Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 10. 2017,
20.24

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Luka Vidmar Aleš Mušič Sapa Fehervar Luka Gračnar Red Bull Salzburg Žiga Pance Dornbirn Mark Čepon Nik Simšič Sašo Rajsar Gašper Krošelj Medveščak Zagreb Mitja Robar KAC Celovec VSV Beljak Miha Štebih Miha Verlič Ken Ograjenšek Graz 99ers legionarji liga EBEL

Nedelja, 22. 10. 2017, 20.24

6 let, 5 mesecev

Liga EBEL, med 19. in 22. oktobrom

Slovenca pomagala končati rekordni niz prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Miha Verlič | Foto Sportida

Foto: Sportida

Konec je 25 tekem dolgega zmagovitega niza aktualnih prvakov Dunajčanov v ligi EBEL. Z zmago po kazenskih strelih so njihovo neverjetno serijo končali hokejisti Beljaka, za katere igrata Miha Verlič (podaja) in Miha Štebih.

Dogajanje v 14. krogu - Dunaj v ligi EBEL poražen po osmih mesecih

Vse od 21. februarja hokejisti Dunaja v ligi EBEL niso poznali poraza. V tem tekmovanju so nanizali rekordnih 25 zmag, novo pa jim je preprečil Beljak. Korošci so na domačem terenu prestolničarje, ki so v vmesnem času izgubili tekme v ligi prvakov, ugnali po kazenskih strelih s 4:3. Ob zmagi sta igrala oba slovenska predstavnika Miha Štebih in Miha Verlič. Slednji je prispeval podajo za vodstvo s 3:2.

Nove zmage se je veselil Celovec poškodovanega Mitje Robarja. Korošci so v gosteh s 4:1 premagali Gradec Kena Ograjenška. Fehervar Aleša Mušiča (podaja) in Luke Vidmarja je z 1:4 priznal premoč Linzu, goleada v Innsbrucku pa je z 8:5 pripadla Salzburgu vratarja Luke Gračnarja, ki je bil drugi vratar in je tekmo spremljal ob ledu.

Že v soboto je Bolzano po preobratu v podaljšku strl Znojmo.

 

Lestvica

  1. Vienna Capitals 13 tekem – 37 točk
  2. Black Wings Linz 14 – 27
  3. Innsbruck 14 – 23
  4. Znojmo 14 – 23
  5. KAC Celovec 14 – 21
  6. Graz 99ers 14 – 20
  7. VSV Beljak 14 – 19
  8. Red Bull Salzburg 14 – 18
  9. Bolzano 14 – 16
  10. Medveščak 12 – 15
  11. Dornbirn 13 – 14
  12. Fehervar 14 – 13

 

Dogajanje v 13. krogu - Salzburg končal črn niz

V 13. krogu lige so v petek do zmag prišli trije klubi slovenskih predstavnikov, Dunajčani so zmagali že 25. zapored.

Po štirih zaporednih porazih so le zmagali rdeči biki slovenskega vratarja Luke Gračnarja, ki je bil ob zmagi Salzburga (4:2) nad Linzem drugi vratar in ni branil. Zmage sta se veselila tudi Aleš Mušič in Luka Vidmar s Fehervarjem, ki je v Znojmu dvakrat zaostajal, na koncu pa z drugim zadetkom Davida Gilberta po podaljšku zmagal s 3:2. Slovenska reprezentanta se nista vpisala med strelce ali podajalce.

Salzburžani so črn niz končali proti Linzu. Luka Gračnar je tekmo spremljal ob ledu. | Foto: Sportida Salzburžani so črn niz končali proti Linzu. Luka Gračnar je tekmo spremljal ob ledu. Foto: Sportida

Na "slovenskem obračunu" je slavil Celovec, ki pa mu Mitja Robar zaradi poškodbe ni mogel pomagati. Korošci – pestijo jih poškodbe in kazni – so pred domačimi gledalci s 3:1 premagali Dornbirn Žige Panceta.

Kar 25. zapored v tem tekmovanju (12. v tej sezoni) je v petek zmagal tudi Dunaj, ki je proti Bolzanu dvakrat zaostajal, na koncu pa neverjetno serijo nadaljeval z rezultatom 3:2.

Gradec se je že v četrtek v prvi in drugi tretjini obračuna v Innsbrucku dvakrat znašel v zaostanku, a mu ga je pred drugim odmorom uspelo izničiti in povesti s 3:2. V zadnji tretjini Ograjenšku in druščini ni šlo, Innsbruck je bil prepričljivejši, dvakrat je zadel in vknjižil novo zmago.

Medveščak in Beljak sta tekmo 13. kroga odigrala že pretekli teden, s 5:2 so zmagali Zagrebčani.

 

Ne spreglejte