Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 10. 2022,
19.55

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

VSV Beljak Blaž Tomaževič Robert Sabolič Pioneers Vorarlberg Luka Maver Ken Ograjenšek Graz 99ers Anže Kuralt Fehervar AV19 Val Usnik Rok Tičar KAC Celovec IceHL HK Olimpija

Nedelja, 2. 10. 2022, 19.55

1 leto, 6 mesecev

Liga IceHL, 6. krog

Olimpija z zmago v podaljšku zaokrožila zmagoviti teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
ICEHL: HK SŽ Olimpija - Fehervar AV | Olimpija je še drugič v tej sezoni premagala aktualne podprvake ICEHL. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je še drugič v tej sezoni premagala aktualne podprvake ICEHL.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so danes spodbujeni s popotnico petkove zmage na Dunaju dosegli še tretjo zmago v ICEHL. V Tivoliju so gostili aktualnega podprvaka tekmovanja Fehervar AV19, za katerega igra tudi reprezentančni napadalec Anže Kuralt, in ga premagali s 4:3 po podaljšku. Odločilni gol je v 62. minuti tekme dosegel Aleksandar Magovac. Pred dvobojem je bila v ljubljanski dvorani krajša slovesnost, ob upokojitvi dolgoletnega zmaja Aleša Mušiča so namreč pod strop dvorane dvignili njegovo šestnajstico.

Slovo Aleš Mušič, HK SŽ Olimpija
Sportal Zelena 16 z ledu pod strop Tivolija

Ljubljansko moštvo je odigralo tretjo tekmo v tem tednu. V sredo so zmaji na Jesenicah osvojili pokalno lovoriko, v petek so po hudem boju in sijajni predstavi vratarja Anthonyja Morroneja slavili v avstrijski prestolnici, danes pa so palice prekrižali še z madžarskim kolektivom iz Szekesfehervarja, finalistom lanske sezone, ki so se mu zoperstavili brez poškodovanih Marca Oliviera Valleranda, Mihe Zajca in Marka Čepona.

Fotogalerija s tekme (Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 34

Ekipi sta se pred desetimi dnevi merili na Madžarskem, zmagala pa je Olimpija in to ponovila tudi tokrat. A nikakor ni šlo zlahka. V začetku je kazalo, da bodo domači čustveni naboj iz uvoda prenesli tudi na tekmo. Začeli so poletno, prvo tretjino pa dobili, potem ko je najprej v polno zadel Nik Simšič po natančni podaji Chrisa Dodera. Pozneje so domači zadeli še okvir gola, v 18. minuti pa vendarle končali kar nekaj tekem dolg niz neučinkovite igre ob igralcu več, tokrat je "power play" izkoristil Rok Kapel.

A gostje so v nadaljevanju pokazali, da niso zaman v prejšnji sezoni prišli vse do finala. Na hitro so znižali, pozneje je sicer vratar domačih Anthony Morrone Madžarom ubranil kazenski strel, vendar so do odmora gostje zadeli še dvakrat in povedli s 3:2. V tretji tretjini so se spet prebudili domači in igrali podobno kot v prvi, sad takšne igre pa je bil izenačujoči zadetek Nika Simšiča v 51. minuti. Aleksandar Magovac je v podaljšku zadel za zmago. | Foto: Grega Valančič/Sportida Aleksandar Magovac je v podaljšku zadel za zmago. Foto: Grega Valančič/Sportida

V podaljšku je najprej lepo priložnost zapravil domači kapetan Žiga Pance, potem pa so Ljubljančani spet imeli prednost igralca več in jo še drugič na tekmi izkoristili. Zmagoviti zadetek je dosegel Aleksandar Magovac.

S to so polepšali dan upokojitve zelene 16-ice, tik pred tekmo se je namreč na ledu Hale Tivoli odvila krajša slovesnost ob slovesu dolgoletnega kapetana Aleša Mušiča. Njegov dres s številko 16 so obesili pod strop dvorane in se tako poklonili legendi kluba.  

