Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
24. 10. 2020,
23.00

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,15

4

Natisni članek

Justin Gaethje Habib Nurmagomedov Abu Dabi UFC 254

Sobota, 24. 10. 2020, 23.00

3 leta, 5 mesecev

UFC 254

Nurmagomedov šokiral ljubitelje UFC: ne bo ga več nazaj #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,15

4

Habib Nurmagomedov | Habib Nurmagomedov se je neporažen odločil, da konča kariero. Prvič se je boril brez očeta, ki mu je umrl pred meseci zaradi novega koronavirusa. | Foto Reuters

Habib Nurmagomedov se je neporažen odločil, da konča kariero. Prvič se je boril brez očeta, ki mu je umrl pred meseci zaradi novega koronavirusa.

Foto: Reuters

Habib Nurmagomedov je na borilnem spektaklu UFC 254 v Abu Dabiju še tretjič ubranil šampionski pas v lahki kategoriji, potem ko je v drugi rundi z davljenjem "uspaval" ameriškega izzivalca Justina Gaethjeja. Dagestanski borec je po 29. zmagi padel na kolena in zajokal, po uradni razglasitvi zmagovalca pa oznanil, da je bila to njegova zadnja borba.

Habib Nurmagomedov
Sportal Družina Nurmagomedov žaluje: zgodilo se je najhujše

Čeprav so mnogi po petkovem tehtanju dejali, da neporaženi borec iz Dagestana ni pravi, da je videti bolan in povsem izčrpan, je na dan borbe pokazal, da mu v lahki kategoriji nihče prav nič ne more. Po Conorju McGregorju in Justinu Poirierju je v drugi rundi z davljenjem (triangel) ustavil tudi Američana Justina Gaethjeja. Nurmagomedov je po že 29. profesionalni zmagi, 13. v UFC, padel na kolena in zajokal. Po uradni razglasitvi je tudi odvrgel rokavice in oznanil upokojitev.

Nurmagomedov se ne bo več boril:

"To je bila moja zadnja borba. Brez očeta se ne bom več vračal v oktagon. Obljubil sem mami, da je bila to moja zadnja borba, in obljubo moram držati," je po novi zmagi dejal neporaženi borec, ki je v prvi rundi še tipal nasprotnika in se boril stoje, ko pa mu je v drugi rundi zagrabil nogi in ga podrl, je bilo vsega hitro konec.

Konec borbe na začetku druge runde:

Gaethje, ki velja za enega najbolj raznovrstnih borcev v UFC, je po zaklepu z nogami dvakrat "potapkal", a še preden ga je rešil sodnik, ki vsega skupaj ni videl, je za krajši čas tudi zaspal. 

Nič ne bo z borbo s Fergusonom in ...

Ljubitelji MMA so po oznanilu serijskega zmagovalca ostali brez besed. Glede na to, da je Habib res tista prava ruska šola, ki res veliko da na dano besedo in spoštuje svoja načela, to že pomeni, da ne bodo nikoli videli dvoboja s Tonyjem Fergusonom, niti povratnega obračuna z McGregorjem. Irec mu je po zmagi v Abu Dabiju tudi čestital in mu še enkrat izrekel sožalje ob izgubi očeta.

Habibov oče Abdulmanap je zaradi novega koronavirusa umrl pred štirimi meseci:

"Vse, kar si želim še od UFC, da me na lestvici "pound-for-pound" (lestvica borcev, ki nastopajo v različnih težnostnih kategorijah, op. p.) postavijo na prvo mesto. Zaslužim si to. Sem nesporni in neporaženi prvak z rekordom 13 zmag in nič porazov, skupaj imam kar 29 zmag v MMA," je čustven govor še sklenil 32-letni borec.

V UFC prišel leta 2012, do šampionskega pasu šest let pozneje

Nurmagomedov je v najbolj znano organizacijo MMA na svetu prišel leta 2012. Zmagati je moral kar deset borb, da so mu vodilni prvi UFC na čelu z Danom Whitom dali priložnost za naskok na šampionski pas. Leta 2018 bi se moral za pas pomeriti ravno s Fergusonom, a je Američan dvoboj odpovedal zaradi poškodbe kolena. Vskočil ja Al Iaquinta, ki je zanimivo preživel vseh pet rund, a po točkah je borbo premočno dobil Dagestanec (50:44, 50:43, 50:43).

Preberite še:

Teofimo Lopez
Sportal Prvi poraz Lomačenka po šestih letih, Lopez kralj lahke kategorije
Sportal Po odličnem začetku borbe konca ni dočakal buden
Joaquin Buckley
Sportal Nokavt z drugega planeta: "Videl sem že veliko stvari, a tole ... Noro!" #video
Uroš Jurišič
Sportal Grozljivo ozadje zgodovinske zmage: številni bi morali pod nož, on pa: "Majhna poškodba je"
Uroš Jurišič
Sportal Veličastna vrnitev v kletko: Uroš Jurišič "zadavil" Angleža! #video
Ne spreglejte