Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 12. 2012,
21.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 27. 12. 2012, 21.47

7 let, 12 mesecev

Marko Brumen: Odločala bo tudi dnevna forma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred koncem leta 2012 se bodo za prvo lovoriko v tej odbojkarski sezoni udarili tudi odbojkarji. ACH Volley, ki brani pokalni naslov, bodo v Mozirju izzivali Calcit Volleyball, Salonit in Maribor.

ACH Volley je pokalno lovoriko osvojil že sedemkrat; da ni osvojil sedmih zaporednih naslovov, je v sezoni 2004/05 preprečil prav mariborski klub. Ta je sicer še daleč od stare slave (pokal je osvojil štirikrat), a v zadnjem letu je doživel preporod, posledica tega je tudi uvrstitev na zaključni turnir.

"V Mozirje odhajamo z negotovostjo. Toda mislim, da bi v polfinalu morali biti boljši od Maribora, kljub temu, da v Mariboru v zadnjih dveh letih zelo dobro delajo in napredujejo, tako v odbojkarskem kot v organizacijskem smislu se vračajo na pota stare slave. Če nam uspe priti v finale, nam bo tam zelo težko, ne glede nato, s kom bomo igrali. Za finale so napovedi vedno nehvaležne, gre za eno tekmo, zgodi se lahko marsikaj. Vsi od nas pričakujejo zmago in osvojitev naslova in temu se ne smemo izogibati. Dejstvo je, da na ta turnir še vedno gremo kot favoriti in mislim, da nam bo uspelo ubraniti pokalno lovoriko," je optimistično razpoložen trener ACH Volleyja Luka Slabe.

"Po šestih letih se nam je uspelo uvrstiti na zaključni turnir, a dobili smo najtežjega možnega nasprotnika. Ne glede na to, da na tej tekmi lahko samo pridobimo, v Mozirje ne gremo samo sodelovat. Seveda bi bilo predrzno, če bi rekel, da je naš cilj premagati našo najboljšo ekipo zadnjih let, vendar pa se ne mislimo kar tako predati in vreči puške v koruzo. Če se bo pojavila kakšna možnost za zmago, jo bomo skušali izkoristiti," pravi trener in igralec mariborske ekipe Sebastijan Škorc.

Drugi polfinalni par naj bi bil po kakovosti bolj izenačen. Salonit, ki je na vrhu najuspešnejših klubov v pokalu s sedmimi naslovi izenačen z ACH-jem, se bo pomeril s kamniškim Calcitom Volleyballom, ta je naslov osvojil v sezoni 2000/01. Obema ekipa je cilj predvsem finale, v njem pa kar se da drago prodati svojo kožo. Medtem ko odbojkarji Salonita v letošnji sezoni v glavnem zmagujejo, so Kamničani v srednjeevropski ligi zmagali le štirikrat. Kamničane skrbi tudi poškodba Jerneja Stavbarja, ki ima zlomljen prst na desni roki. Za Calcit je to velik primanjkljaj.

"Slovenska liga je v povprečju za razred slabša od srednjeevropske, seveda pa so tudi v slovenski ligi dobre ekipe. Tu predvsem mislim na Salonit, ki je zelo blizu ravni srednjeevropske lige. Ne nazadnje so Kanalci vrsto let v njej igrali in so zagotovo sposobni igrati dobro, poleg tega imajo organizatorja igre, Matijo Jereba, ki je bil v lanski sezoni motor naše ekipe. Mislim, da so na tem igralnem mestu celo v prednosti, toda po drugi strani imamo v letošnji sezoni tudi mi za sabo veliko težkih tekem, nekaj izkušenj in imamo konec koncev dva reprezentančna sprejemalca. Vse to bi lahko tehtnico prevesilo na našo stran. O tem, kdo bo šel v finale, mi ali Kanalci, bo odločala tudi dnevna forma," pred turnirjem pravi trener Kamničanov Marko Brumen.

Podobno razmišlja tudi trener Salonita Andrej Urnaut: "Calcit bi lahko bil v prednosti zato, ker v srednjeevropski ligi igra močnejše tekme od nas. Prav tako njihova ekipa v primerjavi z lansko ni veliko spremenjena. Z Janom Brulcem in Danijelom Pokeršnikom, ki sta novinca, je morda celo močnejša. Ampak ker bo šlo le za eno tekmo, bodo to morali šele dokazati. Mi na začetku sezone še nismo bili v najboljši formi. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se uigrali z Jerebom, ki se je po nekaj letih vrnil v Salonit, novinec je bil tudi Dejan Čabarkapa, medtem ko sta bila Danijel Koncilija in Jani Kovačič dolgo odsotna zaradi reprezentančnih obveznosti. Skratka, imeli smo malo težav, vendar smo v nadaljevanju prvenstva ujeli formo, ki smo jo načrtovali za zaključni turnir pokala Slovenije, ki je prvi vrhunec sezone tudi za našo ekipo."

Ne spreglejte