Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 12. 2018,
20.02

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

liga EBEL Medveščak Zagreb Innsbruck Sapa Fehervar Graz 99ers Mitja Robar Ken Ograjenšek Anže Kuralt Nik Simšič Mark Čepon Luka Gračnar

Nedelja, 23. 12. 2018, 20.02

5 let, 3 mesece

Liga EBEL med 18. in 23. decembrom

Kuraltovi razbili Gračnarjeve, Medveščak se je do zadnje tretjine dobro držal, nato pa ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Anže Kuralt | Anže Kuralt se je s Fehervarjem veselil visoke zmage (8:1) nad Innsbruckom. Tudi tokrat je zadel, prispeval je zmagoviti gol (2:0). | Foto Vid Ponikvar

Anže Kuralt se je s Fehervarjem veselil visoke zmage (8:1) nad Innsbruckom. Tudi tokrat je zadel, prispeval je zmagoviti gol (2:0).

Foto: Vid Ponikvar

Izjemen teden je za Fehervarjem slovenskega napadalca Anžeta Kuralta, ki je v petih dneh nanizal tri zmage in zmagoviti niz podaljšal na številko pet. V soboto so se Madžari znesli nad Innsbruckom, pri katerem brani slovenski vratar Luka Gračnar. Po štirih minutah so vodili z 2:0, po 19. so zakurili petardo, na koncu pa Avstrijce odpravili z 8:1. 

Spet se je pri Madžarih izkazal Kuralt, prispeval je zmagoviti zadetek (2:0) in dve podaji. Slovenski legionar je na zadnjih treh tekmah dosegel šest zadetkov, toliko jih je prej dosegel na 26 obračunih, sicer pa na 29 tekmah vknjižil 26 točk. Gračnar je branil od 15. minute, ko je pri zaostanku z 0:4 v vratih zamenjal Reneja Swetteta in v nadaljevanju zaustavil 19 strelov od 23. Fehervar je z zadnjimi zmagami poskočil na sedmo mesto, Innsbruck je deseti.

Preostale dvoboje 30. kroga so odigrali v nedeljo. Zadnji Medveščak Mitje Robarja, Marka Čepona in Nika Simšiča je doma pričakal prvaka Bolzano in se do zadnje tretjine dobro držal. Zagrebčani so do 43. minute izgubljali z 1:2, na koncu pa Italijanom priznali premoč z 1:7.

Gradec s Kenom Ograjenškom se bo po dveh porazih zmagovito pot iskali pri Linzu in jo po hudem boju našli. Na gostovanju so dvakrat vodili (1:0, 2:1), a so gostitelji s tremi zadetki ušli na 4:2. V zadnjih desetih minutah se je Gradec vrnil, izsilil podaljšek, v katerem zadetka ni bilo, tako da so sledili kazenski streli in zmaga Ograjenškovih. Slovenski napadalec je podal za 2:1.

Liga EBEL, 30. krog

Lestvica

Liga EBEL, 29. krog

Slovenski obračun med zagrebškim Medveščakom, za katerega kljub težavam še naprej igrajo Mitja Robar, Nik Simšič in Mark Čepon, in Fehervarjem napadalca Anžeta Kuralta je s 5:0 pripadel Madžarom. V zmagoviti vrsti je s tremi zadetki blestel Kuralt, ki je na zadnjih dveh tekmah vknjižil pet zadetkov, pred tem pa na 26 tekmah šest.

Slabše je šlo Kenu Ograjenšku in njegovemu Gradcu, ki je izgubil še četrtič na zadnjih petih tekmah in padel na peto mesto. Za graške panterje je bil tokrat previsoka ovira Dornbirn, ki je slavil s 4:0. 

Izgubil je tudi vratar Luka Gračnar. Z Innsbruckom je gostoval pri vodilnem Dunaju, ki je slavil s 5:3. Slovenski čuvaj mreže je branil vso tekmo in zaustavil 30 strelov od 34, gostitelji so en zadetek dosegli v prazen gol. 

Zanimiv razplet so gledalci videli na Koroškem, kjer je skromni Beljak, pri katerem se je v zadnjih dneh zamenjalo vodstvo, po kazenskih strelih premagal tretji Salzburg in na predzadnjem mestu zamenjal zdaj zadnji Medveščak.

Liga EBEL, 28. krog

Tekmo 28. kroga so vnaprej odigrali hokejisti Gradca in Bolzana. Italijani so Avstrijce odpravili s 7:2, Ken Ograjenšek je ob porazu podal za znižanje na 2:6.

Fehervar Anžeta Kuralta je s 5:4 strl Celovec, Kuralt se je izkazal z dvema zadetkoma (za vodstvi z 2:0 in 3:0).

Luka Gračnar je zaustavil 13 strelov od 15. | Foto: Sportida Luka Gračnar je zaustavil 13 strelov od 15. Foto: Sportida
Innsbruck vratarja Luke Gračnarja je v torek s 3:2 premagal Medveščak, ki se mora zaradi finančnih težav znajti z vse več domačimi igralci, saj je kar nekaj tujcev že zapustilo Zagreb. Gračnar je branil vso tekmo in zaustavil 13 strelov od 15. Zagrebčani so v Avstriji igrali s 15 igralci v polju, v postavi sta bila tudi Mitja Robar in Nik Simšič, Mark Čepon pa ne. Simšič je podal za izenačenje 1:1, Robar pa za končnih 3:2.

Zanimivo je bilo v Salzburgu, kjer so drugouvrščeni rdeči biki gostili vodilni Dunaj, ta je slavil po kazenskih strelih.

Preberite še:

Mitja Robar Medveščak
Sportal Slovenci vztrajajo v Zagrebu, Medveščak nemočen
HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Na Jesenicah z novo pridobitvijo iz Medveščaka
Medveščak zagreb
Sportal Zelena luč za Medveščak
Ne spreglejte