Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 11. 2009,
16.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 20. 11. 2009, 16.13

8 let

Räikkönen si želi še enega naslova prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Finski dirkač Kimi Räikkönen, ki je predčasno zapustil italijansko moštvo Ferrari, si bo vzel leto dni odmora, ambicij v formuli ena pa mu ni zmanjkalo. Želi si namreč še drugi naslov prvaka.

"Z McLarnom se mi uspelo dogovoriti za službo, zato sem se odločil, da si vzamem leto dni premora," je v intervjuju za uradno spletno stran formule ena povedal 30-letni dirkač z vzdevkom "Ledeni mož", doslej najbolje plačani dirkač v karavani formule 1. Pri Ferrariju naj bi Finec dobival okoli 50 milijonov ameriških dolarjev letne plače, zato tudi njegove zahteve pri iskanju novega delodajalca nikakor niso bile skromne, za nameček pa si je Räikkönen želel tudi konkurenčen dirkalnik. Zaradi Finčevih pogojev je v poštev prišla le ena ekipa, McLaren, a tudi v Wokingu preprosto niso bili pripravljeni plačati zahtevanega honorarja, ki naj bi po nekaterih podatkih znašal 25 milijonov evrov na sezono. "Menil sem, da mi le McLaren lahko zagotovi dirkalnik, s katerim bi zmagoval in se boril za naslov svetovnega prvaka," je za F1.com še pojasnil Räikkönen in dodal: "Tudi v sezoni 2011 se bom vrnil le, če bom dobil konkuenčen dirkalnik."

Svetovni prvak sezone 2007 ima v formuli ena sloves človeka, ki mu ta šport ne pomeni vsega, znana pa je tudi njegova ljubezen do pijače, predvsem vodke, a obenem prav vsi, tudi njegovi največji kritiki, priznavajo, da gre za enega največjih talentov v najprestižnejšem dirkaškem športu. Kimi trmasto vztraja, da ga zgolj nastopanje v F1 ne zanima, želi si zmagovati. Po najnovejših ugibanjih naj bi biloza Räikkönenove usluge zainteresirano moštvo Mercedes Grand Prix, letošnji Brawn GP, a Kimi o teh špekulacijah pravi: "Z Brawnom nisem imel nobenih pogovorov. Menim, da bodo sedaj, ko je vmešan Mercedes, angažirali dva nemška dirkača."

Naslednja sezona svetovnega prvenstva formule ena se bo tako najverjetneje začela brez izkušenega Finca, a ta si vrat za vrnitev le ni povsem zaprl. V letu 2010 se bo najbrž bolj posvetil reliju, v katerem je le delno uspešno že nastopal.

Ne spreglejte