Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 7. 2009,
21.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 31. 7. 2009, 21.40

8 let

"Schumimanija" se stopnjuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher se v Mugellu že pripravlja na vrnitev v formulo ena, dirko v Valencii pa bo za Ferrari odpeljal zastonj. Massa v ponedeljek zapušča bolnišnico.

Čeprav je angleški časnik Mirror poročal, da naj bi legendarni 40-letni Nemec dobil dobrih 3,5 milijona evrov za vsako dirko na kateri bo nastopil, pa se je v konkurenčnem časopisu Daily Mail pojavila nasprotna informacija. Schumacher kot ambasador in tehnični svetovalec pri Ferrariju že tako dobi dobrih 4,5 milijona evrov letne plače, zato naj bi mu bilo nerodno za dirke zahtevati dodatno plačilo.

Kärpenčan je z bolidom F2007 že opravil testiranje v Mugellu, odpeljal je 67 krogov in se že veseli novega izziva. "V Maranellu sem se na statičnem simulatorju privajal na nov dirkalnik, predvsem na funkcionalnost volana, izkoristil pa sem priložnost, da se malce pomenim z inženirji," ob pripravi na povratek pravi Schumacher, ki je zaradi prepovedi testiranj med sezono lahko preizkušal le star model bolida: "Čeprav avto ni letošnji ali lanski, bi rad preprosto nabral čim več kilometrov. V naslednjih tednih se bom popolnoma posvetil fizični pripravi."

Medtem, ko je svet ponovno zajela "Schumimanija" pa nesrečni brazilski dirkač Felipe Massa odlično okreva po nesreči na kvalifikacijah pred VN Madžarske. Budimpeško bolnišnico naj bi zapustil že v ponedeljek, slišal pa je tudi že za Schumacherjev angažma. "Ha, bomo videli, če mu bom sploh dovolil sesti v moj avto," naj bi ob novici dejal dobro razpoloženi Massa, ki po besedah njegove družine razmišlja zgolj o čim prejšnji vrnitvi na dirkališča in še ni obupal nad možnostjo, da že v Valencii spet sede za krmilo rdečega dirkalnika.

Edini kritik napovedane vrnitve veterana je pravzaprav le njegov menedžer Willi Weber, ki je dan pred Ferrarijevo potrditvijo Schumacherja zagotavljal, da je ne le 100, marveč kar 200-odstotno prepričan, da se znameniti Nemec ne bo odzval prošnjam Scuderie, sedaj pa užaljeno pravi: "Ferrariju preprosto ni mogel reči ne, največji problem pa vidim v pričakovanjih navijačev. Če je Schumacher spet za volanom, ti namreč pričakujejo zgolj zmage. Vrnitev sem mu odsvetoval."

Med dirkači pa ne manjka navdušenja. Tako sta se možnosti obračuna z legendo že razveselila Jenson Button in Lewis Hamilton. Prvi je prepričan, da bo njemu in njegovi ekipi Brawn GP koristilo nekaj miru pred mediji, saj je pozornost popolnoma prevzel "Veliki povratnik", medtem ko je lanski svetovni prvak že v svoji avtobiografski knjigi potožil, da je zgolj za eno leto zamudil priložnost primerjati se z največjim izmed največjih. "Cel svet bo z zanimanjem opazoval njegov povratek v kokpit in ne bo zgolj fascinantno videti, kako se bo na to pripravil, temveč bo tudi velika čast in privilegij prvič dirkati proti legendi formule ena. Želim mu vse najboljše, čeprav sem z mislimi še vedno tudi pri Felipeju in njegovi družini," je povedal mladi Anglež.

Ne spreglejte