Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
14.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 14.29

6 let, 6 mesecev

V zaodrju s plavalko Anjo Klinar: Če v nekaj verjameš, se lahko uresniči

Oglasno sporočilo

Najlepše stvari v življenju so še bolj ganljive, če jih doživimo z zaprtimi očmi. To ne velja le za trenutke sreče in ljubezni, ampak tudi za veselje ob športnih dosežkih. Pet mesecev pred začetkom zimskih olimpijskih iger Pjongčang 2018 so priprave na ta veliki športni dogodek v polnem zamahu. Gledalci malih ekranov lahko od septembra zasledijo Coca-Colin oglas #vednopodpiraj, v katerem nastopa tudi plavalka in štirikratna udeleženka poletnih olimpijskih iger Anja Klinar. Nekaj drobcev pogovora iz zaodrja vam razkrivamo v nadaljevanju.

Anja Klinar si pred pomembnim nastopom pred očmi naslika odličen nastop in plavalni rezultat, ki si ga želi. | Foto: Anja Klinar si pred pomembnim nastopom pred očmi naslika odličen nastop in plavalni rezultat, ki si ga želi. Plavalka Anja Klinar, 29-letna članica Plavalnega kluba Radovljica, se je olimpijskih iger udeležila že štirikrat. Leta 2004 v Atenah je s šestnajstimi leti osvojila 13. mesto, štiri leta kasneje v Pekingu pa z novim državnim rekordom osvojila 16. mesto na 400 m mešano. Olimpijske igre 2012 v Londonu je zaključila z 11. mestom na 200 m delfin, olimpijske igre v Rio de Janeiru leta 2016 pa s 14. mestom na 200 m delfin. Z letošnjega svetovnega prvenstva v Budimpešti se je vrnila z devetim mestom na 400 m prosto.

Tokrat se ni preizkusila le v vlogi plavalke, ampak tudi igralke v televizijskem oglasu Coca-Cole v Sloveniji. Ta vključuje trenutke, ki izžarevajo čustven naboj treh uspešnih slovenskih športnikov, ko imajo ti zaprte oči. "Nastop na olimpijskih igrah je zame nekaj nepozabnega in razburljivega – uresničitev sanj. Če v nekaj verjameš, se lahko uresniči. Pred pomembnim nastopom si pred očmi naslikam odličen plavalni nastop in rezultat, ki si ga želim. Pomembno je zaupati vase, jaz pa nujno potrebujem tudi malo 'pozitivne treme'," je razkrila Anja, ki ji v novem oglasu družbo delata še atlet Luka Janežič in nekdanji smučar Jure Košir.

"Za razvoj potenciala mladega športnika v olimpijca so poleg osebne želje in zagnanosti najpomembnejši še podpora staršev, trenerja in prijateljev. Tudi zato sem počaščena, da sem lahko del Coca-Coline pobude #vednopodpiraj, saj s podporo nobena ovira ni pretežka," je poudarila Anja.

»Nastop na olimpijskih igrah je zame nekaj nepozabnega in razburljivega – uresničitev sanj.« | Foto: »Nastop na olimpijskih igrah je zame nekaj nepozabnega in razburljivega – uresničitev sanj.« Ob tem je povedala, da ji navijači dajo dodatno motivacijo in zagon na tekmovanju. "Še posebej pomembno se mi zdi, da so navijači prisotni tudi takrat, ko ti ne gre najbolje. Tudi neuspehi so del poti vsakega vrhunskega športnika. Zato si športniki želimo navijače, ki so z nami ne le ob uspehih, ampak tudi v trenutkih, ko potrebujemo največ podpore in spodbud."

In kdo Anji dviga energijo v trenutkih negotovosti in strahu ter ob neuspehih? "Takrat ob sebi potrebujem družinske člane in trenerja, ki mi vselej znajo svetovati in me dvignejo, ko mi ne gre. Verjamem, da po dežju vedno posije sonce. Zato še nisem odnehala – za sabo imam že uspešnih 23 let plavalne kariere."

Anji Klinar na snemanju v družbi atleta Luka Janežiča in nekdanjega smučarja Jureta Koširja. | Foto: Anji Klinar na snemanju v družbi atleta Luka Janežiča in nekdanjega smučarja Jureta Koširja.

Televizijski oglas v podporo slovenskemu olimpijskemu gibanju je nastal v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije-Združenjem športnih zvez (OKS-ZŠZ), s katerim je Coca-Cola v Sloveniji aprila 2017 podpisala štiriletno sponzorsko pogodbo. Družba The Coca-Cola Company tako ohranja najdaljši neprekinjen odnos z olimpijskim gibanjem na globalni ravni in od letos širi olimpijski duh in spodbuja aktivno športno udejstvovanje vseh generacij tudi na slovenskih tleh. S pobudo #vednopodpiraj spodbuja slovenske potrošnike, da si drznejo sanjati najmogočnejše sanje skupaj s slovenskimi športnimi junaki in predvsem, da jih pri uresničevanju sanj brezpogojno podpirajo, v času vzponov in padcev.

Več na: www.coca-cola.si.

Ne spreglejte