Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 10. 2018,
6.25

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

Natisni članek

Montreal Canadiens liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 12. 10. 2018, 6.25

5 let, 6 mesecev

Liga NHL, 11. oktober

Ko Anže Kopitar pogladi po čeladi junaka večera #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19
Anže Kopitar | Anže Kopitar je vknjižil drugo zmago v tej sezoni. | Foto Getty Images

Anže Kopitar je vknjižil drugo zmago v tej sezoni.

Foto: Getty Images

Ljubitelji hokeja so v noči na petek prišli na svoj račun, saj je bilo v ligi NHL odigranih kar 12 tekem. Hokejisti Los Angeles Kings so s kapetanom Anžetom Kopitarjem pokvarili načrte Montrealu, ki je prvič v novi sezoni zaigral doma. Gostje iz Kalifornije so zmagali s 3:0, najbolj pa je blestel vratar Jack Campbell, ki je ubranil vseh 40 strelov in prvič zaklenil vrata v ligi NHL.

Vrhunci tekme v Montrealu:

Kralji so vnovič gostovali na kanadskih tleh. Pred dvema dnevoma so v Winnipegu ostali praznih rok (1:2), tokrat pa so spravili v slabo voljo Montreal Canadiens. Čeprav so bili gostitelji nevarnejši in na vrata moštva iz Kalifornije sprožili 40 strelov, Los Angeles pa je na vrata Montreala meril ''le'' 29-krat, je šla zmaga prepričljivo v Los Angeles.

Na vratih Kraljev se je izkazal Jack Campbell in dočakal prvo tekmo brez prejetega zadetka v ligi NHL. To je bil njegov osmi nastop v ligi NHL, na ledu pa je zamenjal Jonathana Quicka, ki se je poškodoval na nedeljskem treningu. Po tekmi je prejemal čestitke soigralcev, čustveno mu je čestital tudi kapetan Anže Kopitar. Hrušičan je na ledu prebil dobrih 22 minut, v tem času pa je enkrat streljal na vrata gostiteljev.

Los Angeles je že po 12 minutah, ko sta zadela v polno Adrian Kempe in Mike Amadio, vodil z 2:0. Prepričljivo zmago je v 50. minuti potrdil Jeff Carter, ki je poleg zadetka prispeval še dve podaji. Alec Martinez je odigral jubilejno 500. tekmo, prav vse nastope je zbral v dresu Kraljev.

Občinstvo v Montrealu je pred tekmo pozdravilo generacijo nekdanjih domačih zvezdnikov, ki so leta 1993 osvojili Stanleyjev pokal. V finalu so bili boljši od Los Angelesa in poskrbeli za zadnji naslov lige NHL, ki je končal v rokah kanadskega kluba.

Kralji, ki so dočakali drugo zmago v tej sezoni (izgubili so proti Winnipegu ter po podaljšku s San Josejem), bodo kanadsko turnejo nadaljevali v noči na nedeljo v Ottawi.

Polom prvakov v Newarku

Branilci naslova Washington Capitals so na gostovanju pri New Jersey Devils doživeli hud poraz. Izgubili so kar z 0:6, dvakratni strelec Kyle Palmieri pa se je vpisal v zgodovino kot prvi hokejist New Jerseyja, ki se je v uvodnih dveh tekmah sezone med strelce vpisal vedno dvakrat. V dvorani Prudential Center v Newarku so v polno zadeli še Marcus Johansson, Blake Coleman, Jean-Sebastian Dea in Brian Boyle.

Vrhunci srečanja v Newarku:

Zasedba iz Las Vegasa, ki se je v minuli sezoni v svojem krstnem nastopu prebila v veliki finale najmočnejše hokejske lige na svetu, je doživela četrti poraz. Hokejsko mero ji je vzela ekipa iz Pittsburgha, ki je slavila s 4:2. V PPG Paints Areni je blestel Phil Kessel, ki je dosegel "hat-trick", izkazala pa sta se tudi Jevgenij Malkin s tremi podajami in vratar Casey DeSmith s 35 obrambami.

Boston je zanesljivo ukanil Edmonton s 4:1, Colorado je v Buffalu slavil kar s 6:1, Nashville pa je bil na domačem ledu boljši od Winnipega s 3:0. Columbus je v gosteh tesno premagal Florido s 5:4, zmagoviti gol pa je dosegel Cam Atkinson.

Auston Matthews je v tem trenutku najboljši strelec lige NHL. | Foto: Reuters Auston Matthews je v tem trenutku najboljši strelec lige NHL. Foto: Reuters

Toronto je slavil v Detroitu s 5:3, na tej tekmi se je izkazal Auston Matthews, ki je dosegel dva gola in je z 12 točkami (devet golov in tri podaje) trenutno najbolj učinkovit igralec v ligi NHL, blestel pa se je tudi njegov soigralec John Tavares z zanj rekordnimi štirimi podajami. Vancouver je slavil v Tampi s 4:1, St. Louis pa je bil po zaslugi treh golov Davida Perrona boljši od Calgaryja s 5:3.

Dve tekmi sta se končali po rednem delu, obe z zmagama domačih zasedb. Dvoboj med ekipama New York Rangers in San Jose Sharks je v podaljšku odločil Brady Skjei, med Minnesota Wild in Chicago Blackhawks pa Jason Zucker.

 
Washington Capitals
Sportal Ruska šampionska naveza zadala Vegasu nov boleč udarec #video
Los Angeles Kings Winnipeg Jets
Sportal Kopitar okrcal Kralje: Naredili smo korak nazaj
Anže Kopitar Winnipeg
Sportal Kralji klonili v Kanadi, na Quicka bo treba še počakati
Ne spreglejte