Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 10. 2012,
8.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 31. 10. 2012, 8.56

8 let

Marko Baloh na SP v 24-urni vožnji na čas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski ultra maratonski kolesar Marko Baloh se po zmagah na dveh ultra kolesarskih dirkah v letošnji sezoni in uspešno postavljenem svetovnem rekordu v kronometru na 100 milj sooča z novim izzivom.

Ta konec tedna bo nastopil na svetovnem prvenstvu v 24-urnem kronometru v dolini Coachella v Kaliforniji. Za Baloha bo to drugi nastop na omenjenem svetovnem prvenstvu, prvič je nastopil v Ohiu leta 2002 kot začetnik v ultra kolesarstvu. Osvojil je absolutno drugo mesto za zmagovalcem dirke preko Amerike (RAAM), Švicarjem Andreo Clavedetscherjem, in prvo mesto v kategoriji do 40 let. V naslednjih letih je bila dirka zaradi smrti organizatorja odpovedana, lansko leto pa so se odločili, da jo oživijo, tokrat na drugem koncu ZDA in sicer v Kaliforniji.

Baloh se je za to SP in tudi za RAAM 2013 pripravljal v Teksasu, Arizoni in Kaliforniji, tokrat cilja na zmago. "Priprave na RAAM 2013 so se začele celo leto pred startom, ker se želim na startno črto junija 2013 postaviti optimalno pripravljen. Po odlično izvedenih prvih pripravah na RAAM bo svetovno prvenstvo dober pokazatelj, kako je moje telo pripravljeno prenašati velike dnevne kilometraže in ali se bodo noge po več kot 2600 km prevoženih v zadnjih treh tednih lahko vrtele tako hitro, kot bi moja glava želela. To bo moja edina letošnja 24-urna dirka in na pretežno ravninski trasi je moj cilj preseči 800 km, kar bi kljub močni konkurenci moralo biti dovolj za zmago. Glavni konkurent je Anglež Chris Hopkinson, ki je pred dobrim mesecem opravil z vso konkurenco na 24-urni dirki v Teksasu, poleg njega pa poznam še Američana Davea Haaseja in Adama Bicketta. Ostalih konkurentov ne poznam, pustimo se presenetiti, kolikor več bo hitrih kolesarjev, toliko boljši bo rezultat na koncu," je pred dirko dejal Baloh.

Svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru se bo začelo v petek, 2. novembra ob 18. uri po lokalnem času, zmagovalec bo znan 24 ur kasneje.

Ne spreglejte