Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 11. 2017,
20.27

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga EBEL legionarji KAC Celovec Luka Gračnar Red Bull Salzburg Mitja Robar Miha Verlič Miha Štebih VSV Beljak Luka Vidmar Sapa Fehervar Aleš Mušič Ken Ograjenšek Graz 99ers Dornbirn Žiga Pance Medveščak Zagreb Sašo Rajsar Mark Čepon Nik Simšič

Nedelja, 19. 11. 2017, 20.27

6 let, 5 mesecev

Liga EBEL med 15. in 19. novembrom

Večer, ko je poker Slovencev do zmag prišel po loteriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Aleš Mušič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Eno najbolj vročih moštev ta hip je Fehervar. Potem ko so Aleš Mušič, Luka Vidmar in soigralci madžarskega kolektiva v petek presenetili prvaka, vodilni klub lige Dunaj, so v nedeljo peto zaporedno zmago vknjižili na Koroškem. Beljak Mihe Verliča in Mihe Štebiha so strli po kazenskih strelih (2:1).

Dogajanje v 20. krogu

Madžarski hudiči so v Beljaku, kjer sta blestela oba vratarja, nadaljevali spodbuden rezultatski niz. Domači vratar David Kickert je zaustavil 36 strelov od 38, še bolj je bil tudi tokrat razpoložen odlični gostujoči čuvaj mreže MacMillan Carruth. Izkazal se je s 97,7-odstotno zanesljivostjo, ubranil je 43 strelov. Slovenska branilca in napadalca se nista vpisala med strelce ali podajalce. To je bila peta zmaga Fehervarja na zadnjih petih tekmah. Toliko so jih prej zmogli na 15 tekmah.

Tudi zmagovalec na drugem slovenskem obračunu je bil znan šele po kazenskih strelih. Boljše volje je bil vratar Luka Gračnar, ki je s Salzburgom z 2:1 ugnal Gradec napadalca Kena Ograjenška. Slovenska hobotnica pri rdečih bikih je svoje delo opravila skoraj suvereno – Gračnar je zaustavil 31 strelov od 32.

Loterija je odločala tudi na tretji tekmi s slovenskim predstavnikom. Na Predarlskem se je zmage (3:2) nad trenutno drugim Linzem z Dornbirnom veselil napadalec Žiga Pance.

Dunaj je s 6:4 premagal Znojmo, Bolzano pa z nogometnih 1:0 proti Innsbrucku končal niz treh porazov.

Dvorana Stadthalle v Celovcu je bila v sredo prizorišče vnaprej odigrane tekme 20. kroga. Korošci, katerih zmagoviti niz je pred premorom končal Salzburg, so doma s 4:1 premagali Medveščak (Sašo Rajsar, Nik Simšič, Mark Čepon). Po poškodbi kolena, zaradi katere je izpustil zadnjih sedem tekem in tudi reprezentančno akcijo v Cergyju, je ob zmagi spet zaigral branilec Mitja Robar.

 

Lestvica

  1. Vienna Capitals 19 tekem – 46 točk
  2. Black Wings Linz 20 – 35
  3. KAC Celovec 20 – 35
  4. Red Bull Salzburg 20 – 32
  5. Innsbruck 20 – 29
  6. VSV Beljak 20 – 27
  7. Graz 99ers 20 – 27
  8. Medveščak 18 – 27
  9. Fehervar 20 – 26
  10. Znojmo 20 – 25
  11. Dornbirn 19 – 23
  12. Bolzano 20 – 22

 

Dogajanje v 19. krogu

Hokejisti Fehervarja, pri katerem igrata Aleš Mušič in Luka Vidmar, so vknjižili največjo zmago sezone. Z 1:0 so na kolena spravili aktualne prvake Dunajčane, ob zadetku je s podajo sodeloval Mušič. Med vratnicama Madžarov, ki so se vse bolj razpoloženi - to je bila njihova četrta zaporedna zmaga -, se je z 42 obrambami izkazal MacMillan Carruth. Ken Ograjenšek je dosegel dva zadetka. | Foto: Sportida Ken Ograjenšek je dosegel dva zadetka. Foto: Sportida

Na slovenskem obračunu med Gradcem in Beljakom sta se med strelce vpisala tako Ken Ograjenšek kot Miha Verlič. Po srečanju se je smejalo prvemu, ki je zadel za 1:0, ob koncu pa z zadetkom v prazen gol postavil končni rezultat 5:2. Verlič je na zadetek reprezentančnega soigralca z izenačenjem odgovoril po zgolj 18 sekundah, a s soigralci, tudi Miho Štebihom, so se domov odpravili praznih rok.

Drugo zmago tedna je vknjižil Celovec Mitje Robarja, ki je v gosteh po podaljšku s 3:2 strl Linz. Uspešen je bil tudi Salzburg Luke Gračnarja, ki je pri Bolzanu slavil s 3:2. Slovenski vratar je zaustavil 26 strelov od 28.

19. krog sta v četrtek odprla Innsbruck in Dornbirn Žige Panceta. S 4:1 so zmagali prvi.

Ne spreglejte