Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 12. 2008,
22.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 14. 12. 2008, 22.43

8 let

Loeb še tretjič zmagovalec Dirke prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Svetovni prvak v reliju, Francoz Sebastien Loeb, je v finalu Dirke prvakov (Race of Champions) na londonskem štadionu Wembley premagal Davida Coultharda in še tretjič zmagal v tem tekmovanju.

Upokojeni škotski dirkač formule ena se je petkratnemu svetovnemu prvaku v reliju sicer dostojno upiral, a Loeb je bil po treh finalnih vožnjah vendarle hitrejši. "V veliko veselje mi je zmagovati na tej prireditvi," je povedal Sebastien Loeb: "Lani se žal dogodka nisem mogel udeležiti, zato je prav lepo biti nazaj. Na začetku sem imel nekaj težav, v prvi dirki me je namreč odneslo s steze, ampak sem se lahko vrnil."

"Če te premaga petkratni prvak svetovnega prvenstva v reliju, niti ni tako slabo," pa je svoj nastop ocenil Coulthard: "Sem predvsem vesel, da sem sploh prišel tako daleč, saj izvrstnih dirkačev tu res ni manjkalo." Za največje presenečenje je poskrbel dirkač serije NASCAR Carl Edwards, ki je v drugem krogu izločil sedemkratnega svetovnega prvaka F1 Michaela Schumacherja in si s tem priboril polfinalni obračun s Coulthardom. Schumi, ki je v preteklosti že zmagal na Dirki prvakov, se je moral tokrat zadovoljiti z ubranitvijo naslova v Pokalu narodov – skupaj s Sebastianom Vettlom sta v finalu premagala skandinavsko posadko v postavi Tom Kristensen - Mattias Ekstrom.

Prav Šved Ekstrom je bil branilec posamičnega naslova, a je tokrat izpadel že v drugem krogu, ko ga je izločil Andy Priaulx, sicer prvak svetovnega touring prvenstva. Priaulx je v polfinalu naletel na Loeba, ta pa si je polfinale pridirkal z zmago proti Sebastianu Vettlu. V prvem krogu so izpadli Yvan Muller, Jenson Button, Tom Kristensen, Jaime Alguersuari, Gareth MacHale, Jason Plato, Adam Carroll in motociklist serije Superbike Troy Bayliss.

Ne spreglejte