Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 1. 2011,
20.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 14. 1. 2011, 20.44

8 let

Igor Kolaković: K nam prihaja zvezdniška ekipa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V osmini finala lige prvakov se bodo blejski odbojkarji udarili z ruskim Zenitom. Zaključni turnir četverice bo v Bolzanu. Kako na to gledata Igor Kolaković in Aleš Jerala?

Igor Kolaković, glavni trener ACH Volleyja: ''Kar se tiče dodelitve organizacije zaključnega turnirja Italijanom in posledično Bolzanu, mislim, da nekih objektivnih kriterijev pri tej odločitvi ni bilo, saj se Stožice in dvorana v Bolzanu sploh ne moreta primerjati in nista neposredno konkurenčna. Po mojem mnenju se pravo, resnično odbojkarsko doživetje lahko zgodi le v Stožicah in zato bi zaključni turnir moral biti dejansko pri nas. A zdaj je, kar je. Glede žreba in našega nasprotnika, moštva iz Kazana, je dejstvo, da smo dobili moštvo, ki je vsekakor glavni kandidat za osvojitev letošnje lige prvakov. Zenit je precej močnejši kot lani. V svojih vrstah ima kar dva olimpijska prvaka, Balla in Priddya, slednji je najboljši ameriški sprejemalec in zagotovo eden najboljših sprejemalcev na svetu. Prav tako igrajo za Zenit tudi najboljši ruski reprezentanti, med katerimi je Mihaijlov, ki je hkrati eden najboljših korektorjev na svetu ter Tetjukin, ki slovi kot izjemen sprejemalec. K nam skratka prihaja zvezdniška ekipa, kar pa je za moštvo ACH predvsem pravi izziv. Nastopili bomo proti najboljšim, kar pomeni, da tudi sami imamo priložnost dati najboljše od sebe. Tudi dvorana Stožice in naši navijači si zaslužijo videti in doživeti najboljšo odbojko. Mi bomo dali vse od sebe.''

Aleš Jerala, podpredsednik: "Žreb nam je dejansko namenil izjemno močnega nasprotnika, kar je predvsem napoved za velik odbojkarski spektakel v Stožicah. Najbolj odmevni par v tem kolu je prvi izžrebani par, v katerem sta Cuneo in Belgorod, med najtežjimi pa bo zagotovo merjenje moči med Zenitom in ACH Volleyem, ko bo naše moštvo moralo pokazati izjemno formo in dokazati, zakaj je lani bil ACH Volley udeleženec zaključnega turnirja. Prva dva para (Cuneo-Belgorod in Tours – Dinamo ) sta zagotovo tudi najbolj izenačena. Pri tretjem paru (Roeselare – Belchatow) je zagotovo favorit Belhatow. Pri petem paru (Unterhaching – Jastrzebski) bo skoraj zagotovo šel naprej Jastrzebski, moštvi, ki sestavljata šesti par (Budvanska Rivijera – Noliko Maaseik), pa sta precej izenačeni. Toda to je le pogled na razpredelnico. Na tekmi se lahko marsikaj obrne in presenečenja so možna in tudi dobrodošla."

Ne spreglejte