Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 2. 2019,
20.08

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

liga EBEL Graz 99ers Ken Ograjenšek Anže Kuralt Sapa Fehervar Luka Gračnar Innsbruck

Petek, 22. 2. 2019, 20.08

5 let, 1 mesec

liga ebel, DRUGI DEL, četrte tekme

Vodilni Gradec se ne da, nov poraz Kuraltovih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Graz 99ers | Graški panterji v drugem delu še ne poznajo poraza. | Foto Sportida

Graški panterji v drugem delu še ne poznajo poraza.

Foto: Sportida

Hokejisti vodilnega Gradca, za katerega igra tudi slovenski napadalec Ken Ograjenšek, so četrto zaporedno zmago v skupini za razvrstitev vknjižili na Koroškem pri Celovcu, kjer so slavili s 4:1. Fehervar še enega slovenskega napadalca Anžeta Kuralta, ki v drugem delu še ne pozna zmage, je izgubil še četrto tekmo. Z 1:2 je klonil proti neporaženemu Dunaju. Kuralt, ki je zaradi poškodbe zadnjič igral konec januarja, še ni pripravljen na igro.

V kvalifikacijski skupini, v kateri se moštva borijo za dve preostali četrtfinalni vstopnici, je na derbiju začelja Innsbruck Luke Gračnarja prišel do pomembne zmage nad Beljakom. Tirolci so Korošce premagali z 2:1, Gračnar je zaustavil 21 strelov od 22.

Kaj prinaša drugi del?

Šest moštev zgornjega doma se v drugem delu med seboj meri za razvrstitev, peterica v spodnjem domu pa za dve preostali četrtfinalni vstopnici. | Foto: Sportida Šest moštev zgornjega doma se v drugem delu med seboj meri za razvrstitev, peterica v spodnjem domu pa za dve preostali četrtfinalni vstopnici. Foto: Sportida

Po prvem delu (44 krogih) lige EBEL si je prvih šest moštev (Gradec, Dunaj, Celovec, Bolzano, Salzburg in Fehervar) že zagotovilo četrtfinale, preostalih šest oziroma pet, saj se je Medveščak predčasno umaknil, pa se bo v tako imenovanem spodnjem domu oziroma kvalifikacijski skupini borilo za preostali dve četrtfinalni vstopnici.

Ekipe (tako zgornji kot spodnji dom) po prvem delu čaka drugi del, v katerem se po dvakrat pomerijo vsaka z vsako. Prvih šest se v skupini za razvrstitev med seboj bori za razvrstitev od prvega do šestega mesta. Po koncu drugega dela prva tri moštva te skupine izbirajo četrtfinalnega nasprotnika. Zmagovalec prvega dela bo drugi del začel s šestimi bonus točkami, Dunaj s štirimi, Celovec z dvema, Salzburg z eno.

Ekipe spodnjega doma se prav tako po dvakrat udarijo vsaka z vsako, najboljši dve napredujeta v izločilne boje, preostale končajo sezono. Največje razočaranje prvega dela Linz začenja s šestimi bonus točkami, Znojmo je prenesel štiri, Dornbirn dve, Innsbruck pa eno točko.

Skupina za razvrstitev (že v četrtfinalu), četrte tekme:

Lestvica:

Kvalifikacijska skupina, četrte tekme:

Lestvica

Preberite še:

Graz 99ers
Sportal Graški panterji nadaljujejo zmagoviti niz
Graz 99ers
Sportal Spremembe v ligi EBEL. Se po Medveščaku poslavlja še en klub?
Ne spreglejte