Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 12. 2013,
18.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 12. 2013, 18.42

8 let

Marc Marquez: Ne bom blokiral Lorenza za 2015

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Svetovni prvak MotoGP Marc Marquez ne bo nasprotoval Hondi, če bo hotela za leto 2015 v tovarniško ekipo pripeljati njegovega največjega rivala Jorgeja Lorenza.

Ker vsem štirim vodilnim dirkačem kraljevskega razreda Marquezu, Lorenzu, Pedrosi in Rossiju po koncu sezone 2014 potečejo pogodbe, so v tem trenutku za prvenstvo leta 2015 prosti in so mogoče vse mogoče dirkaške kombinacije. Ena izmed njih bi lahko bila, da bo Honda končala svoje 14-letno partnerstvo v SP in devetletno v kraljevskem razredu s Pedroso, obdržala Marqueza in podpisala pogodbo z Yamahinim Lorenzom.

Honda je Jorgeja začela prepričevati o prestopu že lani, po napovedani upokojitvi Caseya Stonerja, a je Španec ponudbo zavrnil in raje podaljšal pogodbo z Yamaho še za dve sezoni. Bo Hondi uspelo za prvenstvo leta 2015 in naslednja? Marquez je za španski radio Cadena SER zatrdil, da takšni nameri svojega delodajalca ne bi nasprotoval: ''Sploh ne. Moj moštveni kolega je irelevanten. Kdorkoli bo že prišel, ali bo Pedrosa ostal ali ne, želim si le, da bi ostal v tej garaži. Od vsakega moštvenega kolega se bom poskušal naučiti največ, kar bo mogoče. To je vse.''

Če bo Lorenzo prestopil k Hondi, bo prvič v karieri kraljevskega razreda zamenjal motocikel. Odkar se je leta 2008 pridružil elitnemu razredu, je dirkal izključno z Yamaho, s katero je 2010 in 2012 osvojil naslov svetovnega prvaka. Ima pa Španec v SP že izkušnjo s Hondo: leta 2005 je z njo tekmoval v razredu do 250 ccm in osvojil končno peto mesto (štirikrat je bil drugi, dvakrat tretji, štirikrat najhitrejši na kvalifikacijah). Takrat je naslov prvaka osvojil Pedrosa prav tako s Hondo, na 16 dirkah je pobral osem zmag.

Ne spreglejte