Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 11. 2016,
11.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

liga KHL Nik Zupančič liga EBEL legionarji EIHC turnir slovenska hokejska reprezentanca risi hokej

Ponedeljek, 7. 11. 2016, 11.50

6 let, 6 mesecev

Kaj jih čaka v klubih?

Iz reprezentančnega v klubski svet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
slovenska hokejska reprezentanca | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Slovenski reprezentanti so po drugem mestu na turnirju EIHC na Bledu že odpotovali v svoje klube. Za Aleša Kranjca in Davida Rodmana je med turnirjem postalo jasno, da bosta zamenjala klubsko okolje, za Jana Muršaka pa, da bo na tekmovalni klubski ritem moral še počakati.

Domača izbrana vrsta je v gorenjskem biseru še enkrat spomnila, da se lahko enakovredno zoperstavi nekaterim stalnim članicam elite (Latvija, Francija, Belorusija), in po loteriji na zadnjem obračunu z zmagovalci Belorusi končala na drugem mestu. Po drugi reprezentančni akciji sezone so se fantje hitro razkropili po klubih, kjer jih prav kmalu čakajo nove tekme.

Selektor brez dvojice

Selektor Nik Zupančič ni imel veliko počitka. Jeseničani bodo že v torek igrali četrtfinale pokala. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Selektor Nik Zupančič ni imel veliko počitka. Jeseničani bodo že v torek igrali četrtfinale pokala. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Tudi selektor Nik Zupančič ni skoraj nič počival, z Jesenicami bo že v torek v Kranju lovil polfinale Pokala Slovenije. Slovenski strateg v nadaljevanju sezone ne bo mogel več računati na dva oklepnika, ki sta sodelovala na Bledu.

Branilec Aleš Kranjc se je preselil v drugo nemško ligo, odhaja tudi napadalec David Rodman, ki ga povezujejo s Francijo, Dansko in Slovaško. Klub se je za sodelovanje zahvalil tudi Shanu Heffernanu, saj s svojim pristopom ni navdušil vodilnih.

Selektorjevim zdesetkanim železarjem bosta v napornem tednu (po pokalu bodo v sredo igrali še v Alpski ligi, v kateri so tretji) lahko pomagala vratar Žan Us, ki na Bledu sicer ni branil na tekmi, in napadalec Miha Brus, ki je vskočil na zadnjem srečanju.

KHL-ovci z grenkim priokusom

Risa na prsih so na Bledu nosili trije člani Kontinentalne hokejske lige, a se je slovenska KHL-ovska zasedba kaj hitro razredčila. Že na prvi tekmi jo je skupil kapetan, član moskovskega giganta CSKA Jan Muršak. Štajerski napadalec si je izpahnil ramo, kar bi ga lahko za lep čas oddaljilo od ledenih ploskev in nič kaj prijetno vplivalo na njegov klubski status. Aktualni podprvak CSKA je trenutno drugi v zahodni konferenci lige KHL.

Jan Muršak bo na tekme v dresu moskovskega CSKA moral še počakati. Najprej mora pozdraviti poškodbo rame. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Jan Muršak bo na tekme v dresu moskovskega CSKA moral še počakati. Najprej mora pozdraviti poškodbo rame. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Robert Sabolič je na željo Admirala Vladivostoka odigral le prvi dve srečanji, odločilno z Belorusi pa izpustil. V nedeljo je odpotoval v Minsk, kjer se bo s šestim moštvom vzhoda v torek pomeril s tamkajšnjim Dinamom.

Na vseh treh obračunih je nastopil le Rok Tičar, ki se bo z Avtomobilistom iz Jekaterinburga od zadnjih mest vzhoda poskušal oddaljiti v torek. Takrat bo gostil Slovan Bratislavo, za katero je včasih igral sam, zdaj pa za klub nastopa njegov prijatelja Žiga Jeglič.

V Francijo odnesel trenerske napotke

Edo Terglav ni skrival ponosa v vlogi pomočnika selektorja. Kot pravi, je v teh dneh od Zupančiča dobil kar nekaj koristnih nasvetov. Ti mu bodo prav prišli na trenerski klopi Grenobla. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Edo Terglav ni skrival ponosa v vlogi pomočnika selektorja. Kot pravi, je v teh dneh od Zupančiča dobil kar nekaj koristnih nasvetov. Ti mu bodo prav prišli na trenerski klopi Grenobla. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Iz dežele galskih petelinov se je risji družini na Bledu pridružila šesterica. Pet igralcev in Edo Terglav, ki se je premierno preizkusil v vlogi Zupančičevega pomočnika. Nekdanji hokejist bo v torek nadaljeval boje v Ligue Magnus kot trener Grenobla. Tam ima na očeh dva napadalca, Boštjana Goličiča, ki je na turnirju pokazal, da je huda poškodba za njim, in Anžeta Kuralta.

V Lyon sta se vrnila vratar Matija Pintarič, ki je proti Francozom dobro opravil svoje delo, in branilec Matic Podlipnik, v Angers pa branilec Andrej Tavželj. Izkušnje zadnjega so, čeprav je pred časom omenil, da prihajajo mladi, še vedno zelo pomembne.

In kako kaže našim v Franciji? Lyon slovenskega trenerja Mitje Šivica je drugi, Angers šesti, Grenoble pa se pobira po začetni kazni -6 točk in je deveti.

Vrnitev v EBEL ne bo za vse sladka

Skoraj polovica reprezentantov z Bleda bo tekmovalni ritem nadaljevala v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Vratar prvaka in trenutno vodilnega Salzburga Luka Gračnar je na turnirju spomnil na svoje boljše reprezentančne predstave. Napadalec Ken Ograjenšek se je vrnil med pete graške panterje, Žiga Pance in Miha Verlič pa na Koroško. Prvi k sedmemu Celovcu, drugi k osmemu Beljaku.

David Planko je dočakal reprezentančni debi in okusil bolj urejen hokejski svet, kot je tisti v njegovem klubu. | Foto: Morgan Kristan / Sportida David Planko je dočakal reprezentančni debi in okusil bolj urejen hokejski svet, kot je tisti v njegovem klubu. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Šesterica, branilca David Planko in Maks Selan ter napadalci Aleš Mušič, Nik Pem, Anže Ropret in Žiga Pešut, se vrača k v ligi EBEL nekonkurenčni Olimpiji, ki je prikovana na dno. Moštvo je v nezavidljivem položaju, ena plača je zamujala, utegnila bi tudi druga, potrpljenje nekaterih pa je že načeto.

Belorusa izpustila tekmi, a so soigralci poskrbeli za popoln izkupiček

Čeprav je Junost iz Minska Sabahudina Kovačevića in Klemna Pretnarja med turnirjem na Bledu odigrala dve tekmi, sta se branilca lahko pridružila risom. Njun klub je kljub slovenski odsotnosti brez težav opravil z moštvoma z dna lestvice – premagal ju je s skupno razliko 30:0 (16:0, 14:0). Slovenca nova tekma z vodilnim moštvom beloruske Extralige čaka v petek.

Dva dni prej bo na delu edini legionar iz Hamletove dežele. Branilec Luka Vidmar bo spet pozdravil soigralce pri danskem Frederikshavnu, s katerim v tamkajšnji Metal Ligaen držijo četrto mesto.

Ne spreglejte