Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 4. 2014,
18.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 11. 4. 2014, 18.34

8 let

Selektor mladink: Naš prvi cilj je, da se uvrstimo na EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
April bo v znamenju priprav slovenskih odbojkarskih reprezentanc, ki jih v nadaljevanju sezone čakajo različne kvalifikacijske tekme.

Prve bodo priprave v Mariboru začele slovenske mladinke, ki jih od 25. do 27. aprila v Novi Gorici čakajo kvalifikacije za nastop na avgustovskem EP v Estoniji in na Finskem.

V kadetski konkurenci so varovanke selektorja Jožeta Časarja v pretekli sezoni spisale prelepo pravljico, ki jo želijo nadaljevati tudi v mladinski konkurenci. Za osvežitev spomina, slovenske kadetinje so lani na EP v Srbiji in Črni gori tekmovanje končale na šestem mestu, kar jim je prineslo uvrstitev na svetovno prvenstvo. Na njem so sodelovale kot prva ženska reprezentanca Slovenije. S 13. mestom so morda res nekoliko zaostale predvsem za svojimi pričakovanji, toda pred tem so na evropskih olimpijskih igrah mladih osvojile prvo mesto, prve pa so bile tudi na močnem turnirju v Peruju. Podobno zgodbo bodo poskušale nadaljevati tudi v mladinski konkurenci, na seznamu selektorja Časarja pa so v glavnem igralke, ki so bile lani udeležene pri vseh največjih uspehih v kadetski izbrani vrsti.

"Edina novinka je Pia Blažič, ki je najbolj nadarjena igralka pri letniku 1998 in je v tej sezoni že zelo dobro igrala v prvi ligi. Med štirinajsterico tokrat ni Saše Zdovc in Špele Bukovec, ki igrata na Prevaljah, ter Tine Korošec, zato pa je na seznamu največ igralk iz Braslovč, ki so se letos v prvoligaški konkurenci uvrstile med prve štiri ekipe in logično je, da so v prednosti," je pred petkovim zborom v Mariboru povedal selektor Časar, ki ni spreminjal svojega strokovnega vodstva. Tako so v njem še naprej pomočnik Aljoša Jemec, vodja ekipe Urška Skarlovnik in statističarka Tina Pajančič.

Razveseljivo je, da odpovedi ni bilo, kar pomeni, da so igralke željne dokazovanja tudi v mladinski konkurenci. Toda pot do evropskega prvenstva, ki bo konec avgusta v Estoniji in na Finskem, bo vse prej kot lahka, kajti v kvalifikacijah bodo igrale z Nemkami, Izraelkami in Madžarkami. Neposredno na evropsko prvenstvo vodi le prvo mesto, drugouvrščena ekipa iz vsake skupine pa bo šla na dodatne kvalifikacije.

Slovenske mladinke bodo na pripravah v Mariboru ostale do prihodnjega četrtka, nato pa se bodo v petek preselile v Pordenone, kjer bodo nastopile na močnem mednarodnem turnirju. Na njem bodo igrale tudi Nemke in Izraelke. Zadnje bodo tudi v isti predtekmovalni skupini.

"Vsekakor bo turnir v Pordenoneju dobrodošel, saj bo konkurenca dobra, na roke pa nam gre tudi dejstvo, da si tekme sledijo druga za drugo, tako da bomo do Nove Gorice lahko že uigrani. Naš prvi cilj je, da se uvrstimo na EP, drugi pa, da na njem pridemo do kakšnega odmevnega rezultata,'' napoveduje selektor slovenskih mladink.

Ne spreglejte