Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 2. 2019,
7.18

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

liga NHL Chicago Blackhawks Bob Murray Anaheim Ducks

Ponedeljek, 11. 2. 2019, 7.18

5 let, 2 meseca

Liga NHL, 10. februar

Chicago se ne ustavlja, nova trenerska žrtev v NHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Nashville St. Louis NHL | St. Louis Blues so v podaljšku premagali Nashville Predators. | Foto Reuters

St. Louis Blues so v podaljšku premagali Nashville Predators.

Foto: Reuters

Hokejisti St. Louis Blues so se v nedeljo razveselili zmage po podaljšku v Nashvillu, eden najzaslužnejših zanjo pa je bil ruski napadalec Vladimir Tarasenko, ki je dosegel "hat-trick". Vodilna Tampa Bay Lightning je v gosteh ugnala Florido Panthers, Chicago pa je doma zmagoviti niz podaljšal na število sedem in se z zmago nad Detroitom še bolj približal končnici. Pri Anaheim Ducks, ki so v krizi, so odpustili Randyja Carlyla, do konca sezone bo zadnje moštvo zahodne konference vodil podpredsednik in generalni direktor Bob Murray.

Prvi so na led stopili hokejisti moštev Nashville Predators in St. Louis Blues, ki so uprizorili napeto bitko. V prvi tretjini tekme v Nashvillu golov ni bilo, v drugi pa so si gostje iz St. Louisa priborili prednost s 3:1. V zadnjih 20 minutah rednega dela tekme so se domači borili za biti ali ne biti in uspelo jim je izenačiti, zato je bila tekma odločena šele v podaljšku. V tem je za veselje gostov poskrbel ruski napadalec Vladimir Tarasenko. Tekmo je odločil s svojim tretjim golom na tekmi. Dva je za domače dosegel Viktor Arvidsson

Zmagoviti zadetek Vladimirja Tarasenka:

Chicago do sedme zaporedne zmage

Potem ko so večino sezone preživeli pri dnu lestvice, so člani Chicago Blackhawks v zadnjem tednu pobegnili z dna in se približali mestom, ki vodijo v končnico. Na domačem terenu so s 5:2 premagali Detroit, ob sedmi zaporedni zmagi se je z dvema zadetkoma in podajo izkazal 23-letni nemški napadalec Dominik Kahun.

Dominik Kahun je k sedmi zaporedni zmagi Chicaga prispeval dva zadetka in podajo. | Foto: Reuters Dominik Kahun je k sedmi zaporedni zmagi Chicaga prispeval dva zadetka in podajo. Foto: Reuters

Prav nasprotno pa so sedmi zaporedni poraz doživeli njihovi sosedi na lestvici Colorado Avalanche, ki so po podaljšku izgubili pri Bostonu. Kosmatincem, ki so dan prej prav tako po podaljšku ugnali LA Kings, je zmago pristreljal Brad Marchand.

Winnipeg Jets so v gosteh s 3:1 ugnali Buffalo in na drugem mestu zahoda prehiteli San Jose Sharks. Vratar Connor Hellebuyck je ob zmagi zaustavil 35 strelov od 36.

Vodilna Tampa slavila na Floridi

Še naprej gre odlično New York Islanders, ki so izkoristili poraz Toronta pri Rangersih (1:4). Otočani so z 2:1 strli Minnesoto in se povzpeli na drugo mesto vzhodne konference. Pred njimi je le najboljše moštvo lige Tampa Bay Lightning, ki je prvo mesto potrdilo z zmago s 5:2 nad Florida Panthers, dva zadetka in podajo je prispeval Nikita Kučerov.

Po treh porazih so zmagali tudi New Jersey Devils, Carolino so doma premagali s 3:2.

Bob Murray bo do konca sezone vodil Anaheim. | Foto: Getty Images Bob Murray bo do konca sezone vodil Anaheim. Foto: Getty Images

Murray prevzema trenersko taktirko

Naslednji trener v ligi NHL, ki je ostal brez službe, je Randy Carlyle. Anaheim Ducks so se pod njegovim vodstvom znašli v seriji porazov in na zadnjem mestu zahoda. Zamenjal ga bo podpredsednik in generalni direktor franšize Bob Murray. "Moram ugotoviti, kje so največje težave. Ena od ključnih stvari je, da vidim, ali sploh imamo ljudi, ki lahko vodijo. Nisem še obupal nad njimi, a me zelo skrbi."

Liga NHL, 10. februar:

Lestvici:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kralji namučili Boston, zadel tudi Anže Kopitar #video
Carolina Hurricanes
Sportal Carolina pokvarila poseben večer New York Rangers
Ne spreglejte