Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 9. 2010,
12.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 4. 9. 2010, 12.41

8 let

Dejan Zavec ostaja svetovni prvak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski boksarski as Dejan Zavec je v razprodani dvorani v Stožicah po točkah ugnal Poljaka Rafala Jackiewicza in ubranil naslov svetovnega prvaka IBF velterske kategorije.

Okrog 12.000 gledalcev je v novi prekrasni večnamenski športni dvorani v Stožicah prišlo na svoj račun. Dejan Zavec je v dvoboju velterske kategorije po točkah ugnal tekmeca, Poljaka Rafala Jackiewicza in se mu maščeval za ''sumljiv'' poraz na Poljskem leta 2008.

Zavec: Zasluga vseh vas

Z jubilejno 30. zmago v karieri je ubranil naslov svetovnega prvaka po verziji IBF, že drugič zapored. Težko pričakovana borba v Stožicah je postregla z 12 rundami (vsaka je trajala tri minute) ter trdim in neizprosnim bojem, na koncu pa je več točk zbral 34-letni slovenski boksar. ''Hvala lepa za vse. V življenju si ne moreš želeti lepšega trenutka kot takšnega, ko so v polni dvorani vsi s teboj. Zahvalil bi se vam za trud, pa tudi moji celotni ekipi in celotni organizaciji. Želel bi povedati, da upanje umira zadnje. Ta pas je zasluga vseh vas, nikoli vas ne bom pozabil. Upam, da se bomo srečali še kdaj,'' je po dvoboju sredi ringa s čustvenim zanosom po razglasitvi belgijskega sodnika dejal slovenski športni junak, ki je zadržal pas svetovnega prvaka in kasneje priznal, da so se mu ob prihodu v polno dvorano pošteno zatresla kolena.

Zmagi za Simčiča in Kolarjevo

Pred vrhuncem večera, ki se je v razprodani dvorani začel malce po 22. uri, so za ogrevanje ozračja organizatorji poskrbeli z nekaj zanimivimi preboji. Tako so ljubiteljice in ljubitelji boksa na delu videle tudi nadarjenega slovenskega borca Denisa Simčiča, ki se je z Romunom Istvanom Vargo spopadel za naslov mednarodnega prvaka verzije WBF v lažji težki kategoriji. ''Zavčev naslednik'' je navdušil zbrano občinstvo, nemočnega tekmeca pa so po prejetem nokavtu v deveti rundi odpeljali z nosili iz ringa. Slovenski uspeh v predbojih je dopolnila 18-letna Tjaša Kolar, ki je v šele drugi poklicni borbi premagala Nemko Aniko Kurzer po sodniški odločitvi.

Nemška borka Christina Hammer, sicer Zavčeva klubska kolegica in varovanka Ulfa Steinfortha, je s tehničnim nokavtom v drugi rundi zasenčila Romunko Mihaelo Dragan. Hammerjeva, ki je tako v sedmih profesionalnih dvobojih dosegla prav toliko zmag, kar šest od teh z nokavtom, je tudi prava lepotica. Predstavnica kluba SES Boxing Nadine Roche je poudarila, da je "dobra tudi optično."

Ne spreglejte