Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 3. 2016,
19.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

hokej

Sobota, 26. 3. 2016, 19.45

6 let, 6 mesecev

Bo ruski hokejski zvezdnik posnemal nogometaše in za lep denar pobegnil na Kitajsko?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ilja Kovalčuk | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Medtem ko prvak SKA iz Sankt Peterburga v konferenčnem finalu izgublja s CSKA, njegov še pred kratkim prvi zvezdnik Ilja Kovalčuk ob ledu spremlja soigralce, ki morda to kmalu ne bodo več.

Saga, v kateri glavno vlogo igra 32-letni ruski napadalec, je pred dnevi dobila novo poglavje. llja Kovalčuk je pred mesecem medije polnil s svojim neigranjem – vodstvo SKA ga je iz ekipe odstranilo po uvodni tekmi končnice, ga nato v drugi seriji za kratek čas vrnilo v moštvo, v konferenčnem finalu pa spet ne igra –, s katerim so prišle tudi govorice, da bi se utegnil vrniti v ligo NHL. Danes namigi iz ruskih medijev pravijo, da z igranjem v najmočnejši hokejski ligi na svetu ne bo nič, saj naj bi bil samosvoj oklepnik blizu selitve na Kitajsko.

 

Iz Sankt Peterburga v Peking?

Že lep čas je znano, da se želi Kontinentalna hokejska liga širiti tudi na Kitajsko, kjer za sodelovanje ne manjka zainteresiranih klubov. Eden od dveh, ki bi se lahko pridružila ligi KHL, je po pisanju ruske Gazeta.ru Red Star Kunlun. Vira ruskega medija pravita, da naj bi bil prav ta klub iz Pekinga v prihodnji sezoni Kovalčukovo novo hokejsko domovanje.

 

Pri klubu iz Pekinga naj bi imel zagotovljeno dvakrat višjo plačo, kot jo ima v Sankt Peterburgu. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Pri klubu iz Pekinga naj bi imel zagotovljeno dvakrat višjo plačo, kot jo ima v Sankt Peterburgu. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Za dvakrat višjo plačo

Rusa, ki ga pogodba s SKA sicer veže še za eno leto, naj bi po padcu rublja privabili na široko odprti mošnjički, ki so v zadnjem času na Kitajsko zvabili marsikaterega nogometaša (Jackson Martinez, Elkeson, Gervinho, Fredy Guarin). Rusi poročajo, da je finančni položaj kitajskega kluba odličen in da naj bi bile plače dvakrat višje od povprečnih plač ruskih klubov v ligi KHL. Povrh vsega naj bi bil bolj prijazen še tamkajšnji davčni sistem.

 

Kot glavnega trenerja Red Star Kunlun omenjajo Mika Keenana, a na uradno potrditev, ali se bo liga res širila, ter odgovor na vprašanje, kdo bo glavni strateg in ali bo Ilja res oblekel dres novega kluba, bo treba še počakati.

Ne spreglejte