Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 2. 2017,
10.50

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Intersport

Foto: Vid Ponikvar

Natisni članek

advertorial Intersport fitnes Držim obljubo Jan Kovačič vadba telovadba

Ponedeljek, 27. 2. 2017, 10.50

2 meseca

Urša in Jure: začela sva svojo pot do preobrazbe #DržimObljubo

Vsebino omogoča Intersport

Foto: Vid Ponikvar

Urša Dvoršak in Jure Kozjan sta naša nagrajenca, ki se bosta s pomočjo Intersporta kar osem tednov potila pod vodstvom osebnega trenerja Jana Kovačiča. Za njima je prvo spoznavno srečanje in takoj sta začutila, da ju čaka zanimivo obdobje.

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

Končno smo spoznali nagrajenca nagradne igre Pomagamo vam držati obljubo, ki smo jo na Siol.net pripravili skupaj z Intersportom. To sta Urša Dvoršak in Jure Kozjan, par iz Ljubljane, ki mu je žreb namenil srečo, da bo v prihodnjih osmih tednih spoznal, kaj je to intenzivni trening z osebnim trenerjem. Sploh ne dvomimo, da bosta več kot uživala.

Po navdušenih vtisih s spoznavnega srečanja z osebnim trenerjem Janom Kovačičem lahko sklepamo, da se že veselita prvih rezultatov. "Midva bova že jutri čisto vitka," sta se veselila napredka, potem ko so bile prve meritve gibljivosti, moči, vzdržljivosti in ravnotežja proti koncu. Sledila sta še snemanje tehnike teka na tekaških napravah in prikaz vaj, ki jih bosta morala naša junaka delati doma, če bosta hotela uresničiti svoje želje.

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

intersport | Foto: Na poti do želenih rezultatov jima bodo ob strani stali Intersport s kompletom pripomočkov in oblačili za trening, trener Jan Kovačič z asistentom Maticem Kolencem in fitnes studio Fit13 na Brnčičevi v Ljubljani, kjer so potekale prvo uvodno srečanje in meritve.

Da ne bi prehitro zašla na stara pota

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto: Uršine želje niso skromne, so pa uresničljive. "Imam tri želje: da se začnem zdravo prehranjevati, predvsem pa, da mi to pride v navado. Pravilnega režima se sicer lahko držim en mesec, vendar hitro spet zaidem na stara pota. Želim si tudi zmanjšati trebušček. Moja tretja želja pa je preteči mali maraton," nam je zaupala Urša Dvoršak, ki zase pravi, da je velik sladkosned in da obožuje večerje. Prepričana je, da bo imela na začetku glede tega kar veliko krizo, vendar se ne bo dala, ker je tudi zelo trmasta.


fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

Urša, ki v službi ves čas sedi, saj ima povsem pisarniško delo, se je na natečaj prijavila zaradi osebnega trenerja in ker lahko v programu sodelujeta oba s partnerjem. "Že ves čas si želim imeti ob strani nekoga, ki bi mi povedal, kaj in koliko lahko jem ter kako naj treniram. Marsikaj sem že poskusila, pa do zdaj ni bilo pravega uspeha. Zdaj se mi zdi, da bo nekako šlo, Jan je pravi." Njena največja šibka točka bo verjetno prav hrana, treninge bo opravljala z lahkoto.

Šport ima v krvi. Njen oče je bil profesor športne vzgoje, tako da je bil šport vedno del njenega življenja. Kot dekle je trenirala ritmično gimnastiko, zdaj pa rada teče. S svojim 18-letnim sinom je ves čas na raznih hokejskih tekmah in z vsem srcem navija za hokejski klub Slavija, kjer njen sin pri mladincih igra kot vratar.

Kaj pa Uršine novoletne zaobljube? "Moje zaobljube so moje želje."

"V glavi bom moral razčistiti sam"

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto: Jure Kozjan, ki si ne predstavlja življenja brez športa – nekoč si je močno želel igrati rokomet –, si želi nekaj na videz čisto preprostega: shujšati za deset kilogramov. To mu, čeprav dvakrat tedensko po dve uri trenira hokej in rad teče, nikakor ne uspe. Včasih je igral tudi košarko, vendar jo je moral opustiti zaradi težav s koleni. Jure ima 16-letnega sina in 19-letno hčer, prav otroci pa so bili tisti, ki so ga spet navdušili nad športom. Tudi njegov sin trenira hokej in "to me je potegnilo v ta intenziven šport".


Jure računa na podporo trenerja. "Za začetek mi je vadba s trenerjem še posebej všeč. Tako bom spoznal pravilne osnove, v glavi pa bom moral razčistiti sam. Le tako se bom lahko držal programa in delal naprej, kot bomo zastavili zdaj," je po uvodnem treningu povedal Jure, ki bi se rad čim dlje aktivno ukvarjal s športom.

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

Zavezati vezalke? Nič lažjega. Kmalu.

Upa tudi, da si bo čim prej spet lahko z lahkoto zavezal vezalke. "Vse me tišči. To je kar mučno." Na srečo vsaj nima težav s pretiranim uživanjem sladkarij, saj ni sladkosned, prisega pa na meso. Na velike količine mesa. "A je že malce bolje," je dodal in odhitel na tekalno stezo, kjer ga je že čakal Jan s kamero. Dober trening temelji tudi na tem, da obvladamo pravilno tehniko teka.

Hitro smo ga povprašali še o novoletnih zaobljubah, pa jih ni imel. Mogoče si je danes zadal prvo po dolgem času. Pomagali mu bomo, da se je bo držal čim dlje.

