Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 11. 2018,
16.16

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

3

Natisni članek

Jean Todt nesreča nesreča formula 3 Sophia Flörsch

Ponedeljek, 19. 11. 2018, 16.16

5 let, 4 mesece

Grozljiva nesreča pri visoki hitrosti

S proge ''poletela'' pri skoraj 300 km/h: prestala sedemurno operacijo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,64

3

Sophia Flörsch | Sophia Flörsch vozi za nizozemsko ekipo Van Amersfoort Racing. "Vsi ste videli, kaj se je zgodilo. Samo bogu se lahko zahvalimo, da jo je Sophia odnesla le z lažjimi poškodbami," so zapisali pri njeni ekipi. | Foto Instagram

Sophia Flörsch vozi za nizozemsko ekipo Van Amersfoort Racing. "Vsi ste videli, kaj se je zgodilo. Samo bogu se lahko zahvalimo, da jo je Sophia odnesla le z lažjimi poškodbami," so zapisali pri njeni ekipi.

Foto: Instagram

Predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt je po grozljivi nesreči Nemke Sophie Flörsch napovedal preiskave. V za zdaj še nepojasnjeni nesreči na dirki formule 3 na Kitajskem je 17-letno Nemko pri polni hitrosti – govori se, da se je nesreča zgodila pri 275 km/h  - dvignilo s tal. Kot izstreljen naboj je preskočila varnostno ograjo in končala v železni konstrukciji. 

Sophia Flörsch
Sportal Huda nesreča nemške najstnice: ljudje se čudijo, kako je sploh preživela #video

Ob tem so jo skupili še japonski dirkač Šo Cuboi, ki je že zapustil bolnišnico, ter dva fotografa in varnostnik. Ti se še zdravijo v bolnišnici, a nihče ni življenjsko ogrožen.

Čeprav ob pogledu posnetka nesreče človeka stisne in pomisli na najhujše, je Nemka kmalu po nesreči svojim navijačem sporočila, da je v redu in da jo v ponedeljek čaka operacija. Sophia si je po močnem trku poškodovalo hrbtenico (zlom vretenc), zdravniško osebje pa se trudi, da bi Nemki pomagali do te mere, da ne bo čutila nikakršnih posledic grozljive nesreče.

Nesreča, ki te stisne pri srcu. K sreči je Nemka preživela:

Zdravniki nočejo tvegati

V ponedeljek je nesrečna Nemka prestala sedemurno operacijo, ki je bila po zagotovilih zdravnikov uspešna. Sophiino stanje je stabilno, lahko premika okončine, so zdravniki sporočili na novinarski konferenci, že pred tem pa so javnost prek twitterja obvestili, da so nalašč delali zelo počasi, saj so se tako izognili tveganju.   

Po hudi nesreči se je oglasil tudi direktor Fie Jean Todt: "Po resni nesreči je naloge Fie, da pomaga vsem vpletenim in ugotovi, zakaj se je huda nesreča zgodila. Raziskali bomo nesrečo in na podlagi ugotovitev ustrezno ukrepali."

Ne spreglejte