Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2013,
19.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 8. 3. 2013, 19.22

7 let, 12 mesecev

Calcit Volleyball: Mariborčanke bodo padle še četrtič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drugi polfinalni obračun na zaključnem turnirju lige MEVZA bo postregel z slovenskim derbijem med večnimi tekmicami Calcit Volleyballom in Novo KBM Branikom. Na papirju so favoritinje Kamničanke.

Kamničanke so imele le dan počitka pred sobotnim zaključnim turnirjem srednjeevropske lige v Mariboru. V četrtek so v Zabreznici v zadnji tekmi modre skupine brez večjih težav opravile z Zgornjo Gorenjsko in bodo v končnico državnega prvenstva - v četrtfinalu se bodo pomerile s Formis Bellom – krenile brez poraza. Njihova želja in načrt pa je, da se brez poraza vrnejo tudi iz Maribora. Težave s kolenom ima kapetanka Petra Kramolc, zato je njen nastop še vprašljiv, toda Kamničanke imajo v svojih vrstah dovolj kakovostnih odbojkaric, ki jo lahko nadomestijo. Polfinalno tekmo z Novo KBM Branikom, ki so jo v letošnji sezoni premagale že trikrat, bodo varovanke Olega Gorbačova, igrale ob 19. uri. V prvi polfinalni tekmi bosta igrali ekipi SVS Posta in Slavije iz Bratislave. Zanimivo, Bratislavčanke so bile v srednjeevropski ligi edine, ki so Kamničanke enkrat premagale, kajti tako Mariborčanke kot Dunajčanke so proti njim obakrat izgubile.

Čeprav jeseniških odbojkaric, z vsem dolžnim spoštovanjem do njih, po kakovosti ne moremo primerjati z mariborskimi, v oči bode podatek, da so Kamničanke v četrtek naredile vsega devet lastnih napak. To je zagotovo dobro znamenje pred mariborskim turnirjem. "Težko je primerjati Zgornjo Gorenjsko in Branik, ampak vseeno, v nekaterih prejšnjih tekmah v modri skupini je bilo čutiti pomanjkanje motivacije, prihajalo je tudi do padca zbranosti. Tokrat smo ves čas igrali na visoki ravni in tudi v tretjem nizu, ko sta iz prve postave praktično ostali le Jelena Strel Kosmač in Urša Podlesnik, smo vajeti igre ves čas držali v svojih rokah. Mislim, da smo dobro pripravljeni na zaključni turnir srednjeevropske lige. Branik je prireditelj turnirja in verjetno je to organizacijo prevzel tudi zato, ker želijo turnir osvojiti. Verjetno bodo Mariborčanke zelo motivirane, vendar bomo skušali odigrati, kot znamo in jih še četrtič premagati. V naši prvi tekmi v letošnji sezoni smo proti njim izgubljali z 0:2 v nizih, Mariborčanke so povedle tudi v finalu pokala, pa nam je obakrat uspelo zmagati. Tudi če bomo imeli kakšne težave na začetku tekme, mislim, da jih bomo znali rešiti in še četrtič v tej sezoni premagati Branik," napoveduje trener kamniških odbojkaric Oleg Gorbačov, ki se še kako dobro zaveda, da bi bila v primeru še ene zmage njegovih varovank psihološka prednost v pričakovanem finalu končnice državnega prvenstva krepko na njihovi strani.

Najdič: Odločale bodo malenkosti

Odbojkarice Nove KBM Branika, ki branijo lansko prvo mesto v srednjeevropski ligi, so v tem tekmovanju do zdaj slavile dvakrat. V modri skupni so, z izjemo tekme proti Kamničankam - ki so jo izgubile z 1:3 -, na vseh tekmah zanesljivo zmagale. "Na zadnjih tekmah srednjeevropske lige in tudi v modri skupini je bila na večini tekem naša igra na ravni, kakršno si želim. Dejstvo, da bo zaključni turnir v naši dvorani in da bomo imeli pomoč navijačev, nam še ne daje kakšne prednosti. Odločale bodo malenkosti. Prepričan sem, da naša mlada ekipa lahko enakovredno igra proti Kamničankam. Njihovo igro dobro poznamo, vemo, kjer nam preti največja nevarnost, kakšen bo končni izid pa je nehvaležno napovedovati," je v napovedi pred polfinalnim obračunom dveh najboljših slovenskih ekip v zadnjih štirih sezonah previden trener mariborske ekipe Bruno Najdič.

Ne spreglejte