Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 10. 2012,
20.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 19. 10. 2012, 20.33

7 let, 12 mesecev

Calcit Volleyball izgubil še tretjič v sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarji Calcita Volleyballa so v tekmi 4. kroga srednjeevropske lige v gosteh izgubili proti Finu Kaposvarju z 1:3 (-20, -21, 26, -17).

Odbojkarji Calcita Volleyballa so v srednjeevropski ligi zabeležili tretji poraz in drugega v gosteh. V specifičnih razmerah dvorane v Kaposvarju se niso najbolje znašli, ko pa je že bilo videti, da so po dobljenem tretjem nizu in visokem vodstvu v četrtem vendarle ujeli ritem, so spet popustili in dovolili Madžarom, da so zabeležili prvo letošnjo zmago v tem tekmovanju (doslej so doma izgubili proti ACH Volleyju z 0:3 in Posojilnici Dob z 2:3).

V prvih dveh nizih Kamničani, ki so igrali brez Danijela Pokeršnika, niti enkrat niso bili v omembe vrednem vodstvu. V prvem so po izenačenju na 5:5 dovolili, da domači dobijo štiri zaporedne točke, nekoliko pozneje pa tudi, da povedejo z 18:13. Toda slovenski podprvaki se niso predali, približali so se na 20:21, toda končnico spet odigrali nezbrano. Podobna zgodba se je odvijala v drugem nizu, domači so ves čas vodili, pred koncem niza tudi že za sedem točk.

V nadaljevanju pa so pobudo prevzeli gosti. Ob prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:6, ob drugem s 16:11, si pri izidu 24:21 so imeli tri zaključne žoge, vendar vse tri zapravili. Nato so celo Madžari imeli priložnost, da dobijo tekmo s 3:0, a so bili tudi oni pri zaključni žogi neuspešni, na koncu je niz vendarle pripadel Kamničanom.

Ti so v četrtem nizu povedli s 6:0 in 9:1, nato pa je prišlo do popolnega razpada sistema. Kaposvar jih je že pri 13. točki ujel, nato pa jim ekspresno tudi ušel, do konca tekme so Slovenci osvojili še vsega štiri točke.

Calcit je imel boljši sprejem od tekmecev, to pa je bila ena od redkih stvari, v kateri so bili boljši. Kaposvar je bil precej prepričljivejši v realizaciji napada, v katerem je tako kot s servisi blestel sprejemalec Andras Geiger, s 24 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme, pa tudi v obrambi. Samo z blokom so dosegli 12 točk, Slovenci, pri katerih je bil najboljši reprezentančni sprejemalec Jan Planinc, le šest. Obe ekipi sta veliko grešili pri servisih, Kaposvar je pri začetnih udarcih napravil kar 27 napak.

Ne spreglejte