Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 10. 2017,
7.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

hokej Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Petek, 6. 10. 2017, 7.10

6 let, 6 mesecev

Liga NHL, 5. oktober

Kopitarju se smeji, katastrofa prvakov lige NHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Anže Kopitar | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V ligi NHL je bilo v noči na petek zelo pestro. Hokejisti Los Angeles Kings so s pomočjo kapetana Anžeta Kopitarja razveselili domače občinstvo z zmago nad Philadelphio z 2:0. Chicago Blackhawks so v poslastici večera ponižali dvakratne zaporedne prvake lige NHL Pittsburgh Penguins z neverjetnih 10:1! Tako veliko zadetkov niso na tekmi lige NHL dosegli vse od leta 1988.

Slovenski hokejski as Anže Kopitar se je prvič v novi sezoni predstavil domačim navijačem v dvorani Staples Center in se veselil uvodne zmage. Kralji so premagali Philadelphio z 2:0. Za prvi zadetek na srečanju je v 27. minuti poskrbel Trevor Lewis, dobri dve minuti pred koncem rednega dela pa je končni rezultat postavil Tyler Toffoli. Hrušičan je na ledu prebil 23 minut in 35 sekund ter dvakrat ustrelil na vrata gostov.

Vrhunci dvoboja v Los Angelesu:

Vratar Los Angelesa je to doživel prvič

Še posebej se je izkazal vratar Jonathan Quick, ki je lanski uvod v sezono - kralji so prav tako igrali proti letalcem - končal že v prvi tretjini s poškodbo dimelj, zaradi katere je moral izpustiti kar 59 tekem. Tokrat je bilo povsem drugače. Quick je ubranil 35 strelov in prvič v karieri NHL na uvodni tekmi sezone ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Jonathan Quick | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

"Res je neverjeten! In on takšne predstave niza večer za večerom, mi pa smo temu priča tudi vsak dan na treningih. Skoraj se navadiš na to. Lepo je, da ga imamo spet v ekipi," je o vratarju dejal eden od strelcev večera, Lewis.

Še posebej se je Quick izkazal v zadnji tretjini, ko je zaustavil 17 strelov in pomagal novemu trenerju moštva Johnu Stevensu ob prvencu priti do zmage. Stevens, dolgoletni pomočnik Darryla Sutterja in nekdanji glavni trener Philadelphie, je priložnost na klopi kraljev dobil, potem ko se jim še drugič v treh letih ni uspelo uvrstiti v končnico prvenstva NHL.

Tudi Stevensa predstava Quicka ni pustila ravnodušnega: "Odličen je. V ključnih trenutkih mu uspejo ključne obrambe, poleg tega pa ima izjemen pregled nad igro in zna na ledu soigralcem deliti dobre napotke. Njegove bogate izkušnje so mu še v dodatno pomoč."

Tekma pa ni minila zgolj v prešernem vzdušju; pred začetkom so se v Staples Centru namreč z minuto molka poklonili žrtvam nedavnega streljanja na koncertu v Las Vegasu, v katerem je življenje izgubilo 58 ljudi, več kot 500 pa je bilo ranjenih. Med žrtvami je bila tudi 22-letna Cristina Duarte, ki je poleti nastopila službo pri LA Kings. Zato so imeli hokejisti na čeladah nalepke z njenimi inicialkami CD.

Kralji bodo naslednjo tekmo v ligi NHL odigral v noči na nedeljo pri kalifornijskih sosedih iz San Joseja.

Prvaki osramočeni kot že dolgo ne

Chicago si je privoščil branilce naslova iz Pittsburgha. Pingvine je v domači dvorani United Centre odpravil kar z 10:1. Patrick Kane, Jonathan Toews, Patrick Sharp in preostali velemojstri so brez milosti polnili mrežo gostov, najbolj pa se je izkazal Brandon Saad in trikrat zatresel mrežo prvakov. Da branilce naslova čaka ponižanje, so nakazale že prve krizne minute v uvodni tretjini, ko je Chicago v slabih treh minutah (od 7. do 10. minute) povedel s 4:0.

Vrhunci dvoboja v Chicagu:

"Odigrali smo odlično, skoraj popolno tekmo," je prepričan Alex Hartman, strelec prvega zadetka na srečanju. Chicago je prvič v klubski zgodovini na prvi tekmi sezone dosegel dvomestno število zadetkov. Pravzaprav je nazadnje vsaj deset golov na tekmi lige NHL dosegel pred 29 leti!

Ovečkin trikrat v sedmih minutah, zgodovinski gol Manthe

Najboljši strelec večera je bil ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin. V dresu Washingtona je trikrat zatresel mrežo Ottawe in se na seznamu strelcev hat-trickov v tej sezoni pridružil Saadu (Chicago), pa tudi Connorju McDavidu in Waynu Simmondsu, ki jima je strelski podvig uspel v noči na četrtek. Ovečkin je dosegel tri zadetke v zadnji tretjini, ko je zadel v polno v vsega sedmih minutah. To je bil njegov 18. hat-trick v ligi NHL, a prvi na uvodnem srečanju sezone.

Tretji gol Ovečkina:

Hokejisti Detroita so prvič zaigrali v novem domu. Po novem igrajo v dvorani Little Caesars Arena, ki je nasledila Joe Louis Areno. Če se dan pozna po jutru, bodo imeli v novem objektu veliko uspeha. Rdeča krila so premagala Minnesoto s 4:2, zgodovinski prvi gol v novi dvorani pa je dosegel Anthony Mantha

 

Liga NHL, 5. oktober

Los Angeles Kings : Philadelphia Flyers 2:0
Lewis 27., Toffoli 58.
Anže Kopitar (Los Angeles) je odigral 23 minut in pol ter dvakrat streljal na vrata.

Anaheim Ducks : Arizona Coyotes 5:4
Perry 2, Kase, Cogliano, Rakell; Duclair, Keller, Domi, Fischer

New York Rangers : Colorado Avalanche 2:4
Zibanejad 2; Duchene, Rantanen, Barrie, Landeskog

Boston Bruins : Nashville Predators 4:3
Pastrnak, Debrusk, McAvoy, Marchand; Arvidsson, Hartnell, Forsberg 

Buffalo Sabres : Montreal Canadiens 2:3*
Pominville 2; Pacioretty, Danault

Detroit Red Wings : Minnesota Wild 4:2
Mantha, Larkin, Zetterberg, Frk; Eriksson, Stewart

Ottawa Senators : Washington Capitals 4:5*
Stone 2, Wideman, Brassard; Ovečkin 3, Connolly  

Chicago Blackhawks : Pittsburgh Penguins 10:1
Saad 3, Schmaltz 2, Sharp, Hartman, Kane, Panik, Seabrook; Kessel

*po kazenskih strelih

 

Ne spreglejte