Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 1. 2013,
21.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 12. 1. 2013, 21.54

8 let

Trinajsta zmaga v sezoni, libero Lewis dosegel 19 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 12. kroga srednjeevropske lige v Humenneju s 3:2 (19, -24, -22, 22, 11) premagali domači Chemes.

Slovenski državni prvaki so dobili tudi drugo tekmo v Humenneju, a v obračunu, kjer so bili uradno domačini, so imeli precej več dela kot dan prej. Zaostajali so namreč z 1:2 v nizih, a se na koncu kljub ne najboljši predstavi izvlekli, s tem pa tudi dokončno potrdili prvo mesto pred zaključnim turnirjem. S 34 točkami je bil najučinkovitejši korektor Mory Sidibe, zanimivo pa je, da je na mestu sprejemalca svojo nalogo zelo dobro opravil sicer libero Daniel Lewis, ki je dosegel 17 točk.

Trener ACH Luka Slabe je premešal začetno postavo od prve tekme, saj so tekmo začeli Andrej Flajs, Gregor Ropret, Milan Rašić, Matej Vidič, Mory Sidibe, Aleš Fabjan in Lewis. Ta postava je na začetku delovala zelo dobro, tako da je gladko dobila prvi niz. V drugem so domači igralci začeli igrati bolje, medtem ko je pri ACH Volleyju začel šepati predvsem sprejem, a tudi realizacija napadov. Ekipi sta bili poravnani večino niza, vse do 24:24, nato pa so končni rezultat 26:24 postavili igralci Chemes Humenne, ki so blokirali napad Sidibeja. V tem nizu je v igro vstopil tudi Jan Klobučar, ki je zamenjal Flajsa.

Zaigrali s spremenjeno postavo

V tretjem nizu sta bili ekipi poravnani le do 7:7, nato pa je Ljubljančanom padla zbranost, kar so gostje znali izkoristiti, povedli so kar z 18:11. Gostom se je uspelo približati na 17:19, a končnica je spet pripadla Slovakom. To je zdramilo Slabetove varovance, predvsem Ropreta, ki je z odličnimi servisi poskrbel za vodstvo s 4:0. A tudi domači niso popuščali, hitro so ujeli priključek, toda izenačiti jim ni uspelo, saj so tekmeci zanesljivo držali manjšo prednost. A odločilnega niza niso začeli prav nič zanesljivo, pri izidu 9:6 je kazalo na zmago Chemesa, toda sledila je ofenziva gostov, ki so domačim do konca prepustili vsega še dve točki.

"Današnja tekma je bila zelo napeta. Odbojkarji Chemes Humenne so igrali še bolje kot včeraj, spodbujala jih je tudi polna dvorana, ki jim je dajala še dodaten zalet. Naredili smo veliko napak v napadu, nasprotnik je bil boljši v bloku, dober je bil tudi v obrambi. Pet niz smo začeli slabo, a smo na koncu vendarle stopili skupaj in dosegli novo zmago. Danes smo zaigrali z nekoliko spremenjeno postavo. Kot sprejemalec je začel Lewis, saj smo želeli nekoliko spočiti Jaysona Jablonskega. Klobučar je zamenjal Flajsa, ki je ta začutil bolečino v roki, in odigral solidno tekmo," je po tekmi dejal trener ACH Volleyja Luka Slabe.

Ne spreglejte