Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 1. 2023,
7.20

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

NHL Dallas Stars Vegas Golden Knights New Jersey Devils Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Nedelja, 15. 1. 2023, 7.20

1 leto, 3 mesece

Liga NHL, 14. januar

Kopitar zadel za 2:2, a se je razpletlo v korist Devilsov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Los Angeles Kings Anže Kopitar | Anže Kopitar je v drugi tretjini izenačil na 2:2. | Foto Reuters

Anže Kopitar je v drugi tretjini izenačil na 2:2.

Foto: Reuters

Zahodna konferenca lige NHL je neverjetno izenačena. Potem ko so vodilni Vegas Golden Knights izgubili s 3:4 proti Edmonton Oilers, Los Angeles Kings pa z 2:5 proti New Jersey Devils, prvih pet ekip ločita le dve točki. Kings so zdrsnili na peto mesto. Anže Kopitar je v drugi tretjini zadel za izenačenje na 2:2.

Connor McDavid Edmonton Oilers
Sportal Edmonton in Devilsi so se znesli nad Kalifornijci, Winnipeg nadaljuje odlično

Anže Kopitar je dosegel svoj 11. gol sezone. Ima 34 točk (še 23 podaj). | Foto: Reuters Anže Kopitar je dosegel svoj 11. gol sezone. Ima 34 točk (še 23 podaj). Foto: Reuters Los Angeles Kingsom gre v tej sezoni zelo dobro, po 45 tekmah so bili pri 25 zmagah in 20 porazih na četrtem mestu zahodne konference. Dobili so prejšnje tri obračune. Do četrte zaporedne zmage oziroma 26. v sezoni pa jim v noči na nedeljo ni uspelo priti. Anže Kopitar je v sedmi minuti druge tretjine sicer zadel za izenačenje na 2:2. A so samo minuto pozneje z golom Nikite Ohotjuka New Jersey Devils znova povedli. Ko je v 11. minuti druge tretjine zadel še Ryan Graves, pa je Los Angeles zaostajal z 2:4. Za končni izid 5:2 v korist New Jerseyja je minuto pred koncem v prazno mrežo Kingsov plošček poslal Jesper Bratt.

Naslednja tekma Kingse čaka šele v petek, 20. januarja, ko bodo v Los Angelesu gostili Dallas Stars. Ti imajo točk več. So pa tudi oni izgubili na sobotni tekmi. S 6:5 so jih premagali Calgary Flames.

Vrhunci srečanja:

Boston strl Toronto, Ovečkin še 17. sezono z vsaj 30 goli

Vodilno moštvo lige Boston Bruins je strlo odpor Toronta, Matt Grzelcyk je dobro minuto pred iztekom rednega dela zadel za zmago s 4:3. Tudi Carolina Hurricanes, ki je druga ekipa, je vpisala novo zmago, z 2:1 je doma premagala Pittsburgh, gostom pa je sivil lase Frederik Andersen, ki je ubranil 34 od 35 strelov.

Hokejisti Washington Capitals so doma z 1:3 priznali premoč Philadelphii, za gostitelje je kot edini zadel Aleksander Ovečkin in poskrbel za mejnik. Za ruskega veterana je bil to 30. zadetek sezone, s čimer se je po številu sezon, ki jih je bilo 17, z vsaj 30 goli na vrhu izenačil z Mikom Gartnerjem. 

Aleksander Ovečkin je še 17. sezono dosegel vsaj 30 golov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Aleksander Ovečkin je še 17. sezono dosegel vsaj 30 golov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vegas izgubil, Seattle z novo zmago prehitel Kralje

Vodilni na zahodu Vegas Golden Knights so doma tesno izgubili z Edmonton Oilers. Je pa odlično serijo nadaljeval Seattle Kraken, ki je za osmo zaporedno zmago s kar 8:5 premagal Chicago Blackhawks. Seattle je v pacifiški diviziji prehitel Kralje, obe moštvi imata enako število točk.

Najvišjo zmago večera so dosegli prvaki iz Colorada, ki so doma s 7:0 odpravili Senatorje, uspešni so bili tudi lanski finalisti, člani Tampe, ki so s 4:2 zmagali na terenu St. Louis Blues.

Izjemen večer je za Patrikom Lainejem. K zmagi ene najbolj skromnih ekip lige Columbusa nad Detroitom je prispeval hat-trick.

Patrik Laine je dosegel hat-trick. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Patrik Laine je dosegel hat-trick. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Liga NHL, 14. januar:

Lestvica:

Boston Bruins Seattle
Sportal Boleč poraz za vodilno ekipo na domačem ledu

Ne spreglejte