Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 3. 2019,
21.20

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

HDD Jesenice Ritten HK Olimpija Alpska liga

Torek, 26. 3. 2019, 21.20

5 let

Alpska liga, četrtfinale, peti tekmi

Olimpija ugnala Italijane in prišla do zaključnega ploščka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
HK SŽ Olimpija Ritten Alpska liga | Hokejisti Olimpije so s 4:1 premagali Ritten in si priigrali zaključni plošček za polfinale, ki ga lahko izkoristijo v četrtek v Italiji. | Foto Vid Ponikvar

Hokejisti Olimpije so s 4:1 premagali Ritten in si priigrali zaključni plošček za polfinale, ki ga lahko izkoristijo v četrtek v Italiji.

Foto: Vid Ponikvar

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na peti četrtfinalni tekmi Alpske lige prišli do zmage, Ritten so premagali s 4:1 in v seriji na štiri zmage povedli s 3:2. Zaključni plošček za polfinale lahko Ljubljančani izkoristijo v četrtek v Italiji, kamor se bodo na pot odpravili dan prej.

HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Vredno je bilo vztrajati in potrpeti ob vseh kritikah

Pri HK SŽ Olimpija so si za četrtfinalnega nasprotnika sami izbrali podprvaka Ritten. Na obeh domačih četrtfinalnih tekmah so Italijane premagali (3:0, 6:2), na obeh gostujočih srečanjih pa visoko izgubili. Najprej z 0:4, v nedeljo še z 0:5.

Domač teren ostaja prednost ...

V torek so zmaji pred dobrimi tisoč gledalci nadaljevali scenarij četrtfinalne serije, v kateri zmaguje domača ekipa. Zeleno-beli so bili prve pol ure boljši tekmec, a gostujočega vratarja Thomasa Tragusta so ugnali šele v 28. minuti, ko je po odbitku plošček v gol pospravil Žiga Pešut.

Nik Simšič je zvišal na 3:0. | Foto: Vid Ponikvar Nik Simšič je zvišal na 3:0. Foto: Vid Ponikvar

Ob koncu druge tretjine so gostje pritisnili, a je Olimpija zdržala, na odmor odšla s tesno prednostjo, nato pa silovito odprla zadnjo tretjino ter s tremi zadetki v zgolj 73 sekundah odločila zmagovalca. Na 2:0 je zvišal Sašo Rajsar, na 3:0 Nik Simšič, na 4:0 pa Žan Jezovšek. Italijanom je pet minut pred koncem uspelo premagati domačega čuvaja mreže Žana Usa. Končnih 4:1 je postavil Andreas Lutz.

Olimpija, ki je tudi na tretji tekmi serije pogrešala Miho Zajca, je z zmago prišla do sklepnega ploščka. Tega bo lahko izkoristila v četrtek, ko se bosta moštvi udarili v Renonu. Varovanci Jureta Vnuka bodo v Italijo odpotovali v sredo. Če bodo slavili Italijani, bo o polfinalistu odločala sobotna tekma v Tivoliju.

"Forma se vzpenja, kot smo načrtovali. V Ritten gremo na zmago. Verjamem, da nam bo tokrat tudi v gosteh steklo," je po zmagi dejal glavni trener Ljubljančanov.

V drugem paru je Red Bull Salzburg II s 3:2 strl Lustenau in v seriji povedel s 3:2 v zmagah.

Pustertal in železarji že v polfinalu

Hokejisti Val Pusterie in HDD Sij Acroni Jesenice so že v polfinalu, v katerem se bodo na tri zmage pomerili med seboj. Italijani so v četrtfinalu s 4:0 v zmagah premagali Cortino, Jeseničani pa lanskega prvaka Asiago. Polfinale se bo začel 1. aprila.

Alpska liga, četrtfinale, peti tekmi

 

 

Polfinale:

Val Pusteria - HDD SIj Acroni Jesenice
zmagovalec HK SŽ Olimpija/Ritten - zmagovalec Red Bull Salzburg II/Lustenau

Preberite še:

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Jeseničani zanesljivo pometli prvake in se uvrstili v polfinale, polom Olimpije
Ne spreglejte