SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zvezdniki baseballa jemali prepovedana poživila

2

termometer

 | Foto:
V ameriški baseballski ligi MLB je odjeknila novica, da so bili v zadnjih desetih letih v vseh 30 moštvih igralci, ki so jemali prepovedana poživila, med njimi številni zvezdniki.

Vodja preiskovalcev George Mitchell, nekdanji ameriški senator, je v svojem poročilu navedel več kot 80 imen, med njimi sedem najkoristnejših igralcev lige in 31 udeležencev tekme vseh zvezd, med njimi je tudi prvega zvezdnika Barryja Bondsa, proti kateremu pa že teče ločena preiskava na državnem tožilstvu.

"Dokazi, ki smo jih našli, kažejo na dejstvo, da ne gre za ločene primere, saj so si z umetnimi hormoni in drugimi sredstvi do boljših dosežkov pomagali številni igralci iz vseh ekip lige, kar pomeni, da je bila zloraba dopinga zelo razširjena," je pojasnil Mitchell. Na listi so med vidnejšimi imeni Bonds, Roger Clemens, Andy Pettite, Miguel Tejada, Wally Joyner, Dave Justice, Paul Lo Duca, Kevin Brown, Jason Giambi, Troy Glaus, Benito Santiago, Gary Sheffield in Eric Gagne.

Nekateri igralci so se na poročilo že odzvali s podobnimi besedami, kot jih je prek odvetnika podal Clemens, ki je bil sedemkrat izbran za najboljšega pitcherja lige. "Moj varovanec ni nikoli jemal poživil in zelo nepravično je, da se je njegovo ime pojavilo v poročilu Mitchella," je dejal Clemensov odvetnik Rusty Hardin. Komisar MLB Bud Selig pa je Mitchellovo poročilo označil kot mejnik, po katerem bodo preiskali posamezne primere in kršilce tudi kaznovali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin