Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 2. 2019,
7.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69

2

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings New Jersey Devils Anže Kopitar Anže Kopitar Aleksej Ovečkin

Sreda, 6. 2. 2019, 7.00

5 let, 2 meseca

Liga NHL, 5. februar

Kopitar kot v najboljših letih, "izdajalca" Rusa izžvižgali, a jih je utišal #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,69

2

Anže Kopitar | Anže Kopitar se je izkazal na gostovanju pri New Jerseyju. | Foto Reuters

Anže Kopitar se je izkazal na gostovanju pri New Jerseyju.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so na gostovanju v Newarku napolnili mrežo New Jersey Devils in z visoko zmago 5:1 zadržali upanje na preboj na višja mesta, ki zagotavljajo nastop v končnici. Eden največjih junakov večera je bil kapetan Kraljev Anže Kopitar. Na dvoboju, ki so ga zaznamovali žvižgi, naperjeni njegovemu soigralcu Ilji Kovalčuku, je prispeval tri podaje. Zvezdnik Washingtona Aleks Ovečkin je v pestrem večeru, odigranih je bilo kar 12 tekem, postal ruski rekorder lige NHL.

Učinek Anžeta Kopitarja: tri podaje, dva strela na gol v 20 minutah

Los Angeles je navdušil navijače z izjemno predstavo v gosteh pri New Jerseyju. Kralji so na krilih izjemne predstave v začetnih minutah zadnje tretjine, ko so v manj kot dveh minutah dosegli kar tri gole, zmagali s 5:1 in utišali občinstvo v dvorani Prudential Center, ki ni skoparilo z žvižgi na račun Ilje Kovalčuka.

Vrhunci dvoboja med New Jerseyjem in Los Angelesom:

Ruski veteran, ki se je v tej sezoni pridružil Los Angelesu, je leta 2013 nepričakovano zapustil New Jersey in se odpravil v domovino. Tega mu navijači Hudičev niso oprostili. Vsakič, ko se je na velikem zaslonu pojavila njegova slika ali pa se je dotaknil ploščka, se je moral naposlušati žvižgov, a ga to ni zmotilo, da je prispeval svoj delež k dragoceni zmagi Los Angelesa.

Tri podaje Kopitarja, Kovalčuk tega ni pričakoval

Ilja Kovalčuk je spravil v težave nekdanji klub. | Foto: Reuters Ilja Kovalčuk je spravil v težave nekdanji klub. Foto: Reuters Moštvo iz Kalifornije je v vedno boljši formi. Na zadnjih štirih tekmah je kar trikrat zmagalo in ohranilo upanje v čudežni dvig na razpredelnici, ki bi jih lahko pahnil v boj za najboljših osem mest zahodne konfederacije. Kapetan Anže Kopitar je prispeval tri podaje. V tej sezoni je zbral 40 točk (16 golov in 24 podaj), na lestvici najboljših strelcev pa se je povzpel na 79. mesto.

Strelski junak dvoboja je bil dvakratni strelec Tyler Toffoli, v polno pa so zadeli še Adrian Kempe, Dion Phaneuf in Kovalčuk, ki je s tem še bolj razjezil nezadovoljne navijače New Jerseyja. Dobri dve minuti pred koncem je postavil končni rezultat 5:1, sledil je koncert žvižgov.

Transparenti, s katerimi so ga pričakali navijači New Jerseyja:

''Tega nisem pričakoval, a dobro. Razumem njihova čustva. Ko sem dosegel zadetek, sem bil srečen. To je vedno najboljši odgovor,'' je dejal 35-letni ruski zvezdnik iz Tvera. Častni gol za gostitelje je prispeval Čeh Pavel Zacha.

Kralji bodo prihodnjič na delu v noči na petek, ko bodo gostovali pri moštvu Philadelphia Flyers. Še vedno so na zadnjem mestu na zahodu, a so znižali zaostanek za najbližjimi tekmeci. Za osmim mestom s tekmo manj zaostajajo "le" šest točk.

Sportal Kovalčuk: Ničesar ne obžalujem, nikomur nisem nič dolžan

Rusi imajo novega junaka

Kapetan Washingtona Aleks Ovečkin je s 37 zadetki najboljši strelec v tej sezoni, pri 33 letih pa je že tolikokrat zatresel mrežo tekmecev, da je 14. na večni lestvici lige NHL. Ko je zadel v polno proti Vancouvru, je popravil rekord rojaka Sergeja Fedorova in postal ruski rekorder v ligi NHL.

V rednem delu sezone je v strelski statistiki zbral že 1180 točk (644 golov in 536 podaj). Toliko jih je dosegel na 1055 tekmah, 193 manj od prejšnjega rekorderja Fedorova, trikratnega zmagovalca lige NHL z Detroitom, ki se lahko pohvali s 483 zadetki in 696 podajami. Ovečkin v tej sezoni z Washingtonom brani naslov najboljšega.

Liga NHL, 5. februar

Lestvica

Preberite še:

zbor hokejske reprezentance Bled
Sportal Četa Iva Jana še ni popolna, na domači turnir z visokimi pričakovanji
Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar spet zadel v polno in pohvalil Luko Dončića #video
Washington Capitals vs Boston Bruins
Sportal Boston premagal prvake, Calgary pri 73 točkah

 

Ne spreglejte