Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 8. 2009,
19.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 2. 8. 2009, 19.36

8 let

Massa: prvi intervju šele v ponedeljek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izjave Felipeja Masse, ki so jih objavili svetovni mediji, povzeli pa tudi mi, so se izkazale za lažne. V resnici je šlo za besede njegovega brata Eduarda. Felipe bo svoje povedal v ponedeljek.

Tako naj bi Massa časniku News of the World povedal, da je odločen čim prej spet sesti v dirkalnik formule ena, obenem pa naj bi se zavedal, da je imel na Hungaroringu veliko srečo v nesreči: "Vem, da sem lahko srečen, da sem še živ. Nesreče se ne spominjam, a bom zagotovo spet dirkal. Ko sem se zbudil, nisem vedel, zakaj sem v bolnišnici, zato sem o tem spraševal ljudi okoli mene. Poskušal sem si izpuliti cevke, pa me je pri tem ustavil moj brat Eduardo, zato sva se hitro skregala. Bila je moja dirka in ko sem se zbudil iz kome ter so mi povedali, da je zmagal Lewis (Hamilton), Kimi (Räikkönen) pa je osvojil drugo mesto, preprosto nisem mogel verjeti." Izjava, ki smo jo povzeli tudi na Sportalu, se je izkazala za lažno, oziroma preneseno. To je medijem namreč povedal Felipejev brat Eduardo, okrevajoči brazilski dirkač sam pa se neposredno z novinarji še ni pogovarjal.

Massa, ki bo v ponedeljek najbrž že lahko zapustil budimpeško vojaško bolnišnico, bo takrat tudi na voljo za izjave. V bolnišnici ga je sicer obiskal tudi Michael Schumacher, ki se pospešeno pripravlja na to, da Masso nadomesti na naslednji dirki svetovnega prvenstva F1, preizkušnji za VN Evrope, 23. avgusta v Valencii.

Haug: Schumacher naj testira F60

Medtem ko se zdravstveno stanje Masse hitro izboljšuje, pa je Ferrari prosil ostala moštva, naj Michaelu Schumacherju dovolijo testirati letošnji dirkalnik F60.

Kljub temu, da pravila ne dovoljujejo testiranj med sezono, pa se z izjemo strinja Norbert Haug, Mercedesov šef za motošport, ki je angleškemu časniku Autosport zaupal: "Preprosto mislim, da bi bilo to pošteno. Če bi Michael svoj povratek pogojeval z dovoljenjem testiranja, bi mu to zagotovo vsi dovolili. Gre za izjemo. Njegov moštveni kolega ima v tem bolidu za seboj na tisoče kilometrov, on pa nobenega. Če se imamo za poštene, potem bi mu mogli dovoliti prilagoditev na nov dirkalnik."

Pa bi bilo poštenu testiranje dovoliti Schumacherju, po tem, ko tega ni smel mladi debitant Tora Rossa, 19-letni Španec Jaime Alguersuari? "Tudi Jaimeju bi morali dovoliti testiranje, a nas ni nihče nič vprašal," odgovarja Haug.

Ne spreglejte