Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 10. 2019,
6.35

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Buffalo Sabres Los Angeles Kings liga NHL

Petek, 18. 10. 2019, 6.35

4 leta, 6 mesecev

liga nhl, 17. oktober

Vratar prerojenega Buffala, ki je skočil na vrh, paral živce Kraljem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Los Angeles Kings Buffalo Sabres Carter Hutton | Vratar Buffalo Sabres Carter Hutton je zaustavil vseh 47 strelov Kraljev in bil eden bolj zaslužnih za zmago s 3:0. | Foto Getty Images

Vratar Buffalo Sabres Carter Hutton je zaustavil vseh 47 strelov Kraljev in bil eden bolj zaslužnih za zmago s 3:0.

Foto: Getty Images

Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisalo še peti poraz. Kralji, za katere igra slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so klonili na domačem ledu dvorane Staples Center proti ekipi Buffalo Sabres, ki je slavila s 3:0. Gostujoči vratar Carter Hutton je zaustavil kar 47 strelov Kraljev na gol.

Prvi gol na tekmi je padel že v tretji minuti, ko je prvič zadel Casey Mittelstadt, ki je z asistenco pomagal tudi pri drugem zadetku. Pod tega se je že v šesti minuti podpisal Conor Sheary. Mittelstadt je bil uspešen tudi v 23. minuti ob moštveni premoči na ledu.

Hutton je predstavljal nepremostljivo oviro za hokejiste iz mesta angelov. Poskusili so s kar 47 streli na gol, a so vsi končali zunaj vrat. Tudi poskus slovenskega zvezdnika. To je bil še drugi zaporedni shutout za izkušenega Kanadčana, v ponedeljek je zaustavil vse strele ob zmagi nad Dallasom.

Anže Kopitar in soigralci LA Kings so po sedmih tekmah pri zgolj dveh zmagah in pri dnu zahodne konference, medtem ko je Buffalo z novo zmago postal vodilno moštvo lige. | Foto: Getty Images Anže Kopitar in soigralci LA Kings so po sedmih tekmah pri zgolj dveh zmagah in pri dnu zahodne konference, medtem ko je Buffalo z novo zmago postal vodilno moštvo lige. Foto: Getty Images

Pričakoval bi, da se naučiš iz prve napake

"Mislim, da se bomo v napadu že izboljšali, bolj me skrbi naš pristop k tekmi. Ista linija je v dveh zaporednih izmenah naredila dve enaki napaki. Pričakoval bi, da se naučiš iz prve," je po porazu dejal trener Kraljev Todd McLellan, trener Buffala Ralph Krueger na drugi strani pa: "V drugi tretjini smo poskušali uiti na 4:0, ekipa se še vedno uči. Smo ekipa, ki se mora še veliko naučiti in jutri nas čaka nov velik dan učenja. Danes pa je bil že začetek odličen (po petih minutah so vodili 2:0, op. a.) in tega so se fantje veselili."

Buffalo z zmago na prvo mesto

Buffalo, ki ga vodi povratnik v ligi Ralph Krueger, je povsem prerojen. Na osmih tekmah je vknjižil šest zmag in vpisal 13 od mogočih 16 točk. Klub končnice ni videl že vse od leta 2011, trenutno pa je vodilni v najkakovostnejši hokejski ligi na svetu. Na drugi strani Los Angeles Kings po sedmih tekmah ostajajo zgolj pri dveh zmagah, kar zadostuje za 12. mesto zahodne konference. Naslednja tekma ga čaka v noči na nedeljo, ko bo gostil Calgary.

Prvi izbor letošnjega NHL nabora Jack Hughes je dočakal prvo NHL točko, njegov New Jersey Devils pa je po šestih zaporednih porazih le prišel do prve zmage. | Foto: Reuters Prvi izbor letošnjega NHL nabora Jack Hughes je dočakal prvo NHL točko, njegov New Jersey Devils pa je po šestih zaporednih porazih le prišel do prve zmage. Foto: Reuters

Na treh tekmah odločala loterija, prva točka Hughesa

Ta je danes dosegel najvišjo zmago večera, s 5:1 je odpravil Detroit Red Wings, s 4:0 je Montreal ugnal Mnnesoto, Carey Price ni imel veliko dela, ga je pa opravil z odliko (zaustavil je vseh 17 strelov). Arizona je s 5:2 premagala Nashville, New Jersey Devils pa z istim rezultatom New York Rangers in s tem končal šest tekem dolg niz porazov. Ob zmagi je prvi izbor letošnjega NHL nabora Jack Hughes vknjižil prvo NHL točko (podal je za vodstvo s 3:1).

Bolj tesno je bilo med St. Louis Blues in Vancouver Canucks, slednji je do zmage prišel po kazenskih strelih. Po loteriji se je končala tudi tekma v Vegasu med domačimi zlatimi vitezi in Ottawo. Na koncu so se polnega plena veselili hokejisti iz prestolnice igralništva, ki prihodnjih 20 tekem zaradi dopinškega prekrška ne bodo mogli računati na soigralca Valentina Zykova. Gledalci so kazenske strele spremljali tudi v Bostonu, kjer so gostitelji izgubili s Tampo.
 

Sportal Kopitarja in Kralje preganja prekletstvo Taylor Swift?
Valentin Zykov
Sportal Dopinški prekršek v NHL: Rus sprejel kazen

Liga NHL; 17. oktober

Lestvica

Preberite še:

Brandon Tanev Pittsburgh
Sportal Ni več neporaženih, po nespretnem avtogolu od jeze razbil palico #video
Jan Drozg
Sportal Uresničitev Štajerčevih (poletnih) želja in sanj na čakanju
Los Angeles Kings Carolina Hurricanes Todd McLellan
Sportal Nov poraz Kraljev, Doughty po trku predčasno z ledu #video
Ne spreglejte