ICEHL: HK SŽ Olimpija - Fehervar AV Mitja Šivic | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

"Veseli me, da so znali narediti ta preklop"

"Pričakoval sem podobno tekmo, še bolj agresiven Fehervar, kot je bil, a mi smo bili v prvi tretjini res dobri, dobro smo premikali plošček, bili potrpežljivi, delavni, končno zabili gol iz 'power-playa'. V drugi tretjini se je vse skupaj začelo malo podirati. Fantje se morajo začeti zavedati, da takoj, ko malo popustiš, to nasprotniki v tej ligi kaznujejo. Mi smo popustili, nismo več drsali, kot bi lahko, v dvobojih smo bili slabši, oni so dobili zagon, zabili tri gole ... Po drugi tretjini smo si rekli, da moramo priti tja, kjer smo bili v prvi. Fantom je to uspelo. Veseli me, da so znali narediti ta preklop. Zagon je bil spet na naši strani, izkoristili smo svoje priložnosti, šli v podaljšek, v katerem se je čutilo, da bomo zabili," je po tretji zmagi v tem tednu dejal Mitja Šivic.

Njegove varovance še naprej čaka zahteven tekmovalni ritem, ki prav veliko treninga ne dopušča. V sredo bodo v sklopu lige prvakov gostili vodilno moštvo skupine, švicarski Zug, v petek bodo gostovali v Feldkirchu pri Pioneers Vorarlberg, v soboto pa še pri Innsbrucku.

Prvi poraz Salzburga in Bolzana

Neporaženih ekip ni več, saj je Celovec prvi poraz zadal prvaku Salzburgu, Pioneers Vorarlberg pa so premagali Bolzano - Luka Maver je k zmagi prispeval zadetek. Zmagala sta še Gradec, ki je na kolena spravil Beljak, in Dunaj, ki je bil boljši od Pustertala.

Liga ICEHL, 6. krog

Nedelja, 2. oktober
HK SŽ Olimpija : Fehervar AV19 4:3 (2:0, 0:3, 1:0, 1:0) – po podaljšku
1:0 Simšič (Dodero, Kapel, 6.), 2:0 Kapel (Simšič, Čimžar, PP1, 18.), 2:1 Vertes (Bartalis, Terbocs, 22.), 2:2 Nilsson (Stipsicz, Bartalis, 26.), 2:3 Bartalis (Terbocs, 38.), 3:3 Simšič (Dodero, Mapel, 51.), 4:3 Magovac (Kapel, Simšič, PP1, 62.)

Red Bull Salzburg : EC KAC 4:6 (1:2, 2:1, 1:3)
Aljaž Predan (Salzburg) je sprožil en strel na vrata KAC-a; Rok Tičar (KAC) je bil podajalec pri tretjem golu Celovca, vratar Val Usnik (KAC) ni dobil priložnosti za igro.

Pioneers Vorarlberg : Bolzano 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)
Luka Maver (Volarberg) je bil strelec prvega gola na tekmi, na vrata Bolzana je sprožil dva strela.

VSV Beljak : Graz 99ers 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Robert Sabolič (Beljak) je dvakrat streljal na vrata Gradca, Blaž Tomaževič (Beljak) enkrat;  Kena Ograjenška (Graz) zaradi poškodbe ni bilo v kadru.

Vienna Capitals : Val Pusteria 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Sobota, 1. oktober
Innsbruck : Black Wings Linz 2:5 (0:1, 0:3, 2:1)

 Lestvica

1. Red Bull Salzburg 6 tekem - 15 točk
2. Bolzano  5 – 12
3. EC KAC 6 - 11
4. Linz 6 - 11
5. Fehervar 6 - 10
6. Innsbruck 5 – 9
............................................
7. HK SŽ Olimpija 5 – 8
8. Graz 99ers 6 – 7
9. Vorarlberg Pioneers 7 - 7
10. VSV Beljak 5 - 6
........................................
11. Vienna Capitals 5 – 6
12. Asiago 5 - 3
13. Pustertal 5 - 3

Hk Olimpija
Sportal Mitja Šivic: Našli način, kako zmagati, in preživeli
Ne spreglejte