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

Začetek dela: prve meritve in prikazi vaj ter domača naloga

Trener Jan Kovačič se je kar takoj lotil dela. Z asistentom Maticem Kolencem sta z Uršo in Juretom najprej opravila osnovne meritve, ki jim bodo proti koncu programa in tudi vmes pokazale, kakšen je napredek in kaj je treba prilagoditi.

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

Merili so moč, gibljivost, vzdržljivost ter ravnotežje na levi in desni nogi. Takoj sta pokazala, da imata dobre osnove. Sploh Urša je presenetila z izjemno gibljivostjo in močjo, saj ji držanje deske ni predstavljajo prav nobene težave, da ne govorimo o ravnotežju. Skoraj prositi smo jo morali, naj neha miže stati na eni nogi. Očitno se leta ritmične gimnastike poznajo še dolgo po tem, ko je že prenehala trenirati.

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

Intersport | Foto: Intersportov moto je Več telovadim in hodim v fitnes. Zdaj bo ta moto na poti do vrhunskega počutja in več samozavesti vodil tudi naša nagrajenca Uršo Dvoršak in Jureta Kozjana. Se jima boste pridružili?

Padla je prva zaobljuba

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

Da se šport obrestuje ne glede na to, kako zategnjeni se zdimo sami sebi, je dokazal tudi Jure, ki je moral pod pritiskom novinarske ekipe nehati vztrajati v položaju deske. Zdelo se nam je, da je noč prekratka, da bi jo prebili s čakanjem na Jureta, vendar se nas je usmilil in pokazal, da bo moral malce več delati na ravnotežju. Tukaj ga je Urša gladko premagala. "Žena je res boljša v tem, ampak obljubim, da ji bom po treningu pariral." Pa je padla prva zaobljuba.

To pa ne pomeni, da gre pri našem osemtedenskem fitnes programu za tekmovanje. Intersport si želi pokazati tako moški kot ženski vidik vadbe, zato v programu sodeluje par, pa tudi zato, ker je v dvoje veliko bolj zabavno, učinkovito in spodbudno.

Trenerjeva ocena: Vesel sem energičnega para

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

Kako pa je trener ocenil prvo uro z novima varovancema? "Nagrajenca sta neverjetno dobro pripravljena. Njune želje so povsem realne in uresničljive," je povedal Jan Kovačič ter dodal, da je navdušen nad njuno pozitivno naravnanostjo in neverjetno energičnostjo, ki jima bo koristila v času treningov. To je že pol poti do uspeha.

Domača naloga z Intersportovimi fitnes pripomočki

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

Pri Intersportu se zavedajo, kako pomembno je redno gibanje za naše dobro počutje in kako težko je držati obljubo, če si želimo nekaj spremeniti v odnosu do svojega telesa.

Našima dvema nagrajencema so zato pripravili popolno podporo tudi z zajetnim kompletom pripomočkov:

- gimnastična žoga Energetics, intersport | Foto:

- gimnastična podlaga Energetics Yoga,

- par uteži Energetics Dumb,

- fitnes trak Energetics Band Clip,

- uteži kettlebell,

- kolebnica in

- valjček.

Intersport je nagrajenca opremil tudi z oblačili za trening, v katerih se bosta v telovadnici dobro počutila, tako da bosta vso svojo pozornost lahko posvetila ciljem.

Domača naloga:

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

Jan pred vsakim glavnim delom vadbe svetuje:

- aerobno ogrevanje od 5 do 10 minut (kolo, tekač, veslač, kolebnica, kombinacija različnic vaj z lastno tlesno težo. To so: skiping, "jumping jacks", ...),

- valjčkanje (za sproščanje mišic, izboljšanje prožnosti telesa, gibljivosti, ...),

- specialno ogrevanje z dinamičnimi vajami.

 

Vaje z valjčkom izboljšajo fleksibilnost, mišični tonus in cirkulacijo, zato jih trenerji čedalje bolj vključujejo v program vadb.

 

Za domačo nalogo sta Urša in Jure dobila naslednje vaje, ki so vključevale različne športne pripomočke (elastika, ročke, žoga, podlaga) in vaje z lastno telesno težo:

  • počep s potiskom ročk nad glavo,

  • plank s ploskanjem,

  • izpadni korak nazaj z zaročenjem z elastiko,

  • kroženje nog sede,

  • počep s soročnim veslanjem z elastiko,

  • upogib trupa z dvigom žoge,

  • stranski plank s potegom elastike in

  • izteg trupa leže.

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

Obema bomo pomagali uresničiti želje, ki so mogoče tudi vaše, zato nas spremljajte še naprej, saj bo kmalu na vrsti prvi resni trening s trenerjema.

 

fitnes intersport držim obljubo vid ponikvar | Foto:

Fitnes center in sončni studio z 18-letno tradicijo Fit13 nam je prijazno ponudil svoje prostore, kjer lahko Urša in Jure poskrbita za svojo fit postavo in dobro počutje.

Na voljo imajo kar 1.500 kvadratnih metrov površin za fitnes, tri dvorane za skupinske vadbe, finsko, turško in infrardečo savno ter sončni studio. Med njihovimi najpomembnejšimi prednostmi so predvsem dolgoletna tradicija, veliko prostora za vadbo, vrhunska čistoča in veliko parkirišče.

Njihove vadbe vodijo priznani inštruktorji, ki izvajajo tudi ekskluzivno in izjemno popularno vadbo PAIN. Ta je namenjena vsem, ki želijo izboljšati srčno-žilni sistem, poskrbeti za lepo postavo in držo, spoznati vaje, ki jih lahko izvajajo tudi na dopustu, ter napredovati z vsakim treningom.

Preberite še:

Skupaj z Intersportom vam pomagamo držati obljubo

Ne spreglejte