Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 7. 2014,
10.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 2. 7. 2014, 10.43

8 let

"V dvorani Lukna je bilo resnično nevarno za življenje"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tokratni konec tedna bo v Mariboru povsem v znamenju odbojke, saj bo v dvorani Lukna na sporedu dvojni reprezentančni program.

Ženska ekipa, ki je v svoji skupini evropske lige v igri za prvo mesto, bo gostila Azerbajdžan, moška, ki se je že uvrstila v polfinale evropske lige, pa bo z Makedonijo igrala za prvo mesto v skupini B. Izbranke Bruna Najdiča so se v ponedeljek vrnile iz Sofije. Utrujene po dolgi poti z avtobusom, zato pa toliko bolj zadovoljne z izkupičkom, saj so z zmago in porazom ostale v igri za prvo mesto v skupini A evropske lige. Najdič svojih izbrank ne želi obremenjevati s prvim mestom, zaveda pa se, da je v tem trenutku zanje najbolj pomemben počitek, zato jih bo spet zbral v sredo popoldne v mariborskem Draš centru. Pričakuje, da se bosta ekipi pridružili še Marina Kaučič in Elena Kučej.

Teh štirinajst igralk bo najverjetneje tudi tistih, ki bodo v igri za nastop tako konec tega tedna v mariborski dvorani Lukna kot prihodnji konec tedna v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. Že to, da bodo slovenske odbojkarice odločilne tekme v skupini igrale doma, bi bila zanje lahko določena prednost. Predvsem zato, ker jim ne bo treba več iti na naporna potovanja.

"Lukna nima hlajenja, nima niti ventilacije"

Že v torek pa je na svoji zadnji tekmi v prvem delu evropske lige priprave začela slovenska moška izbrana vrsta. Ob enajsti uri so odšli v fitnes, ekipi, ki je v petek in soboto premagala Turčijo ter si na ta način že zagotovila nastop v polfinalu, pa se je pridružil Jani Kovačič.

"Fitnes smo oddelali, trening z žogo pa bomo imeli nekoliko bolj v večernih urah in upam, da se bo do takrat dvorana malenkost bolj ohladila in da bomo lahko nekoliko bolj varno trenirali. Pretekli konec tedna je bilo v dvorani resnično že nevarno za življenje, saj je bilo v njej zelo vroče. Mislim, da sta dva prosta dneva fantom koristila. Na njihovih obrazih je bilo videti nekoliko več spočitosti in res upam, da nam bo ta teden naklonjeno tudi vreme, kajti dvorana Lukna nima hlajenja, nima niti ventilacije. Prejšnji teden nam je to pobralo veliko energije, zato smo morali krajšati treninge. Tudi po tekmah z Makedonijo bomo morali poskrbeti za to, da bodo dobili dovolj počitka, da se bomo polfinala lotili kolikor se bo dalo sveži," je po fitnesu povedal selektor Luka Slabe, ki je vse svoje misli že preusmeril na obračuna z Makedonci, ki so pretekli konec tedna počivali. Po eni strani bi bila to zanje lahko prednost, saj bodo v Maribor prišli spočiti, po drugi strani pa so zaradi tega morda nekoliko iz tekmovalnega ritma.

Ženski tekmi bosta na sporedu v soboto in nedeljo ob 17.30, moški pa ob 20.30.

Ne spreglejte