Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 1. 2021,
21.14

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

2

Natisni članek

državno prvenstvo HK Slavia Junior HDD Jesenice HK Olimpija

Četrtek, 28. 1. 2021, 21.14

3 leta, 2 meseca

državno prvenstvo, polfinale, prva tekma

Jeseničani predstavili novinca in naredili korak proti finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

2

HDD Jesenice HK Olimpija | Jeseničani so v domači Podmežakli na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva s 5 : 0 premagali oslabljeni HK Triglav Kranj.  | Foto Peter Podobnik/Sportida

Jeseničani so v domači Podmežakli na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva s 5 : 0 premagali oslabljeni HK Triglav Kranj.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so na prvi polfinalni tekmi s 5 : 0 premagali oslabljeni HK Triglav Kranj in opravili polovico dela na poti do finala. Za železarje je debitiral mladi Kanadčan Francesco Pinelli, ki na letošnjem NHL-draftu kotira visoko. Člani HK SŽ Olimpija so do prve zmage prišli v torek, ko so polfinalnega tekmeca HK Slavija Junior premagali z 8 : 1, danes pa so si z novo zmago (4 : 0) zagotovili finale. 

HK Olimpija
Sportal Olimpija zanesljivo v finale

Člani HDD Sij Acroni Jesenice so v četrtfinalu pričakovano, z dvema visokima zmagama, odpravili HK True Celje. Na poti do finala jim nasproti stojijo Kranjčani. Ti so na tretji četrtfinalni tekmi s 5 : 1 premagali in izločili HD Hidria Jesenice.

Vloga favorita pripada železarjem, ki so jih orli letos enkrat premagali, to so na uvodni polfinalni tekmi tudi upravičili. Goste iz Kranja, ki jih je v zadnjih tednih oslabil covid-19 in so imeli v dvorani Podmežakla v polju le 16 igralcev, so na koncu premagali s 5 : 0. V dresu Jesenic je prvo tekmo odigral 17-letni novinec Francesco Pinelli​​​​​. Kanadčana italijanskih korenin strokovnjaki čez lužo na letošnjem naboru lige NHL uvrščajo med hokejiste, ki bi lahko bili izbrani med prvimi v prvem krogu. Najstnik, za katerega je bila to prva tekma po dolgem času, na prvo asistenco in gol v novi ekipi še čaka. 

Železarji so prek Jake Sodje povedli v sedmi minuti,  v 14. minuti je Jaka Šturm postavil izid uvodne tretjine. V nadaljevanju so bili gostje blizu, dobili pa so le en zadetek, ko je vratarja Gala Jelerja Remškarja premagal Andrej Hebar pred koncem tretjine.

V zadnjem delu so imeli domači premoč, številne poskuse je vratar Remškar Jeler ubranil, potem pa so Jeseničani na hitro dosegli še dva gola, v 51. minuti Žan Jezovšek, v 53. pa Sašo Rajsar, tako da je bila zmaga na koncu prepričljiva.

Drugo in morda zadnjo polfinalno tekmo bosta moštvi odigrali v soboto v Kranju. 

HK SŽ Olimpija - RB Salzburg II
Sportal Trenerska menjava pri Olimpiji, zmaje bo vodil finski strateg
hokej splošna
Sportal Brez presenečenja: Triglavani zadnji polfinalisti

V drugem polfinalnem paru državnega prvenstva so spremljali mestni obračun med HK SŽ Olimpija in HK Slavija Junior. Favorizirana Olimpija je redni del končala na prvem mestu, v četrtfinalu pa z 2 : 0 v zmagah zanesljivo izločila HKMK Bled. Založani so bili po rednem delu četrti, v prvem krogu končnice pa so si polfinale zagotovili z dvema tesnejšima zmagama nad HDK Maribor.

Na uvodnem srečanju so se Založani dobro držali do polovice, ko jih je v igri držal mladi vratar Luka Kolin, ki je priložnost dobil po poškodbi prvega vratarja Jureta Pavliča. Ob koncu so zmaji, na klopi jih je kot trener prvič spremljal Raimo Summanen, zmagali z 8 : 1.

Olimpija je dobila tudi drugo tekmo (4 : 0) in se kot prva uvrstila v finale, ki bo šele v prvi polovici maja.

Državno prvenstvo, polfinale, prvi tekmi

Torek, 26. januar
HK Olimpija : HK Slavija Junior 8 : 1 (2 : 0, 2 : 1, 4 : 0) /1 : 0/

Četrtek, 28. januar 
HDD Sij Acroni Jesenice : HK Triglav Kranj 5 : 0 (2 : 0, 1 : 0, 2 : 0) /1 : 0/

(predvidena termina preostalih tekem: 30., 31. januar) 

- v polfinalu igrajo na dve zmagi

Preberite še:

HDD Jesenice Andrej Hebar
Sportal Jeseničani zmagali še sedmič zapored, med železarji mladi kanadski up
HK SŽ Olimpija - RB Salzburg II  Juuso Pulli
Sportal Olimpija z zmago na vrh Alpske lige
 
Ne spreglejte