki pa nikakor niso zmogli prebiti jeseniške obrambe, ki je požrtvovalno zaustavljale poskuse domačih. Tudi "power-playi" so ostali neizkoriščeni, tako da vratarja Žan Us na jeseniški strani (še lani je branil barve ekipe iz Tivolija) ter domači Paavo Hölsa nista klonila. Jeseniški je sicer dobil plošček v mrežo ob koncu drugega dela, toda sodniki so zadetek zeleno-belih zaradi oviranja vratarja razveljavili.

Žan Us, ki je še lani branil za Olimpijo, je imel precej dela in bil na koncu eden bolj zaslužnih za napredovanje. | Foto: Aleš Fevžer Žan Us, ki je še lani branil za Olimpijo, je imel precej dela in bil na koncu eden bolj zaslužnih za napredovanje. Foto: Aleš Fevžer

Ljubljančani so v zadnji tretjini pritisnili in si ustvarili več priložnosti, občasno povsem stisnili tekmece pred njihova vrata, niso pa dosegli zadetka. Podobno kot v drugi tretjini so se sicer pred koncem spet razveselili, saj so menili, da se je plošček po odboju od enega od gostujočih igralcev Usu izmuznil čez črto, a sodniki tega niso potrdili. Po rednem delu je ostalo pri 0:0.

Veselje Jeseničanov. | Foto: Aleš Fevžer Veselje Jeseničanov. Foto: Aleš Fevžer Tudi podaljšek je minil ob premoči domačih, a so bili neučinkoviti, Us in njegovi soigralci pa dovolj požrtvovalni, da so prišli do kazenskih strelov, čeprav je bilo razmerje strelov po 65 minutah 38-17. Tudi pri zadnjem dejanju se je izkazal jeseniški vratar, ustavil je vse ljubljanske poskuse. Na jeseniški strani pa je bil med petimi strelci uspešen Jaka Šturm, kar je bilo na koncu dovolj za prestižno zmago v derbiju in na stežaj odprto pot do pokalne lovorike. Zanjo se bodo namreč kot izraziti favoriti v sobotnem finalu udarili z Bledom, ki je s 3:2 izločil Kranjčane. 

Bled z razpoloženo Dukaričevo v vratih presenetil Kranjčane

Obračun so bolje odprli Kranjčani, ki so kljub igralcu manj povedli prek Žana Zupana. Ob koncu prvega dela je Luc Slivnik izenačil in postavil izid prvih 20 minut. Andraž Zupan je na začetku druge tretjine kronal številčno premoč Bleda, pet minut zatem je Nejc Pančur ob dveh igralcih več zvišal na 3:1. Rezultat je vztrajal vse do 49. minute, ko je Jaši Jenku le uspelo premagati znova razpoloženo vratarko Blejcev Pio Dukarič, ki je v zadnjih letih vajena igrati v moški družbi. Dvajsetletnica (zbrala je 35 obramb) je zdržala vse napade Triglava, ki je ob koncu silovito pritisnil, in se s soigralci nekoliko presenetljivo uvrstila v sobotni finale. Ekipa Bleda z vratarko Pio Dukarič je s 3:2 izločila Kranjčane. | Foto: Eva Brili Grebenar Ekipa Bleda z vratarko Pio Dukarič je s 3:2 izločila Kranjčane. Foto: Eva Brili Grebenar

Gre za enega večjih uspehov Bleda v zadnjih letih. "To je brez dvoma največji uspeh našega kluba, zelo smo ponosni na ta dosežek. Kot k vsaki tekmi smo tudi k tej pristopili zelo resno, imeli smo ugoden žreb in pomislili, zakaj pa ne bi mi letos poskrbeli za presenečenje," je bil zadovoljen trener Toni Tišlar. In kaj bo svoji ekipi dejal pred sobotnim finalom, v katerem jim bo nasproti stal favoriziran tekmec? "Rekel jim bom le, da naj uživajo v tem. Zelo mi je žal, da ni navijačev. Vsa ekipa si je zaslužila ta finale in v tem svoje kože ne bomo prodali poceni."

Vratarka HKMK Bled Pia Dukarič po uvrstitvi v finale:

Pokal Slovenije, Hala Tivoli, 16.–19. september

Polfinale
Petek, 18. september
HKMK Bled : HK Triglav Kranj 3:2 (1;1, 2:0, 0:1)
Slivnik 19. (PP1), A. Zupan 25. (PP1), Pančur 30. (PP2); Ž. Zupan 3. (SH1), Jenko 49.

HDD Sij Acroni Jesenice : HK SŽ Olimpija 1:0* (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0)
Šturm

*kazenski streli

SH1 – zadetek z igralcem manj
PP1 – zadetek z igralcem več
PP2 – zadetek z dvema igralcema več

Finale
Sobota, 19. september, 19.30
HKMK Bled - HDD Sij Acroni Jesenice

Preberite še: 

Jesenice - Olimpija
Sportal Alpski uvod potrjen: dva derbija v slabem tednu

 

Ne spreglejte