Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 8. 2009,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 18. 8. 2009, 20.19

8 let

Massa bi se rad vrnil na VN Brazilije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Brazilski dirkač Ferrarija, ki se je poškodoval v kvalifikacijah letošnje dirke za VN Madžarske v Budimpešti, dobro okreva, že na dirki v Braziliji pa bi rad spet sedel za krmilom dirkalnika F1.

Pri tem, ko je Felipeja Masso pri hitrosti okoli 200 km/h v čelado zadela 800 gramska vzmet, ki je odpadla z drikalnika Rubensa Barrichella, je Brazilec utrpel pretres možganov ter poškodbe lobanje in levega očesa. Nekaj časa je Massa preživel v bolnišnici v Budimpešti, bil nato prepeljan v rodni Sao Paulo, sedaj pa že okreva v domači oskrbi. "Komaj čakam, da se vrnem v dirkanje. Upam, da mi to uspelo do domače dirke," je Massa nedavno povedal brazilski televizijski postaji Globo: "Vseeno pa ni vse odvisno od mene, temveč mi morajo zeleno luč prižgati zdravniki. Njim moram pokazati, da sem pripravljen."

Preden se bo 28-letni dirkač lahko vrnil na dirke formule ena, bo moral opraviti Fiin zdravniški preizkus, natančno pa bodo preverili tudi v kakšnem stanju je njegovo oko. Sicer se Massa nesreče na Hungaroringu ne spominja: "Nesrečo sem preživel, a tudi prespal. Vzmeti sploh nisem videl, samo zaspal sem. Tudi po trčenju sem še vedno pospeševal, saj sem bil v nezavesti. Čeprav je na posnetku videti, kot da premikam roke, vam zagotavljam, da sem bil takrat že brez zavesti. Spomnim se šele trenutka, ko sem se zbudil v budimpeški bolnišnici. Kjer sem hitro preveril, če vse deluje kot bi moralo in ugotovil le, da imam levo oko nekoliko oteklo."

Massa torej računa na vrnitev na predzadnji dirki sezone, 18. oktobra v Interlagosu, čeprav ga bo na naslednji dirki sezone, preizkušnji za VN Evrope ta konec tedna v Valencii, nadomeščal italijanski testni dirkač Ferrarija Luca Badoer, pa mnogi še vedno upajo na vrnitev sedemkratnega prvaka Michaela Schumacherja. Ta je pred dvema tednoma z napovedjo vrnitve povzročil pravo evforijo, pa nato z odpovedjo zaradi poškodbe vratu hudo razočaranje. Mnogi bi legendarnega Nemca silno radi videli vsaj na eno od preostalih preizkušenj med Valencio in Interlagosom, se pravi v Spa Fracorchampsu, Monzi, Singapurju ali Suzuki, še posebej navdušen nad to idejo pa je predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo, ki poskuša za naslednjo sezono svoji ekipi priboriti pravico dirkanja s tremi dirkalniki. V enega od teh bi zanesljivo posadil Schumacherja.

Ne spreglejte