Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 8. 2010,
10.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 19. 8. 2010, 10.09

7 let, 12 mesecev

Popraviti vtis iz Belluna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letošnji avgust je za najboljše padalce v klasičnih disciplinah najbolj obremenile kar zadeva padalskih tekmovanj.

Dve tekmi za svetovni pokal in začetek svetovnega prvenstva dovolj zgovorno pričajo o zapolnjenih avgustovskih terminih za padalce, ki se bodo ta konec tedna zbrali na peti, predzadnji tekmi svetovnega pokala skokov na cilj v letošnji sezoni, ki jo bo od petka do nedelje gostil avstrijski Thalgau. Glede na to, da je svetovno prvenstvo, ki je najbolj pomembno tekmovanje v sezoni, tik pred vrati, je zato tudi lov za formo zelo pomemben.

Ne glede na to, da imajo slovenski padalci bogate izkušnje z različnih tekmovanj, pa jim pomanjkanje trening skokov in tekem pusti določene posledice, kar je bilo najbolj opazno pred dvema tednoma v Bellunu, ko se je najboljša ekipa zadnjih let Elan precej opekla in se uvrstila na za njih 'slabo' osmo mesto.

''Na tekmo v Bellunu smo bili precej razglašeni, glave očitno niso bile na pravem mestu, kar je bilo zadostno opozorilo, da se le na izkušnje ne gre vselej zanašati,'' se je tekme v Italiji spomnil Uroš Ban, ki bo skupaj s svojimi ekipnimi kolegi Romanom Karunom, Senadom Salkičem, Borutom Erjavcem in Domnom Vodiškom v Thalgau, nedaleč od Salzburga poskušal popraviti ta vtis.

''Glede na to, da je svetovno prvenstvo pred vrati, bo tekmovanje v Avstriji sila pomembno, saj se bo pokazalo, koliko se je dvignila forma v zadnjem tednu, ko smo le nekoliko več trenirali in upam, da se bo to sedaj obrestovalo. Forma sicer še ni optimalna, kajti glavni cilj sezone je še vedno prvenstvo v Črni Gori,'' je pred potjo na solnograško dejal Ban.

Poleg Elanove ekipe bo v Avstriji nastopila še ekipa s Ptuja s tremi 'standardnimi' padalci Petrom Balto, Borisom Janžekovičem in Aleksandrom Čušem, ki jo bosta okrepila še Leščana Gorazd Lah in Jurij Kozjek, medtem ko bo Irena Avbelj tekmovala le v posamični konkurenci, skakala pa bo v eni zmed nemških ekip.

Slovenski padalci si zagotovo želijo takšnih uvrstitev, ki bi jih v skupnem seštevku svetovnega pokala zadržala na mestih, katere zasedajo po štirih tekmovanjih. Ekipa Elan je na petem mestu, Irena Avbelj med dekleti vodi, med moškimi pa je Senad Salkkič tako kot ekipa peti. Tekmovanje se, kot je pri padalcih že običaj, začenja v petek in bo trajalo do nedelje.

Ne spreglejte