Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2019,
19.30

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

HK Olimpija HDD Jesenice Alpska liga

Nedelja, 22. 9. 2019, 19.30

4 leta, 7 mesecev

Alpska liga in liga IHL med 19. in 22. septembrom

Olimpija ujela prvo zmago, novega trenerja še ne: Stresni trenutki, a gremo naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog | Olimpija je na tretji tekmi Alpske lige dosegla prvo zmago in točke. Premagala je Feldkirch. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je na tretji tekmi Alpske lige dosegla prvo zmago in točke. Premagala je Feldkirch.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na tretji tekmi Alpske lige dosegli prvo zmago in točke v novi sezoni, v kateri branijo naslov prvaka. V Tivoliju so proti Feldkirchu vodili s 4:1, na koncu pa zmagali s 4:3 in avstrijski ekipi zadali prvi poraz. 

HK Olimpija HDD Jesenice Jure Vnuk
Sportal Jure Vnuk ni več trener Olimpije: Razumljivo je, da prihaja do trenj

HK SŽ Olimpija - po slovesu Jureta Vnuka ga začasno vodi Gregor Polončič - je na prvi zadetek, prvo točko in zmago v novem tekmovalnem obdobju Alpske lige čakal vse do tretje tekme, ko je v Tivoliju gostoval Feldkirch. Gostje, ki so sezono odprli z zmagama nad aktualnim podprvakom Pustertalom in drugo ekipo Celovca, so v Ljubljani povedli v 9. minuti. Tilna Spreitzerja, ki je dobil prednost pred Žanom Usom, je premagal Philipp Koczera. 

Zmaji so izenačili v 26. minuti, ko je zadel Martin Bohinc, prvič pa povedli sredi obračuna, ko je bil natančen Žiga Pešut. Olimpija je narekovala ritem igre in prek Aneja Kujavca zvišala na 3:1, Anže Ropret pa je postavil piko na i odlični drugi tretjini in zeleno-beli tabor na zadnji odmor odpeljal z rezultatom 4:1. 

Avstrijci so v zadnji tretjini hitro znižali na 2:4, nato še na 3:4 in napovedali dramatičen zaključek obračuna. V tem so zaigrali brez vratarja, česar Olimpiji - nasprotnika je nadstreljala s 53:20 - ni uspelo izkoristiti za zadetek v prazen gol, ji je pa uspelo zadržati tesno prednost in doseči prvo zmago.

Naslednjo tekmo Alpske lige bodo Ljubljančani odigrali v četrtek, ko bo v Tivoliju gostoval Ritten.

Z iskanjem trenerja ne bodo hiteli

Miha Butara | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Začasno ekipo vodi Polončič, s športnim direktorjem pa iščemo dolgoročne rešitve. Česa več pa v tem trenutku ne morem povedati," je o dogajanju zadnjih dni dejal Butara. "Ne morem govoriti o imenih, kandidatov pa je veliko. Ponuja jih ulica, veliko jih je v klubu, veliko jih je v tujini ... Do nadaljnjega ostaja Polončič, v naslednjih dneh še ne bo rešitve," je po tekmi dejal predsednik Miha Butara in poudaril, da ni šlo za menjavo trenerja, temveč za sporazumen konec sodelovanja.

"To so stresni trenutki, a za slovenske razmere je Olimpija velik in urejen klub in tako gremo tudi naprej," še pravi Butara, ki ni želel komentirati namigov o nezadovoljstvu igralcev, kar naj bi odneslo Vnuka. 

VIR: STA

Jeseničani do nove zmage

Člani HDD Sij Acroni Jesenice so v soboto v Alpski ligi odigrali prvo domačo tekmo sezone v tem tekmovanju in z zmago s 4:2 nad italijansko Fasso razveselili domače navijače. Jeseničani so doma s 4:2 premagali Fasso. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jeseničani so doma s 4:2 premagali Fasso. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Prvi gol na sobotni tekmi v Podmežakli so dosegli domači, železarje je v vodstvo popeljal Gašper Seršen v drugi minuti tekme, Italijani pa so ob koncu prve tretjine poravnali izid z golom Lucasa Gabriela Chioda. Druga tretjina je bila povsem domača, med strelce so se vpisali Jaka Ankerst, Andrej Hebar in Jaka Sodja, v zadnjem delu tekme pa so gostje z zadetkom Micheleja Marchettija le še omilili poraz.  

Železarji bodo v Alpski ligi spet na delu v soboto, ko bodo gostovali pri Zell am Seeju.

Olimpija ostala brez trenerja in točk pri novincu

Hokejisti HK SŽ Olimpija, ki jih v prihodnje ne bo več treniral Jure Vnuk, so v petek na drugi tekmi Alpske lige nove sezone, v kateri branijo naslov prvaka, z 0:2 izgubili pri novincu v tekmovanju, drugi ekipi Dunaja.

Ljubljančanom, ki so v soboto alpsko sezono odprli s porazom z 0:1 proti drugi ekipi Celovca, tudi tokrat ni uspelo zatresti mreže nasprotnika. Njihovo je dvakrat zatresel 20-letni Šved Emil Lindblom. Žana Usa je ugnal v 11. minuti, končnih 2:0 pa je postavil 22 sekund pred koncem srečanja z zadetkom v prazen gol.

HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Povratniku v Ljubljani sistem pisan na kožo

Alpska liga med 19. in 22. septembrom

Lestvica

 
Liga IHL

Sobota, 21. september

KHL Mladost : HK Slavija Junioe 2:3* (0:0,1:2,1:0,0:1)
HK True Celje: HD Hidria Jesenice 2:3 (1:1,0:1,1:1)

Lestvica lige IHL

*podaljšek

Preberite še:

HK Olimpija HDD Jesenice Jure Vnuk
Sportal Kranjčani so se odzvali na težke besede Vnuka
Andrej Hebar (desno) HDD Jesenice HK Olimpija
Sportal Jeseniški dvoboj starejšim železarjem, Olimpija uspešna v Celju
HK SŽ Olimpija - KAC II Alpska liga, 1. krog
Sportal Olimpija branjenje naslova začela s porazom, Jeseničani zmagoviti pri novincu

 

Ne spreglejte