Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 11. 2018,
21.35

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga Lustenau Kitzbühel

Sreda, 14. 11. 2018, 21.35

5 let, 4 mesece

Alpska liga med 13. in 15. novembrom

Bleda Olimpija se je zbudila prepozno, konec "stoodstotnega" niza vodilnih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
HK Olimpija | Olimpija je v Alpski ligi izgubila še tretjič zapored. Kitzbühel je slavil s 3:2. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Olimpija je v Alpski ligi izgubila še tretjič zapored. Kitzbühel je slavil s 3:2.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Člani HK SŽ Olimpija so teden treh tekem odprli v sredo, ko so gostili Kitzbühel in izgubili še tretjič zapored. Ljubljančani, ki so dva zadetka dosegli v zadnjih dveh minutah, so klonili z 2:3. Bolje gre deset dni pred derbijem (25. 11.) železarjem. Ti so v torek s 5:3 ugnali drugouvrščeni Lustenau. Za Jesenice je prvič po vrnitvi na Gorenjsko zaigral Eric Pance. V sredo so hokejisti Val Pusterie na 14. tekmi oddali prvo točko sezone, po loteriji so premagali Bregenzerwald. 

Nik Zupančič
Sportal Zupančičevi so se ob rekordu Alpske lige znesli nad velikim rivalom

Ljubljanski hokejisti so po reprezentančnem premoru skušali začeti nov niz zmag, ki se je končal po devetih zmagah na prejšnjih dveh tekmah s Salzburgom in Feldkirchom, a bili pri tem neuspešni. Enajsti Kitzbühel je iz Tivolija odpeljal zasluženo zmago. 

Zeleno-beli tabor je v večjem delu tekme kazal eno skromnejših predstav sezone, precej sta se poznali odsotnosti napadalcev, obolelega Gregorja Koblarja in Aljaža Chvatala, ob katerih so se premešale karte v peterkah.

Gostje so ob igralcu več povedli v 15. minuti, na začetku druge tretjine pa Žana Usa hitro premagali še dvakrat in ušli na 3:0, kar je bilo na koncu dovolj za zmago.

V zadnjih minutah so Ljubljančani, ki vmes niso izkoristili minute z dvema igralcema več, zgrešili pa so tudi prazen gol ob igralcu manj, močno pritisnili, a je vratar Tyler Rimmer večkrat dobro posredoval. Kazalo je že na prvi Olimpijin poraz brez gola, a sta v 58. in 59. minuti sledila zadetka kapetana Aleša Mušiča, ki je popestril zadnje sekunde, v katerih pa preobrata ni bilo. 

Zmaji, ki zasedajo četrto mesto, bodo konec tedna odpotovali na mini avstrijsko turnejo. V soboto bodo palice prekrižali z Lustenauom, v nedeljo pa še s Feldkirchom. Ko se bodo naslednjič vrnili domov, jih v nedeljo, 25. novembra, čaka derbi z Jesenicami, ki so se vrnile na zmagovito pot. 

Val Pusteria ni več stoodstotna
Hokejisti vodilne ekipe Val Pusterie so na 14. tekmi sezone oddali šele prvo točko sezone. Pri ekipi z dna lestvice Bregenzerwaldu so zmagali šele po kazenskih strelih. 

Pance zaigral, Jeseničani ugnali Lustenau

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so na zadnji tekmi pred premorom pustošili pri Zell am Seeju, kjer so zmagali s kar 12:2 in končali serijo štirih zaporednih porazov. Slavili so tudi na uvodnem srečanju po premoru.

V gosteh so strli drugouvrščeni Lustenau, za katerim je boleča sobota. Na predarlskem derbiju je proti velikemu tekmecu Feldkirchu, ki ga vodi Nik Zupančič, izgubil s kar 1:6. Avstrijci so zdaj priznali premoč še železarjem, za katere je prvič zaigral povratnik na Gorenjskem Eric Pance.

Jeseničani so z zmago z osmega vsaj začasno skočili na peto mesto. | Foto: Sportida Jeseničani so z zmago z osmega vsaj začasno skočili na peto mesto. Foto: Sportida

Jeseničani so v deveti minuti ob številčni premoči povedli prek kanadskega napadalca Philippa Paradisa, a so se domači hitro vrnili in ugnali Clarka Saundersa. Novo vodstvo je slovenskim državnim prvakom zagotovil Miha Brus, ki je pozneje zadel še drugič (za 3:2). Po njegovem drugem zadetku gorenjsko moštvo vodstva ni več spustilo iz rok. Na 4:2 je zvišal Blaž Tomaževič. Gostitelji so nato sicer znižali, a je vse dvome o zmagovalcu razblinil Nik Pem, ki je v 54. minuti postavil končnih 5:3. Železarji so sprožili 34 strelov, Avstrijci le 21.

Jeseničani bodo naslednjo tekmo igrali v soboto, ob 18. uri bodo gostili Bregenzerwald.

Alpska liga, med 13. in 15. novembrom

Lestvica

Preberite še:

slovenska hokejska reprezentanca  Latvija Slovenija
Sportal Ivo Jan zadovoljen s fanti, "v katere do danes ni nihče verjel"
Luka Gračnar Red Bull Salzburg
Sportal Luka Gračnar se je vrnil v Avstrijo
Ne spreglejte