Teorija zarote ali Vettlu le lahko vzamejo naslov?

Je Sebastian Vettel na VN Brazilije res prehiteval pod rumenimi zastavami ali pa gre le za spletno teorijo zarote? Vpletene strani ne komentirajo, pritožba je možna do tega petka.
Teorija zarote ali Vettlu le lahko vzamejo naslov?

Sprva so na morebiti sporen manever Sebastiana Vettla (Red Bull) na nedeljski VN Brazilije opozarjali le španski mediji, zdaj so se jim priključili še italijanski in britanski. BBC celo poroča, da v Ferrariju dejansko razmišljajo, da bi vložili protest na rezultate nedeljske dirke, čeprav je tehnični direktor Pat Fry v nedeljo dejal, da je bilo vse v redu. Ferrari se lahko pritoži do tega petka.

Zakaj gre? Na posnetkih, ki krožijo na spletu, je Vettel v Interlagosu Jeana-Erica Vergna (Toro Rosso) prehitel, ko je na semaforju ob stezi svetila rumena luč. To ni dovoljeno in se kaznuje s kazensko vožnjo skozi bokse oziroma z 20-sekundnim pribitkom po dirki. Pa vendarle: ob progi je v času spornega prehitevanja varnostnik že mahal z zelenimi zastavami (stal je za ogrado - kakšnih 100 metrov pred semaforjem). Gre le za teorijo zarote ali pa se razplet sezone vendarle lahko obrne na glavo?

Z uspešno pritožbo bi prvak postal Alonso

Tako FIA kot Ferrari in Red Bull zadeve ne komentirata. Ker o tej zadevi najbolj verodostojen medij s številnimi strokovnjaki iz avtomotošporta (britanski Autosport) za zdaj ni napisal niti besede, gre bržkone vendarle le za teorijo zarote. Prav tako je težko verjeti, da bi komisarji Mednarodne avtomobilistične zveze, ki imajo še mnogo več postankov z dirke, kot pa jih pride v javnost, kaj takega spregledali.

Če bi se Ferrari res pritožil in bi bila pritožba uspešna, bi Vettel z 20 sekundami pribitka nazadoval na osmo mesto. Tako bi prejel štiri točke manj in s točko prednosti bi prvak postal Fernando Alonso.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano