Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 8. 2013,
19.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 8. 2013, 19.24

7 let, 12 mesecev

Zadržati vodstvo v skupnem seštevku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Med številnimi športniki so v teh vročih dneh visokim temperaturam podvrženi predvsem tisti, ki morajo svoje športne aktivnosti izvajati na prostem, teh pa seveda ni malo.

Mednje spadajo tudi padalci, ki bodo po mesecu dni premora in treh tekmovanjih ta konec tedna spet zbrani na enem mestu. Četrto letošnjo tekmo gosti italijanski Belluno. Po uspešno izvedenih tekmovanjih na Hrvaškem, v Lescah in v Nemčiji, povsod je bilo izvedenih vseh osem serij, si takšnega razpleta želijo tudi organizatorji tekme v Dolomitih. Pri naši zahodnih sosedih se, podobno kot pri nas, zbere okrog 40 ekip, tekmovanje pa je za reprezentance posameznih držav pomembno tudi zaradi notranjega boja za mesta v ekipah, ki jih čez dva tedna čaka evropsko prvenstvo.

"Mi se s tem izborom ne ukvarjamo več, saj je naš trener že določil ekipo, ki bo nastopila na prvenstvu stare celine, zato je ena skrb pri vsakem izmed nas odveč," pravi pred odhodom v Belluno Uroš Ban, član ekipe Elan. Ta bo v Italiji nastopila v postavi Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Domen Vodišek, od tekme v Italiji pa si "želimo skakati precej bolj konstantno kot na prvih treh letošnjih tekmovanjih. Uvrstitvam na dozdajšnjih treh tekmah in skupnemu vodstvu sicer ne bomo gledali v zobe, toda centimetrov je bilo na vsaki tekmi preveč, zato je skoke treba izboljšati," pred odhodom svari Uroš Ban. Če želijo naši obdržati skupno vodstvo v svetovnem pokalu, bodo morali biti na tekmi boljši od Italijanov, ki so pred domačimi gledalci in na domačem poligonu zagotovo med glavnimi favoriti za najvišja mesta, v ta krog pa spadajo še naši, Čehi, Nemci, Švicarji, Madžari in Američani. "Konkurenca v Bellunu je vselej izjemna, podobno kot na naši tekmi, zato je treba biti z mislimi le pri tekmovanju in se na vsak skok posebej optimalno pripraviti," pred odhodom k zahodnim sosedom še opozarja Uroš Ban. Poleg Elana bodo slovenske barve v Italiji zastopali še ALC Lesce v postavi Gorazd Lah, Matjaž Pristavec, Borut Erjavec ter brata Jernej in Matevž Vukotič, ter Ptuj v postavi Boris Janžekovič, Gorazd Vindiš, Matej Kostanjevec, Aleksander Čuš in Tonček Gregorič, kakšni mešani ekipi pa se bosta pridružila še Matevž Cestnik in Marko Veselič. Če bodo italijanski organizatorji pod streho spravili vseh osem serij, bodo morali imeti, glede na število prijavljenih ekip, tudi "pomoč" v vremenu, ki pa je za konec tedna obetavno in tudi z nekaj nižjimi, bolj znosnimi temperaturami. Tako kot je na padalskih tekmovanjih že običaj, je začetek previden v petek okrog osmih zjutraj, sklepno dejanje pa v nedeljo okrog zgodnjega popoldneva.

Ne spreglejte