Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 6. 2021,
6.27

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Vegas Golden Knights Montreal Canadiens NHL

Sobota, 19. 6. 2021, 6.27

2 leti, 10 mesecev

Liga NHL, 18. junij (polfinale)

Montreal izkoristil darilo Fleuryja in povedel v bitki za finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Montreal Canadiens Vegas Golden Knights | Junaka velike zmage Montreala. Vratar Carey Price, ki je zaustavil 43 strelov, in Josh Anderson, ki je najprej izsilil podaljšek, nato pa odločil zmagovalca. | Foto Guliverimage

Junaka velike zmage Montreala. Vratar Carey Price, ki je zaustavil 43 strelov, in Josh Anderson, ki je najprej izsilil podaljšek, nato pa odločil zmagovalca.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Montreal Canadiens so pred tretjim srečanjem polfinala lige NHL zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus ostali brez glavnega trenerja Dominiqua Ducharma, na koncu dneva pa so vseeno imeli razlog za zadovoljstvo. Še dve minuti pred koncem rednega dela je kazalo na zmago Vegas Golden Knights, nato pa je Josh Anderson izkoristil napako vratarja gostov Marca-Andrea Fleuryja, izsilil podaljšek, v tem pa odločil zmagovalca. S 43 obrambami je blestel vratar Carey Price.

Tama Ba Lightning
Sportal Branilci naslova v New Yorku do prednosti

Tik pred prvo domačo polfinalno tekmo so pri Montreal Canadiens potrdili prisotnost koronavirusa v klubu. Pozitiven je bil glavni trener Dominique Ducharme, tako da je moštvo v Bell Centru vodil Luke Richardson.

Gostje iz Vegasa so povedli v 24. minuti, a so domači pred dobrimi tri tisoč gledalci z izenačenjem odgovorili že pol minute zatem. Ekipi sta se na drugi odmor odpravili pri rezultatu 1:1, ki ga je v začetku tretje tretjine hitro spremenil Alex Pietrangelo in Vegasu, ki je močno prevladoval, priigral novo vodstvo. 

Ko je že kazalo, da bo klub iz meke igralništva prišel do druge zmage v seriji, si je njegov izkušeni vratar Marc-Andre Fleury privoščil veliko napako. Montreal je dve minuti pred koncem rednega dela izkoristil darilo, Josh Anderson je zadel v prazen gol in izsilil podaljšek ter v 13. minuti tega odločil zmagovalca. 

Napaka Fleuryja, po kateri je Montreal izsilil podaljšek:

 

Eden od junakov Montrealove zmage, ki ga je Vegas nastreljal s kar 45:27, je bil vratar Carey Price. Zaustavil je kar 43 poskusov nasprotnikov.

Anderson je takole odločil zmagovalca. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anderson je takole odločil zmagovalca. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kanadska ekipa je v seriji na štiri zmage zdaj povedla z 2:1, tudi četrta tekma bo na njenem terenu.

Liga NHL, 18. junij (polfinale):

Montreal Canadiens : Vegas Golden Knights 3:2* /2:1/

*podaljšek

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte