Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 9. 2020,
21.32

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

1

Natisni članek

HDD Jesenice HKMK Bled pokal Slovenije

Sobota, 19. 9. 2020, 21.32

3 leta, 7 mesecev

POKAL SLOVENIJE, FINALE

Jeseničani zanesljivo do pokalne lovorike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

1

Bled Jesenice Finale Pokal Hokej | Hokejisti Jesenic so pokalni prvaki Slovenije. | Foto Urban Meglič/Sportida

Hokejisti Jesenic so pokalni prvaki Slovenije.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so v finalu pokala Slovenije upravičili vlogo favorita, HKMK Bled so premagali s 7:1, in po letu 2017 znova osvojili pokalno lovoriko.

ol jes
Sportal Jeseničani po loteriji prek Olimpije v finale, kjer jih čaka Bled

Po petkovem finalu pred finalom, v katerem so hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice po kazenskih strelih z 1:0 izločili HK SŽ Olimpija in poskrbeli za trenersko menjavo v ljubljanskem taboru - po slovesu od Iva Jana bo zmaje začasno vodil njegov dozdajšnji pomočnik Gregor Polončič -, so železarji v finalu Pokala Slovenije palice prekrižali s HKMK Bled in potrdili vlogo favorita.

Fotogalerija s finala pokala, fotograf Urban Meglič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 18

HDD Jesenice HKMK Bled | Foto: Urban Meglič/Sportida Foto: Urban Meglič/Sportida Varovanci Mitje Šivica so pričakovano prevladovali v vseh elementih igre, Jeseničani so s tekmecem praktično opravili že po 15. minutah srečanja, ko je strelec zmagovitega petkovega zadetka Jaka Šturm postavil rezultat uvodne tretjine (5:0). V drugem delu je trener Bleda Toni Tišlar vratarko Pio Dukarič zamenjal z Markom Justinom, ki je do konca 40. minute klonil po strelih Žana Jezovška in Andreja Hebarja. V zadnji tretjini so Blejci prišli do častnega zadetka, Urbana Avsenika (sredi tekme je zamenjal Žana Usa) je premagal Urban Podrekar.

Za Jeseničane je to prva pokalna lovorika po letu 2017. 

Preskok od lani, vloženo delo se vse bolj pozna

Varovanci Mitje Šivica so glavnino dela opravili v petek, v soboto pa prevzeli lovoriko v svoje roke. | Foto: Aleš Fevžer Varovanci Mitje Šivica so glavnino dela opravili v petek, v soboto pa prevzeli lovoriko v svoje roke. Foto: Aleš Fevžer "Vemo, kdaj je bil odigran finale, to je bilo včeraj zvečer. Me pa veseli, da so bili fantje danes sploh na začetku zelo skoncentrirani in resni, kot smo si želeli, tako da smo na koncu odigrali le, kolikor je bilo potrebno. Veseli me, da so fantje od lani naredili velik preskok. Lani v Kranju Olimpiji nismo bili niti blizu, ko je bilo 8:4. Pa se je potem zgodba skozi leto spreminjala, zdaj pa samo nadgrajujemo. Pozna se vloženo delo, to, da se nam ni treba več vračati k osnovam, da stvari postopoma dajemo na višjo raven," je po osvojenem pokalu dejal Šivic.

Dotaknil se je tudi branilca Žana Poklukarja, ki bi moral braniti barve železarjev, a so se poti razšle. "Zdaj bom prvič javno komentiral njegov primer. Nisem razočaran, da se nekdo odloči, da ne bo več igral hokeja, razočaran sem nad njim kot osebnostjo, da ni bil toliko zrel in da se ni zavedal odgovornosti, ki jo je nosil. Zanj smo se odločili, pa bi se lahko za koga drugega, saj smo verjeli, da lahko naredi velik preskok in postane res dober igralec. Pustil je na cedilu ves klub, ves trenerski štab, vse igralce. Ob tem se še ni javljal, da nismo niti vedeli, ali je živ in zdrav, kar me je zelo razžalostilo. To je bila nova izkušnja za vse nas, tudi zame."

Na tridnevni "teambuilding"

Šivic bo prihodnje tri dni z ekipo preživel na "teambuildingu" na Kopah. V torek bi morali odigrati prvo tekmo državnega prvenstva proti Mariboru, a je slednji odpovedal obisk. Bodo pa v četrtek igrali pripravljalno srečanje pri Pustertalu, v soboto pa bodo Italijani gostovali v Podmežakli. 3. oktobra bodo Alpsko ligo začeli na derbiju z Olimpijo v Tivoliju, 8. oktobra bosta tekmeca palice prekrižala na Gorenjskem.

Cilj so dosegli

"Dosegli smo svoj cilj, ki je bil finale. V tem smo si zadali drago prodati kožo. Če bi se nam pa morda ponudila priložnost, pa bi šli tudi na presenečenje. Izšlo se je, kot se je. Nismo razočarani. Morda bi si želeli le, da bi lahko malo dlje časa nudili boljši odpor, ker je bilo prehitro 5:0," je po porazu misli strnil Aljaž Novak.

Blejci, ki bodo igrali v ligi IHL, bodo v torek državno prvenstvo odprli doma proti Olimpiji.

"Nismo razočarani. Morda bi si želeli le, da bi lahko malo dlje časa nudili boljši odpor, ker je bilo prehitro 5:0," je po porazu misli strnil Aljaž Novak. | Foto: Urban Meglič/Sportida "Nismo razočarani. Morda bi si želeli le, da bi lahko malo dlje časa nudili boljši odpor, ker je bilo prehitro 5:0," je po porazu misli strnil Aljaž Novak. Foto: Urban Meglič/Sportida

ol jes
Sportal Ivo Jan ni več trener Olimpije!

 

Pokal Slovenije, Hala Tivoli, finale

Sobota, 19. september
HKMK Bled : HDD Sij Acroni Jesenice 1:7 (0:5, 0:1, 1:1)
U. Podrekar 51. (PP1); Djumić 6., Sodja 6., Jezovšek 8., 25., Hebar 13., 39., Šturm 15.

PP1-zadetek z igralcem več

Preberite še:

ol jes
Sportal Po zmagi zapeli "Nije u šoldima sve" in že septembra uničili Olimpijine načrte
Jesenice
Sportal Jeseničani z novim sponzorjem, v Tivoliju jih zanima le eno
Jesenice - Olimpija
Sportal Alpski uvod potrjen: dva derbija v slabem tednu

 

Ne spreglejte