Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 2. 2020,
7.19

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

liga NHL Florida Panthers Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar NHL

Petek, 21. 2. 2020, 7.19

4 leta, 2 meseca

LIGA NHL, 20. FEBRUAR

Vsaj nekaj veselja za Kralje, konec sanjskega niza Tampe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Los Angeles Kings | Los Angeles Kings so pred domačimi gledalci strli panterje s Floride. Kljub tretji zmagi na zadnjih četrtih tekmah ostajajo prikovani na dno zahodne konference. | Foto Getty Images

Los Angeles Kings so pred domačimi gledalci strli panterje s Floride. Kljub tretji zmagi na zadnjih četrtih tekmah ostajajo prikovani na dno zahodne konference.

Foto: Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings, ki so v le dveh dneh ostali brez dveh igralcev šampionske ekipe, napadalca Tylerja Toffolija in branilca Martineza, ki bosta odslej igrala za Vancouver Canucks oziroma Vegas Golden Knights, so serijo domačih tekem odprli z zmago s 5:4 nad Florida Panthers. Kapetan Kraljev Anže Kopitar se je podpisal pod dve asistenci. Člani Tampe so po 11. zaporednih zmagah prvič izgubili, ugnal jih je Vegas.
 

Kalifornijce je že v drugi minuti v vodstvo popeljal 20-letni Gabriel Vilardi, a so gostje hitro odgovorili in do 9. minute dvakrat premagali Jonathana Quicka. Kralji so nato izkoristili prvo številčno prednost na tekmi in prek Drewa Doughtyja, ki mu je asistiral tudi Anže Kopitar, na odmor odšli z izenačenjem 2:2.

Jonathan Huberdeau je na začetku drugega dela poskrbel za novo vodstvo panterjev, a so se domači vrnili in v zadnjo tretjino vstopili z vodstvom 4:3. Sledil je nov, hiter zadetek floridskega moštva, v 53. minuti pa je branilec Ben Hutton s svojim četrtim zadetkom v dresu LA Kings odločil zmagovalca. V akciji je z novo podajo sodeloval tudi slovenski kapetan. Kopitar je na 61 tekmah zbral 55 točk (17 zadetkov, 38 podaj).

Kralji kljub tretji zmagi na četrti tekmi ostajajo zadnji na zahodu, za predzadnjim Anaheimom zaostajajo šest točk. Znova bodo na delu v noči na nedeljo, ko bodo gostili Colorado, ki so ga na nedavni zimski klasiki premagali.

Vegas našel recept za Tampo

Prvaki iz St. Louisa so z nogometnih 1:0, zadel je Ryan O'Reilly, strli Arizono in se vrnili na vrh zahoda.

Po 11 zaporednih zmagah so hokejisti Tampa Bay Lightning prvič izgubili. Poraz jim je zadal Vegas, ki je v meki igralništva slavil s 5:3. Zaostanek moštva s Floride za vodilnim Bostonom tako ostaja tri točke.

Hokejisti Tampe so po 11 . zaporednih zmagah prvič izgubili. Ugnal jih je Vegas. | Foto: Reuters Hokejisti Tampe so po 11 . zaporednih zmagah prvič izgubili. Ugnal jih je Vegas. Foto: Reuters

Ovečkinu do 700 manjka še en

Najbolj vroče je bilo v Washingtonu, kjer so domači po kazenskih strelih izgubili še tretjič zapored. Tokrat proti Montrealu. Aleksander Ovečkin, ki je Capse popeljal v vodstvo, je dosegel 699. zadetek v karieri.
 

Andersen zaklenil

Četrto zaporedno zmago je tretjemu na vzhodu Pittsburghu preprečil Toronto. Kanadčani so vknjižili zanesljivo zmago s 4:0, ob kateri se je izkazal Frederik Andersen, ki je zaustavil vseh 24 strelov gostov.

Z isto razliko v golih (5:1) je Winnipeg na krilih Marka Scheifeleja (hat-trick in podaja) odpravil Ottawo.
 

Liga NHL, 20. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Sportal Nadaljuje se prenova "Kopitarjevih Kraljev", odšel še en junak šampionskega leta 2014
Anže Kopitar
Sportal Kraljem ni uspelo še tretjič zapored, Kopitar dvakrat podal
Tampa Bay
Sportal Kopitar izgubil zvezdniškega soigralca, Tampa podira mejnike #video

 

Ne spreglejte