SiolNET. Sportal Drugi športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Karate Thermana Slovenia Open 2017

Odličen izplen slovenskih karateistov na turnirju v Laškem

0

termometer

Karate Thermana Slovenija Open 2017
Foto: KZS

Ta konec tedna je Laško na turnirju "Karate Thermana Slovenia Open 2017" gostilo 220 tekmovalk in tekmovalcev iz 20 držav, slovenska reprezentanca pa je osvojila sedem odličij.

Slovenske barve je zastopalo 25 članic in članov, med njimi vsi reprezentančni kandidati za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo meseca maja.

Organizatorju je uspelo v Laško pripeljati reprezentanco Francije, ta je aktualna evropska in svetovna prvakinja v športnih borbah ekipno. Med drugimi so nastopile tudi reprezentance Avstrije, Hrvaške, Turčije in Srbije, ki spadajo med najuspešnejše države v karateju.

Slovenski karate je bogatejši za sedem medalj. V katah posamezno je drugo mesto zasedel Aljaž Klaneček, ki je moral priznati premoč samo reprezentantu Turčije. Do bronastih medalj so prišli Tjaša Ristič in Kati Florjančič v športnih borbah do 61 kilogramov ter Blaž Hribovšek v športnih borbah do 60 kilogramov.

Kati Florjančič (levo) se je z bronom okitila tako v posamični kot tudi v ekipni konkurenci. Kati Florjančič (levo) se je z bronom okitila tako v posamični kot tudi v ekipni konkurenci. Foto: KZS

V katah ekipno so fantje v sestavi Bor in Jan Hartl ter Sebastjan Kauzar osvojili bronasto medaljo. Tretji mesti sta osvojili obe ekipi deklet v športnih borbah, in sicer prva ekipa v postavi Kati Florjančič, Lina Pušnik in Tjaša Ristič ter druga ekipa v sestavi Barbara Haberl, Petra Zajc in Sara Stanko.

Vsi rezultati

"Karate Thermana Slovenia Open ostaja eden izmed največjih dogodkov v zgodovini slovenskega karateja, tako z vidika izvedbe tekmovanja in njegove promocije kot s stališča zanimanja javnosti za ta dogodek," je povedal predsednik Karate zveze Slovenije Igor Zelinka.

Slovenski karate ima v prihodnjih letih tudi privlačen cilj, saj je ta šport vključen v olimpijski program, za odličja pa se bodo najboljši karateisti sveta lahko potegovali na igrah v Tokiu leta 2020.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin