Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 7. 2021,
17.05

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Jeffrey Herlings Tim Gajser Tim Gajser MXGP

Nedelja, 25. 7. 2021, 17.05

2 leti, 8 mesecev

mxgp, VN Češke

Gajser kljub padcu v Loketu obdržal vodstvo v SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Tim Gajser | Tim Gajser je na Češkem zasedel šesto mesto, v drugi vožnji je grdo padel. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tim Gajser je na Češkem zasedel šesto mesto, v drugi vožnji je grdo padel.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v češkem Loketu v elitnem razredu MXGP osvojil šesto mesto. Gajser je prvo vožnjo končal na drugem mestu, v drugi pa je bil po padcu in obisku mehanikov v boksih šele 15. Skupno je to pomenilo šesto mesto, zmagal je Španec Jorge Prado, Gajser pa še ostaja prvi v SP.

V prvi vožnji preizkušnje za VN Češke v elitnem razredu MXGP je svetovni prvak osvojil drugo mesto. Gajser je bil v današnjih kvalifikacijah peti, na dirki pa je v uvodni vožnji potem zaostal le za najhitrejšim v kvalifikacijah Pradom, ki je večji del vožnje brez težav nadzoroval tekmece. Tretji je bil Francoz Romain Febvre.

Grd padec v drugi vožnji

Gajser je imel tako še povsem odprto možnost, da z visoko uvrstitvijo v drugi vožnji in morda tudi z zmago na dirki še poveča naskok v seštevku SP. Delo je njemu in preostalim tekmecem sicer olajšal tudi Nizozemec Jeffrey Herlings, ki zaradi posledic poškodbe na prejšnji dirki ni nastopil na Češkem, pred Loketom pa je bil drugi v SP za Gajserjem.

A dirka v Loketu, kjer je imel Gajser tudi podporo svojih navijačev, se nazadnje ni končala po željah svetovnega prvaka. Deugo vožnjo je sicer začel kot tretji za Pradom in Italijanom Antoniem Cairolijem, a mu je potem načrte preprečil grd padec po tretjini vožnje.

Gajser je po enem od manjših skokov slabo doskočil in padel, na srečo pa se ni poškodoval. A njegov motocikel jo je odnesel precej slabše, zato je moral prvi Hondin voznik na obisk k mehanikom v bokse, ki so motor spet vsaj za silo usposobili. A zaradi velike izgube časa se ni več mogel vključiti v boj za vrh, nekaj časa je celo kazalo, da bo ostal brez točk, na koncu pa se je le prebil med dvajseterico in drugo vožnjo končal na 15. mestu.

Poškodoval sklopko

"Prva vožnja je bila v redu, zadovoljen sem bil s svojo vožnjo in drugim mestom. V drugi pa sem imel sicer dobro startal, v četrtem krogu pa sem padel. Imel sem smolo, saj sem poškodoval sklopko in je nisem mogel uporabljati. Moral sem se vrniti v bokse in preden so jo popravili, sem zdrsnil globoko v ozadje," je za spletno stran svoje ekipe dogajanje v drugi vožnji pojasnil Gajser in dodal: "Na srečo sem potem dobro nadaljeval in rešil nekaj točk. Seveda sem precej razočaran, še vedno pa sem na prvem mestu seštevka in se ne smem preveč pritoževati. Zdaj nas že čaka Lommel, ki se ga že veselim."

Za Pradom je bil danes drugi Cairoli, tretji pa Švicar Jeremy Seewer.

Kljub neprijetni izkušnji je Gajser ostal prvi v seštevku SP. Zdaj ima 194 točk, drugi je po novem Cairoli s 183, tretji pa Prado s 177.

Pancar do točke

V šibkejšem razredu MX2 je slavil Italijan Mattia Guadagnini, drugi je bil Francoz Maxime Renaux, tretji pa njegov rojak Thibaut Benistant. Novo točko za SP je z 20. mestom v prvi vožnji ujel tudi slovenski predstavnik v tem razredu Jan Pancar. V drugi je bil 22., skupno pa je to pomenilo 26. mesto na dirki. V SP vodi Renaux s 179 točkami, dve manj ima današnji zmagovalec Guadagnini. Pancar je 18. s 40 točkami.

Naslednja preizkušnja SP bo zahtevna dirka v belgijskem Lommelu že naslednji konec tedna.

Izidi:

MXGP:
- 1. vožnja: 1. Jorge Prado (Špa), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Romain Fevbre (Fra) ...

- 2. vožnja: 1. Antonio Cairoli (Ita), 2. Jeremy Seewer (Švi), 3. Jorge Prado (Špa) ... 15. Tim Gajser (Slo)

- skupno na dirki: 1. Jorge Prado (Špa) 45, 2. Antonio Cairoli (Ita) 40, 3. Jeremy Seewer (Švi) 38 ... 6. Tim Gajser (Slo) 28

- SP skupno (5): 1. Tim Gajser (Slo) 194, 2. Antonio Cairoli (Ita) 183, 3. Jorge Prado (Špa) 177 ...

 

MX2:
- skupno na dirki: 1. Mattia Guadagnini (Ita) 41, 2. Maxime Renaux (Fra) 38, 3. Thibault Benistant (Fra) 37 ... 26. Jan Pancar (Slo) 1

- skupno v SP (5): 1. Maxime Renaux (Fra) 179, 2. Mattia Guadagnini (Ita) 177, 3. Ruben Fernandez (Špa) 165 ... 18. Jan Pancar (Slo) 40

Preberite še:

Tim Gajser
Sportal Gajser ta konec tedna na Češkem: Obetam si tudi podporo slovenskih navijačev
Tim Gajser
Sportal Tim Gajser zmagovalec dirke na Nizozemskem
Ne spreglejte