Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2024,
18.39

Osveženo pred

2 dneva, 14 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Natisni članek

Rok Tičar Anže Kuralt Luka Gomboc Jan Muršak KAC Celovec HK Olimpija Ljubljana IceHL

Nedelja, 22. 9. 2024, 18.39

2 dneva, 14 ur

ICEHL, 21. in 22. september

Olimpija po podaljšku strla še podprvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,77
HK Olimpija Ljubljana | Olimpija je zabeležila še drugo zmago na uvodu v sezono. | Foto EC-KAC/Wolfgang Jannach

Olimpija je zabeležila še drugo zmago na uvodu v sezono.

Foto: EC-KAC/Wolfgang Jannach

Hokejisti HK Olimpija Ljubljana so po uspešni uvodni tekmi nove sezone ICEHL, ko so v petek pred več kot 3.500 gledalci v dvorani Tivoli premagali Beljak, tudi drugo tekmo igrali proti koroški zasedbi. Tokrat so gostovali pri finalistu zadnje sezone Celovcu in ga po podaljšku ugnali s 4:3. Zmagovit zadetek je dosegel Kale Kerbashian.

Olimpija Ljubljana, Alexandre Lefebvre
Sportal Alexandre Lefebvre nasmejan po uvodnem šovu, Upi Karhula upa, da se še sprostijo

ICEHL, 21 in 22. september

Olimpija Beljak
Sportal Olimpija pred številčnimi navijači in novim vlagateljem sezono odprla z zmago #video

Ljubljanska zasedba je sezono odprla po željah, s šovom, velikim številom gledalcev in domačo zmago nad Beljakom, ki ga je strla s 3:2. Trener Upi Karhula z igro v prvih dveh tretjinah ni bil najbolj zadovoljen, verjame pa, da je bilo vse skupaj posledica velikega pričakovanja nove sezone, v katero so vstopili z novim strateškim partnerjem Alexandrom Lefebvrom, ki si je petkovo dogajanje ogledal s tribun Tivolija.

Tudi na prvem gostovanju nove sezone je bilo tesno. Na Koroškem pri lanskem finalistu Celovcu, katerega člana sta slovenska napadalca Jan Muršak in Luka Gomboc, so zmaji po podaljšku zabeležili še drugo zmago, junak pa je postal Kale Kerbashian, ki je zabil v peti minuti podaljška. 

HK Olimpija Ljubljana | Foto: EC-KAC/Wolfgang Jannach Foto: EC-KAC/Wolfgang Jannach

Gostitelji so bili v domači dvorani po pričakovanjih nekoliko aktivnejši, a tega niso znali spremeniti v rezultatsko prednost. Prvi na tekmi je sicer zadel Nick Patujev v 11. minuti, a je le 31 sekund kasneje poravnal Miha Beričič. Korošcem je pred prvim odmorom vodstvo spet zagotovil Matthew Fraser. V izenačeni tekmi so zmaji dvignili roke visoko v zrak neposredno po začetku drugega dela, ko je v 31. sekundi poravnal Blaž Tomaževič. V istem delu se je Olimpija nato kar dvakrat ubranila z igralcem manj na ledu.

Domača dvorana je spet zarjovela v 48. minuti, ko je zadel še Mathias From. A slavje je bilo kratko, saj je šest minut kasneje poravnal Jan Ćosić in Ljubljančanom priigral najmanj točko in podaljšek. Na koncu bi tekmo lahko odločil Jan Muršak, ki igra v Celovcu, a po dobri podaji v zadnji akciji ploščka ni spravil v ljubljansko mrežo.

Tekmo je 46 sekund pred koncem v prid Ljubljančanov odločil Kale Kerbashian. Po akciji, v kateri sta sodelovala tudi njegova kanadska rojaka Alexandre Lavoie in Arvin Atwal, je Olimpija ob igralcu več dosegla še drugo zmago v sezoni. Že minuto prej je Kerbashian zadel tudi vratnico, drugič na tekmi.

Naslednji konec tedna bodo zmaji igrali v domačem gnezdu. V ugodnem razporedu v Tivoli prihajata italijanska ligaša Asiago in Pustertal.

Poraz Kuraltovih, Tičarjevi zmagali na Tirolskem

Salzburžani so po porazu s Celovcem gostili Asiago in ga tesno premagali. Gradec Roka Tičarja je drugo zmago vknjižil na gostovanju pri Innsbrucku, slovenski napadalec je posal za vodstvo z 2:1.

 Beljak je doma izgubil z Dunajem, Bolzano pa je s 5:2 premagal Pustertal.

Anže Kuralt je s Fehervarjem AV19 drugi dvoboj sezone ICEHL igral že v soboto in pri Vorarlberg Pioneers s soigralci tesno izgubil. Ob porazu s 3:4 je podal za izenačenje na 1:1.

ICEHL, 21 in 22. september

Lestvica

Preberite še:

HK Olimpija Ljubljana, Antti Karhula, Anže Ulčar, Miha Butara, Upi Karhula, Žiga Pavlin
Sportal Prenovljena Olimpija z visokimi (dolgoročnimi) cilji odpira novo poglavje #video
hokej splošna
Sportal Kranjčani prek Maribora do zanesljive zmage, Olimpija čaka v polfinalu
HK Olimpija Ljubljana, Žiga Pavlin
Sportal Žiga Pavlin: Čakali smo več let, zdaj je treba to zagrabiti in iz tega narediti največ #video
Ne spreglejte