Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 9. 2017,
17.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

formula1

Ponedeljek, 11. 9. 2017, 17.50

6 let, 7 mesecev

Formula 1 bo postala bolj mestna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
lewis hamilton | Foto Reuters

Foto: Reuters

Svetovno prvenstvo formule 1 bi se lahko v prihodnje še širilo, poudarek pa ne bo na posebej za to tekmovanje zgrajenih novih progah, ampak želijo v novem vodstvu tekmovanja elitni bencinski šport približati navijačem v velikih mestih, je pojasnil direktor formule 1 za marketing Sean Bratches.

V pogovoru za časnik Motorsport je Sean Bratches dejal, da bo poudarek razvoja v prihodnosti na mestnih stezah oziroma uličnih preizkušnjah, saj želijo formulo 1 spraviti z včasih precej odročnih in osamljenih dirkališč.

"Mislim, da ne bo več veliko novih stez, ki bi bile zgrajene posebej za formulo 1," je dejal Bratches. Svetovno prvenstvo formule 1 bo v prihodnje sestavljeno iz mešanice tradicionalnih prizorišč, nekaj novih in nekaj mestnih dirk.

Za prihodnost se po njegovih besedah ni bati; doslej so v novem vodstvu - pred enim letom je nekoč prvega moža in vodjo vsega v formuli 1 Bernieja Ecclestona zamenjalo podjetje Liberty Media, na vrhu pa je zdaj Američan Chase Carey - dobili že 40 ponudb novih prirediteljev dirk, ki bi želeli organizirati tekmovanje. V novem vodstvu formule 1 napovedujejo tesnejše sodelovanje s prireditelji dirk, tako tistimi, ki že imajo pogodbe, kot tistimi, ki bi šele želeli postati člani elitnega društva izvajalcev dirk, ter z njimi pretresti pluse in minuse izvedbe tekmovanja na tej ravni.

Morda se v prihodnosti obeta tudi bolj prostorsko in časovno zgoščen koledar formule 1. "Zdaj preveč skačemo. Enkrat smo v Evropi, potem gremo v Azijo, pa v Ameriko in spet v Evropo ... Bolje bi bilo, če bi najprej oddelali evropski del, pa se potem preselili v Ameriko in končali v Aziji," je še razmišljal Bratches in dodal, da bi lahko z optimiziranjem koledarja tudi podaljšali sezono in vanjo uvrstili do 25 dirk.

Ne spreglejte