Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 1. 2023,
21.20

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

Antti Karhula Graz 99ers HK Olimpija IceHL

Petek, 27. 1. 2023, 21.20

1 leto, 2 meseca

Liga ICEHL, 27. januar

Šok terapija z menjavo trenerja še ni obrodila sadov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Graz 99ers : HK Olimpija | Olimpija je izgubila pri neposrednem tekmecu za dodatne boje za končnico. | Foto Werner Krainbucher

Olimpija je izgubila pri neposrednem tekmecu za dodatne boje za končnico.

Foto: Werner Krainbucher

Šok terapija, kot običajno rečemo, ko ekipa zamenja trenerja, pri hokejistih Olimpije še ni obrodila sadov. Prvo tekmo pod vodstvom Finca Anntija Karhule so Ljubljančani izgubili z 1:4 in to proti neposrednemu tekmecu za mesta, ki prinašajo dodatne boje za končnico, z Gradcem. To je njihov sedmi zaporedni poraz.

HK SŽ Olimpija : HDD Jesenice finale DP 1. tekma, Marc-Olivier Vallerand
Sportal Po novem odhodu prihod mladega Slovenca

Za Ljubljančani je turbulentno obdobje. Decembra in januarja so se porazi nabirali, 14 jih je bilo na zadnjih 16 tekmah lige ICEHL, ekipa je drsela proti dnu lestvice, Mitja Šivic jo je poskušal dvigniti, a v začetku tedna "ocenil, da je trenutno moj odhod z mesta glavnega trenerja najboljši način za ekipo, da naniza boljše rezultate", in se poslovil od trenerske taktirke. Ekipo je v torek zapustil branilec Carl Neill, ki bo sezono končal med nemško elito, v petek pa še napadalec Marc-Olivier Vallerand, ki se vrača v Veliko Britanijo.

Zmaje je na torkovi tekmi vodil dozdajšnji pomočnik Matic Kralj, v petek zvečer proti Gradcu pa že prvič novi trener Antti Karhula, ki je v četrtek prispel v Ljubljano. Prvič je na tekmi ICEHL nastopil 19-letni slovenski napadalec Luka Vodlan.

Antti Karhula je zmaje prvič vodil na tekmi. | Foto: Werner Krainbucher Antti Karhula je zmaje prvič vodil na tekmi. Foto: Werner Krainbucher

Gostovanje v Gradcu za Olimpijo ni bilo pomembno le zaradi morebitne prekinitve niza porazov (zadnjo zmago so dosegli prvega januarja), ampak tudi zato, ker je trenutno prav Gradec tista ekipa, ki jo morajo loviti. Štajerska zasedba je deseta, to pa je mesto, ki še omogoča dodatne kvalifikacije za končnico; razlika pa je po tekmi narasla že na 12 točk.

Že začetek tekme je bil slab: po 23 sekundah je moral vratar Žan Us prvič po plošček v mrežo, po obdobju izenačene igre, ko je imel za goste lepo priložnost Jaka Šturm, pa so za povišanje vodstva domači izkoristili prvi "power play". Olimpija bo v nedeljo gostila Innsbruck. | Foto: Werner Krainbucher Olimpija bo v nedeljo gostila Innsbruck. Foto: Werner Krainbucher

V nadaljevanju so domači hokejisti v drugi tretjini še povišali vodstvo in potem nadzorovali tekmo. Ta je bila dokončno odločena na začetku zadnje tretjine, ko je bilo na semaforju 4:0, Ljubljančanom pa je uspelo do konca le še nekoliko kozmetično opraviti vtis, Žiga Pance pa je zadetek dosegel v trenutkih, ko je imela njegova ekipa na ledu igralca manj.

V nedeljo prihaja Innsbruck

Zmaji bodo po petkovem gostovanju v nedeljo igrali doma, v Tivoliju bo gostovalo moštvo z vrha lestvice Innsbruck

Liga ICEHL, 27. januar

Lestvica:

Preberite še:

ICEHL: HK SŽ Olimpija - Fehervar AV Mitja Šivic
Sportal Mitja Šivic ni več trener Olimpije, poslavlja se tudi Kanadčan
HK Olimpija : Red Bull Salzburg
Sportal Prvaki iz Tivolija odpeljali zmago
Asiago
Sportal Asiago nadaljuje zmagoviti niz
Antti Karhula
Sportal Antti Karhula je novi trener Olimpije
Ne spreglejte