Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 7. 2014,
22.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 16. 7. 2014, 22.25

8 let

Bosanski Grk sestrelil in potopil slovensko ladjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je doživela novo razočaranje, saj naslednje leto ne bo igrala v želeni svetovni ligi.

V povratni tekmi polfinala evropske lige je namreč v Mariboru odpovedala in z 1:3 izgubila povratni dvoboj proti Grčiji. Slovenci so tako kot v Solunu, kjer so zmagali s 3:2, igrali zelo slabo v napadu, Grki pa so bili bolj razpoloženi, tako da so se zasluženo uvrstili v finale.

Za Slovence, sicer favorite lige, pomeni to hud udarec, kar potrjuje tudi redkobesednost selektorja, predsednik Odbojkarske zveze Metod Ropret, ki je fantom in strokovnemu štabu zagotovil optimalne pogoje, pa niti ni imel volje za kakšno besedo po velikem šoku in razočaranju.

Izbranci Luke Slabeta, ki so po zmagi 3:2 v Solunu v tekmo vstopili s prednostjo, so tekmo sicer dobro začeli, imeli v prvem nizu pobudo, največ vodili za tri točke, toda končnico odigrali živčno, Mitja Gasparini ni imel svojega dneva, tako da so Grki ob koncu dosegli šest zaporednih točk in se po točki najboljšega igralca tekme Mitarja Đurića veselili vodstva z 1:0.

To je še dodatno zatreslo roke gostiteljem, drugi niz so začeli katastrofalno. Vrstile so se napake (predvsem v napadu), Grkom pa je uspevalo vse, imeli so tudi precej sreče. Tako so po prvem tehničnem odmoru vodili z 9:1, Slovenci so jih v nadaljevanju tudi zaradi številnih menjav v ekipi (v igro so vstopili podajalec Matija Jereb, korektor Alen Šket in tudi sprejemalec Jan Pokeršnik) lovili, prišli do treh točk zaostanka (18:21), a nato spet naredili nekaj napak, tako da so se znašli v zaostanku 0:2.

Po neprepričljivi igri v napadu, slabem pritisku s servisi in igri brez bloka so se domači hitro znašli v zaostanku tudi v tretjem nizu, a prišli k sebi, po asu Danijela Koncilje izenačili na 20:20, po asu Matije Jereba povedli z 22:21, v končnici pa zaigrali zbrano, odlično je deloval predvsem korektor Šket, ki je z blokom popeljal ekipo do dveh točk prednosti, in niz dobili s 25:22.

Navijači so pričakovali, da bo Slovencem dobljeni niz dal dodaten elan, mogoče jim ga je, a kakovost njihove igre ni bila na želeni ravni, tako da so bili v četrtem nizu ves čas v zaostanku za eno ali dve točki. Pri zaostanku 15:19 je že kazalo, da so gostitelji izgubljeni, vendar so prišli na točko zaostanka, Klemen Čebulj je z blokom celo izenačil na 22:22. Koncilja je pri 22:23 dobil blok, goste pa je v finale po protinapadu popeljal Đurić.

V finalu bo Grčija igrala s Črno goro, ki je bila v drugem polfinalu boljša od Makedonije.

Ne spreglejte